Khamis, 31 Disember 2009

Welcome 2010, Goodbye 2009

Akhirnya 2009 telah melabuhkan tirai.
Macam-macam peristiwa dalam 2009 ne. Cepat sangat masa berlalu.
Dalam 2009 lah aku kenal dengan sahabat2 aku dari Indonesia, Fahmy, Sandy, Thaha..
best giler dapat kenal dengan korang..wahahah..
2009 juga adalah tahun yang penuh dengan tekanan kerja bagi aku, menyebabkan
blog aku ini terbengkalai begitu sahaja..
tapi dengan pengurusan tekanan yang
baik dapat aku tempuhi smua..aiseh..haha poyo.

Selamat datang 2010,
semoga tahun ini apa yang aku impikan
akan tertunai. Pasti banyak perkara menarik akan berlaku
dalam tahun ini. Sukses dan terus sukses.

-end-


Sabtu, 19 Disember 2009

AVATAR Premiere Screening

Pergi menonton Avatar..make my jaw dropping...dah la free hehe
thanks tukang sponsor..Nuffnang..The movie was really awesome..super duper great..
CGI dia mmg canggih dan sangat hidup.

Jalan cerita pun sangat menarik, ada naik turun.

Sepanjang cerita aku just diam dan menikmati kecantikan CGI yang dihasilkan.
Sedikit humor yang diselitkan menjadikan
filem ini lebih menarik.
Menonton filem ini membuatkan aku terasa aku seperti salah seorang ahli clan dan pemain watak yang ada. Aku kasi 4.9 bintang dari 5...giler ah...
wahahha..
-end-

Selasa, 15 Disember 2009

Happy Belated Birthday Gaddaffi Ismail Sabri

Amik kesempatan ini nak wish epy belated besday to my friend Gadaffi Ismail Sabri (Dafi) yang ke 21.
wahaha maafkan aku boy...
gue sudah explotasi nama ko n gambar ko yang tidak pernah dikuarkan di mana2 ini ..
hahahah

Btw di bawah ni pic adik nya, Nashriq Ismail Sabri, pandai main gitar oo dia..hahaha
dan dia juga ada bandboy sndiri.
So far dia ada buat performance untuk prom night di sekolah2 sekitar Selangor and
small event di kawasan yang sama. So kalu ada antara anda berminat untuk
panggil his band ke majlis anda sila drop ur detail ya..
dan saya akan
maklumkan pada anda bagaimana untuk berhubung dengan beliau.
Thanks in advance.

Nash!!! Bash dah tolong kamu..hahah baikkan..

-end-



Jumaat, 11 Disember 2009

Mimpi aku

Sebentar tadi aku bermimpi,
kawan aku kasi aku duit rm300 lebih...wow..hehehe hutang lama katanya..
tapi itu kawan jauh yang sudah lama aku tak ketemu,
lama sangat, macam mana pula aku kasi dia hutang..hehe
rasa macam betul je..rasa girang, gembira smua ada.
tapi macam main kejar2 lak...dia kejar aku nak kasi duit,
tapi macam dia susah nak mendapatkan aku nak bayar hutang tu.
mungkin la mimpi tu petanda ada rezeki nak masuk tapi sangkut2 sket,
heheh amin...murah rezeki aku.

-end-

Rabu, 9 Disember 2009

Bubba Gump Shrimp, The Curve

Eat here before, but sorry not suit me. All the meals here not really give me satisfaction. Oily food and all the shrimp/seafood..errggh..hehhee..but it was ok.
Still boleh telan..
Disappointed with the drink that i choose. All my colleagues enjoyed their drinks. Not me.. ahahhaha mix drink taste like cough syrup. =P not into it.

The price OMG..heheh quite expensive...but its free...siapa peduli..hehe just ate them.
Maybe this is my 1st time n last time to eat here. Tapi kalau ada
yang mahu belanja...join aja..hehe
-end-

Rabu, 2 Disember 2009

Pengguna Syabu

Siapa pengguna syabu? sudah tentulah mereka di kalangan anak-anak melayu kita. Sungguh membimbangkan bila akhir-akhir ini kalau dibaca di dada akhbar dan ditonton di televisyen RTM1,,TV3,TV9,NTV7 ataupun 8tv, anak-anak remaja kita terjebak dengan gejala dadah jenis syabu ini.

