Isnin, 28 Januari 2008

Asramaku..Asramamu...Asramanya: Episod 1

Lama gila aku stop menaip...xsempat nak update...skrg ni awal taun...banyak lak projek2 baru masuk kt opis aku...so...
awal taun ni pun skul start..ada yang masuk skul berasrama, balik kolej..balik U.... kat cni nak gak la aku kongsi crita bab2 asrama nie...tp bukan cara2 beradab kat asrama lak tp yg itu itu...wakakak

peristiwa ni berlaku masa aku kat asrama aku dulu 8tahun yang lepas...tingkatan 4 n tingkatan 5 ..ada yang berlaku kat aku n ada yang berlaku kat kawan aku ..

masa tu ari minggu...majoriti pelajar smua balik kg n umah sedara memasing...tp aku dok jauh nun kat utara..skul lak kat klang sana..so jauh utk aku balik ujung mggu...so kat asrama laki tinggal la bbrapa kerat pelajar jer..
mlmnya menjelang, mmg asrama secara tak langsung menjadi sunyi sepi..aku ni kalau sunyi tu la best..tenang sket kepala otak aku nak study....dah penat2 study...kaki aku ni rajin lak nak berjalan2 asrama yg sunyi sepi tu...kalau dari luar..bleh nampak...2,3 bilik ja lampunya terpasang.
Dah penat2 amik angin malam...aiseh seh.....nak jalan g bilik aku kt blok D yang blkg tu jauh la plak..sbb aku dah jln sampai blok A so pikir better aku tidur ja kat mana2 bilik kawan2 aku yg kosong kat blokB...
aku pun ajak la 2org kwn aku lagi "join" aku tido kat bilik kawan kitaorg yg balik kg tu..xmintak izin lak tu..wakakak...
katil tu 2tingkat...kwn2 aku tidur kat katil yg lagi 1...n aku tidur sorg kat katil sblahnya...
jarak antara 2katil ada la 1.5meter mcm tu....

tgh dok leka2 aku terlelap sambil mengiring sblh kanan.....(ikut sunnah nabi)...sedap2 aku tidur....tau2 rasa mcm ada benda merayap kat kaki aku...aku trus je tersedar..benda tu trus je mcm memanjat naik badan aku..waaa..serius aku nampak benda itam mcm kain selimut kena tarik ke muka kita pelan2 mcm tu. Lama2 mata aku pun nampak gelap...masa tu Allah saja yg tau jantung aku berdegup kencang...seumur idup ini pertama kali aku rasa smua nie...Dalam hati aku hanya ingat nak sebut nama Allah ja...

aku cuba nak tgk..tp mata mmg xnampak apa2...skali skali aku nampak katil kwn2 aku...mulut aku nak pangge dorang tp mcm kena cekup.. badan aku jadi berat...so mula la aku terpikir..ini ka org kata kena tindih tu...tp aku tidur mengiring maaa...

aku cuba menolak..melawan ...rasa beratnya tangan dan badan aku...dan skali tu aku dapat tolak tgn aku ke atas..tetiba..."prak" bunyi spring katil mcm kena tekan dengan benda yg lagi berat..tgn aku dah tak mampu nak angkat...kali nie lagi kuat jantung aku berdegup..peluh dah basah 1 badan...

kali ni aku hanya nak sebut Allah kuat2 sambil tolak apa yg tindih aku tu...dan dapat ja tolak trus aku terjun katil...aku bangun tanpa toleh blkg. aku bukak pintu bilik...tggal kwn2 yg lagi 2 tu.....dgn mulut tak putus2 beristighfar aku berjalan laju balik bilik aku kat blok D...sepanjang jalan tu aku tgk bawah ja... xbrani toleh kiri kanan...rasa mcm kiri kanan ada benda memerhati..

sampai ja bilik aku....aku buka lampu n cari tafsir quran...aku peluk..kwn sebilik aku yg tgh tidur terkejut tgk aku..pucat semacam n dia tanya aku kenapa...aku ckp tidur la...xdapapa... sampai ke subuh tafsir quran aku peluk....n aku diamkan dr kwn sebilik aku tu..sbb aku tau dia penakut...wakaka...

P/S:::Adakah ko masih penakut wahai sahabat sebilikku??

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...