Syabu ni boleh dikategorikan sebagai dadah jenis 'high class'. makanya harganya agak mahal seperti dadah jenis lain. Jangan terkejut jika mahasiswa-mahasiswa Malaysia juga menggunakannya. Pakai duit apa untuk membeli? PTPTN?.

Mungkin sebab permintaan yang sangat tinggi dikalangan rakyat tempatan yang bodoh bingai ni, rakyat asing yang menggunakan tiket sebagai pelancong datang masuk menyeludup dadah dengan pelbagai cara ke dalam negara kita. Kalau dilihat penangkapan yang dibuat ke atas warga asing yang menyeludup masuk dadah, ada yang menyembunyikan didalam beg. Beg yang nampak biasa saja tapi rupa-rupanya ada kocek @ poket rahsia yang tersembunyi. Ada pula yang membawa masuk menggunakan bekas tin susu. Di atas susu dibawah dadah. Ishh ish ish..makin menjadi-jadi.

Ada pula rumah-rumah mewah yang dijadikan pusat pemprosesan dadah. Selalunya kawasan kondominium atau apartment yang menjadi pusat pilihan. Kerana mereka yang dtinggal disini tidak ambil peduli pun jiran-jiran sebelah. Kau, kau punya hal, aku, aku punya hal.

Oleh yang didemikian wahai pembaca sekalian, kenalilah jiran anda. Kalau tidak kenal, cuba cari inisiatif untuk berkenalan. Setidak-tidaknya tidak pula kita berjiran dengan pengedar atau pembuat dadah.
-end-

Khamis, 19 November 2009

Series: The Vampire Diaries

Fall in love with this drama series..The Vampire Diaries...aku layan je tgk....harap maaf..ia tidak ditayangkan di Malaysia...wahahaha..blum masuk lagi kot. Cuma ditayang d CW tv.

Series ini sekarang sudah masuk episod yang ke-9..aku menanti episod yang ke-10 yang ditayangkan pada malam ini..

Series ini mengisahkan 2 orang adik-beradik lelaki which is brothers dan kedua-dua adalah Vampires dan wujud d zaman moden ini...hehe cool kan... Yang abang agak Evil, bunuh orang untuk minum darah...Damon Salvator.... dan adiknya sangat baik dan tidak membunuh orang...hanya bergantung pada darah haiwan..iaitu Stefen Salvator..mereka telah hidup sejak 100 tahun yang lalu..wow lama gila. dan kedua-duanya menggilai
seorang gadis tempatan iaitu Elena...yang menyerupai gadis yang dicintai mereka pada tahun 1874 yang lalu...masa Civil war yang lalu...
dan yang lagi menarik, Elena juga mempunyai kawan karib yang juga seorang Witch. Kawan Elena ini just discover yang dia adalah seorang Witch dan darah turun menurun nenek moyang dia dahulu. Makin lama series ini menjadi sangat menarik..

Kalo ada yang berminat mau nonton, kasitau aku ya,, aku kasitau linknya...hehe

-end-

Khamis, 12 November 2009

DVD Review: Art of the Devil 3 (Long Kong 2)

Weekend yang lalu, aku ada plan dengan my frens nak gi rumah mereka n tengok movie. DVD yang kami choose untuk nonton adalah Art of the Devil 3 (Long Kong 2). Hehe cerita ini sangat menarik sekali jalan ceritanya dan ia ada kaitan atau kesinambungan dari Long Kong 1. Sebab sesekali flashback dari Long Kong pertama akan muncul, jadi bagi mereka yang belum menonton Long Kong pertama silala berbuat demikian seblum menonton filem ini.
Tapi kalo kalian malas nak cari n susah mau cari Long Kong yang pertama, tidak perlu risau kerna jalan ceritanya tidak mengelirukan.

Kisah ini mengenai amalan sihir yang diamalkan oleh masyarat Siam. hehe amat menakutkan sekali. amalan-amalan rutin yang cukup kejam bagi aku.

sekeluarga yang melakukan kesilapan kerna menyiksa seorang pengamal sihir dan apabila dia terlepas, mereka satu persatu dari ahli keluarga itu disiksa dengan sihir..
visual effect yang digunakan didalam filem ini amat berkesan sekali..hehe terasa aku satu persatu.
ok kalian cuba la cari DVD ini ya..enjoy,

-end-

Sabtu, 7 November 2009

Review: Phobia 2

Weekend lalu, menghabiskan waktu bersama teman-teman pergi menonton wayang,
best,
cerita Phobia 2.. filem ini sangat amazing, horror yang penuh suspen..
anda sedia maklum, aku ini peminat filem seram dan suka menonton sesuatu yang dapat menakutkan aku. hehe
dan cerita ini dapat membuat aku merasa seram sejuk dan juga menyebabkan 1 panggung ketawa pecah perut melihat filem ini. haha eh kenapa pula filem seram boleh buat orang ketawa?
ya filem ini amat unik, 5 cerita dalam 1 filem.
Menjadi trend penggiat filem sekarang untuk bikin filem begini.
Walaupun demikian ending bagi setiap episod filem ini amat tidak aku gemar, kerana not a happy ending. =)
Jadi luangkan waktu anda untuk menonton filem ini, memang tak rugi. berbaloi baloi..hehe tapi awas untuk 18tahun ke atas. hihih..seram dia agak kaget..hehe
-end-



Apabila 1 hari makan free...breakfast,lunch n dinner..

Ya apabila 1 hari makan aku ditanggung,,,terasa sangat happy ari ini..
Pagi tadi sarapan roti canai yang dibeli abahku...terima kasih abah...

Then masuk office, dapat pula invitation lunch date dengan officemate2.. Thanks Blake for the wonderful lunch...Makan dekat One Utama di Delicious Cafe yang sudah tentu sangat sedap.
Aku order Nasi Kerabu with Ayam Percik with Raw Ulam, Salted Egg and Keropok. dan juga dapat merasa Braised Lamb Shank & Pie. Sedap rupanya..maaf la tiada gambar. Tidak terpikir mahu bergambar..hihih
Dan bagi mereka yang ingin mencuba masakan ini sila la ke:

Delicious Cafe by ms reed,
One Utama, Bandar Utama, Petaling Jaya, Selangor
F315, First Floor,
1 Utama Phase 2 Shopping Centre,
Bandar Utama,
47400, Petaling Jaya

Dan dinnernya pula, mama ku masak, ikan temenung with sambal, udang masak sambal dan fried egg with soy sauce..sedap sangat dapat makan masakan rumah..Thanks mama.

dan dah puas aku makan today..hehe

-end-

Khamis, 5 November 2009

Tonight Makan di Food Court Uptown Damansara Utama

Malam ne tadi having dinner at Uptown Damansara Utama.. ramai juga orang malam ne, macam biasa duduk dekat area yang near Lanun Steak House. Jumpa ngn Iwan. Shake hand with him.
By the way, my parent is here. ada kenduri to attend.
Yesterday was a nightmare for me.. Trapped in my own washroom. Tombol pintu jammed..cannot open. gosh..hehe aku kena pecahkan pula..Pakai force yang sangat kuat untuk tarik n pecahkan door's node... My hand calar balar abis..jam 12 malam tu nak pecahkan pintu.. nak scream call my younger brother, takut mengganggu jiran rumah sebelah..hehe.
Tombol pintu yang sangat tidak berkualiti..
Habis muscle pain 2days ne..adehh la..
Tapi okay la juga..kuar peluh...hahaha..
-end-

Isnin, 12 Oktober 2009

Semangat datanglah...cinta juga datanglah..hihi.

Blog aku ne dah berpuaka rupanya..hehe
lama tinggalkan..almaklum idea kering mau menaip.
tapi skrg bleh gagah la mau menaip semula.
esok macam biasa, pergi Putrajaya mau selesaikan urusan yang masih tertangguh.
tak sabar aku mau habiskan hari esok dan hari-hari seterusnya.
jadual bulan ini aku sangat2 padat.
ke tempat client je kerja aku..
kalo boleh nak duduk di office je, tak mau kluar2..
tapi apakan daya tugas aku memerlukan aku keluar dari officeku.
rasanya bulan hadapan aku akan bebas utk seketika.
dan bulan hadapan juga aku nak amik cuti panjang..
balik kampung atau keluar dari Malaysia..wahahah
esok malam ada kelas tuisyen pula..
yes aku semangat ne mau jumpa anak-anak murid ku..
walaupun di kelas tuisyen sahaja..
hehe..ok semangat untuk esok..yeah...

Ahad, 30 Ogos 2009

Happy Ramadhan!!! Kira biri-biri...

Salam Ramadhan buat teman2 Malaysia, Indonesia, Brunei n Singapore...selamat berpuasa n menjalani ibadah puasa.

nampaknya sepanjang bulan Ramadhan ini status di YM aku "mengira biri-biri" terus. HAHAHA.

terima kasih pada teman yang menyapa aku. bukan apa pun..."mengira biri-biri" itu adalah kata-kata kiasan dari bosan..LOL..

tak kan aku nak letak status aku tu aku tengah bosan, nanti boss aku kata aku tak da keja pula.

(boss aku ada dalam list YM aku).. jadi perlu tertib..wahahah..

bila dah bosan ni mula la aku nak menziarah laman2 web yang tiada kaitan kerja..kehkehkeh..

tapi sebelum cuti untuk lebaran nanti, aku ada 1 lagi appointment yang perlu aku attend di Putrajaya.

tak apa demi tugas ku sanggup berkorban jalan jauh di bulan puasa ini.
(boss mintak naik gaji lagi).

ramai org tanya mana aku menghilang, bagaimana kesihatan aku?

aku ada kerna ko ada...hahaha..jangan risau aku tak menghilang ke mana-mana...ada jer..

kesihatan aku...so far alhamdulillah...sangat happy dengan life yang sangat terisi dengan aktiviti.

sekian dari aku..jeng jeng jeng..hihihi..selamat beribadah ya. =)

Khamis, 18 Jun 2009

Akhirnya aku ada!!!!

Akhirnya aku menjadi gagah kembali.
wahahaha.
2bulan yang sgt sibuk buat aku.
sampai nak duduk kat tempat dlm opis aku pun tak sempat.
nak goyang kaki relax2 jangan harap.
now aku dah nampak sinar itu kembali.
goyang2 kaki atas tempat duduk aku,
sambil2 borak2 dgn opismate aku..
tak sabar nak tnggu saat itu kembali lagi.

igt aku nak post pasal vacation aku ke surabaya,
tapi nanti lah..dah berkulat aku simpan posting tu,
hehe.
igt nak kuar tgk wayang weekend neh..
pastu pegi hilangkan rasa gundah yang gulana ni..

Selasa, 21 April 2009

Meh jom kita jaga sahabat kita!!!

Riwayat Al-Tabrani "3 perkara yang boleh mengeratkan persahabatan dgn saudaramu iaitu memberi salam kepadanya apabila bertemu,menyediakan tmpt duduknya dlm suatu majlis dan panggillah dia dgn nama yg disenanginya."

Riwayat Al-Bukhari & Muslim "Jika kamu bertiga maka janganlah 2 daripada kamu bercakap-cakap meninggalkan yang ketiga kerana perbuatan begini akan mendukacitakannya."

Riwayat Ahmad & Tarmizi "Sesiapa yang menolak kata-kata buruk terhadap kehormatan diri saudaranya, nescaya Allah menolak api neraka dari mengenainya pada hari kiamat."

=)

Rabu, 15 April 2009

Hantu air aku begini!!!!

Waktu kecilku selalu dimomokkan dengan cerita2 hantu dan seram
oleh pengasuhku.waktu umur aku 9 tahun..berbelas tahun yang lalu.
sebelum ke sekolah waktu petang, pasti pengasuh ku akan bercerita
mengenai kampung dia.

pengasuh kami adik beradik ini orang melayu.
asal di kawasan kampung di kuala kedah nun jauh ke dalam.

aku rasa sebab selalu disuap dengan cerita-cerita begini kot
aku jadi fall in love dgn segala perkara mistik ini..
wahahaha..bangang.

yang masih fresh di kepala otak aku ne,
pasal hantu air....=P
hantu air rupa mcm mana la yer..aku pun tak tau..
dia kata remaja kampung dia selalu je lemas..
kalo nak cari kena pakai pukat n jaring sbb nak tarik
mayat naik..
asal jumpa je pasti mayat2 itu akan bengkak2..
seperti lebam kena tumbuk tu.

dia ada cerita juga,
waktu pak dia n dia pergi bersampan kat sungai,
tetiba sampan mereka lagi tenggelam..bukan bocor, tapi seakan ditarik
dari bawah..mcm kena suck tu..
pastu pak dia suruh dia kencing dlm sungai tu..
nahh lepas kencing je..sampan tu naik balik..
kuang kuang...ntah la aku dgr ja..kagum tu..
hantu air tarik katanya..
dalam kepala hotak aku ne
dok bayang la hantu air ni kepala dia mcm alien, telinga capang,
kaki n tangan dia mcm kaki itik..kehkehkeh..
kalo korang hantu air korang macam mana lak?

Ahad, 12 April 2009

Cuti-cuti 5star...

Percutian 5 Stars aku dgn famili di Langkawi...syiok abis..
dengan layan best...check in..takyah di receptionist..







register kat bilik..
before that..di jetty ada pulak orang jemput...
orang resort jemput..wa layan beb..
pastu layan di private beach..



fuh dah la pantai dia pasir putih cantik..
tgk sunset pun terangkat abis..





semua inclusive...
wa makan smua dlm fridge dia tu..
jeng jeng jeng
walopun dah byk kali ke Langkawi,
sbb best tgk laut...
so ini pic yang aku akan share ngn korang smua.
gi Underwater World Langkawi, Cable Car Langkawi, Telaga Habour
dinner di Nelayan yang tak boleh dilepaskan.
acapkali mai Langkawi, mesti akan ke Restaurant Nelayan.(ramai orang)

Khamis, 9 April 2009

Ruang waktu untuk berehat...

Kini kerja yang banyak membuatkan aku stress,
berkata yang bukan-bukan, merapu jer..
aku bila stress mula la mulut aku tak henti bercakap..hehe
maaf la kepada my officemate, aznim n simon..
korang telah menjadi mangsa pilihan aku meluahkan stress aku..
hehe. thank you so much once again.

Projet di MediaPrima buat aku stress.
Dah naik muak aku uruskan projek ne.
aku dah xsabar agar projek ni cepat2 abis..aku nak projek baru.
Boss, saya sgt menyesal ambil projek ini..
pak guard2 kat Sri Pentas pun dah kenal aku,
mana taknya dok hari2 muka aku kat sana.
aku pun naik bosan.
nak jugak goyang kaki relax..heheh
tp kadang kalo xda keja jadi bosan pula..
naik beku kebosanan..
ada byk keja stress, xda keja jadi bosan..mcm mana..
apapun aku happy dgn suasana opis..
syok..

Rabu, 18 Mac 2009

Aku di Dusun Pak Aku!!!

Sekarang aku lagi on leave.
bercuti rehatkan minda aku.
kuang kuang,
aku ikut abah aku gi dusun dia,
tgk2 berkembangan pokok2 buah kat situ.
meh aku perkenalkan dgn sebahagian pokok2 yang ada.
ini view dari atas dusun tu..tinggi oo.luas.



Di atas adalah buah pokok jering...


haa ini pulak..bunga manggis yang baru nak berputik..
syoknya ni time nak kait buah manggis..


dan ini pula bunga buah durian, king of fruit..wangi oo bau dia.
Yang sebelah itu buah yg masih baby..hehe.


yang ini pula bunga buah dukong..mercik orang kata bunga dia..


ini bunga buah limau nipis...bau dia pun harummm..wangi oo.


tetiba ada pulak tupai hutan..hihih dlm sangkar..
suka tupai ni curi2 makan dan
yang sebelah tu burung serendik@kenari..hihi...
suka makan curi2 jugak..

Ahad, 8 Mac 2009

Aku maleh nak update blog!!!

Aku maleh nak update blog!!!

Aku maleh nak update blog!!!

Aku maleh nak update blog!!!

Aku maleh nak update blog!!!

Aku maleh nak update blog!!!

Aku maleh nak update blog!!!

Sekian dari aku..


=P

Selasa, 24 Februari 2009

1st time aku bergambar ngn KLCC..

Weekend lepas aku temankan
kawan2 aku iaitu opismate aku dari indonesia
gi KLCC..
Fahmi,Thaha,Sandy n Tama.
almaklum baru sampai KL..
jadi nak tgk KLCC,,so aku bawa la dorang gi tgk KLCC.
dan inilah pertama kali dalam idupku
bergambar berlatarbelakangkan KLCC.
wahahaha.
KLCC, KLCC, KLCC..
tapi cantik gak kan..
yg bestnya lagi...bleh lak mat2 salleh...duduk2 melepak..
melanguk dan mendongak sambil menerung KLCC tu
heran aku..apa yg dorang tenungkan...hehe..




Ahad, 15 Februari 2009

Kira hari lagi.

Dinner with Ramly's Burger, delicious
but now need to be more cautious , im gettin weight..wahaha..
gosh..
after this, need to schedule maself wat to put in my mouth..
cant wait to go to the office tomrrow,
lots of document need to be settled.
tapos,
guess wat, few days ago, got a phone call from a fren,
she said..sumone cut out ma face from a newspaper..
OMG...hahah,wat position should i put maself in,,
shock, surprise, happy or lucky to hv sumone admirig u..
more n more ppl try to steal my heart away..LOL
need to chop my heart into pieces n gv it to everybody..
quater n even huh..=)
pero, hmmm..this one better just keep it to maself...shhh..hehe

im still thinking,
should i cont my study again..got my master..next DBA..doctor...
not sure..should i? ang nalilito na ako!!! tulung!!
one said, tumulong ka sa mga nangangailangan.hahah
btw..guys...here..golds for everybody.. help urself..


Golds for everbody.

bigfoot: eat an apple a day,keeps the doctor away..
pero wats about this "golds"..?u r gettin rich.. haha

Selasa, 10 Februari 2009

Ong Kedek-kedek..hehe

Today ada jamuan besar di office...makan-makan..
puas aku makan tadi.
aku makan char kuey teow, roti jala, rojak, cupcakes..
uihh nak pecah perut...haha..
today pun ada kelibat lion dance masuk office.
kasi "Ong" maa..heheh
"Dong dong chiang"..
Chap Go Mei pun dah dekat tu..
maka tutup la tahun baru cina kan..
kalu lihat dari foto aku snap tu,
smua orang sibuk wat kerja..lion-lion slamba trus je jalan masuk office
orang tak kisah..hahaha
==================================================

==================================================

==================================================

Sebelum tu ada Annual Dinner weekend lepas..
kat rumah CEO kitarong..
dapat goodies ...Tumb drive 4G tiap sorang...hehe ok la kan
sbb cabutan bertuah tahun ni aku tak dapat..
makan dasyat punya....kambing panggang..
punya la sedap...sebelum tu kita "Yei Sang" dulu..
lambung tinggi-tinggi..gila..hahahha
pastu kita Yam Seng pulak..
kitaorng pakai air oren je..hahah..wine gua tak main..
ada lion dance jugak..pastu mercun papan...
panjang nak mampus...best je bunyi mercun..nak halau hantu..haha
apapun
ini antara acara kat office yang aku tunggu
haa annual dinner ni la..
kemudian tunggu lagi satu acara lagi grand..harap2 tahun ni ada la..
walopun ekonomi goyahkan..

Ong Kedek-kedek..

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...