Rabu, 15 April 2009

Hantu air aku begini!!!!

Waktu kecilku selalu dimomokkan dengan cerita2 hantu dan seram
oleh pengasuhku.waktu umur aku 9 tahun..berbelas tahun yang lalu.
sebelum ke sekolah waktu petang, pasti pengasuh ku akan bercerita
mengenai kampung dia.

pengasuh kami adik beradik ini orang melayu.
asal di kawasan kampung di kuala kedah nun jauh ke dalam.

aku rasa sebab selalu disuap dengan cerita-cerita begini kot
aku jadi fall in love dgn segala perkara mistik ini..
wahahaha..bangang.

yang masih fresh di kepala otak aku ne,
pasal hantu air....=P
hantu air rupa mcm mana la yer..aku pun tak tau..
dia kata remaja kampung dia selalu je lemas..
kalo nak cari kena pakai pukat n jaring sbb nak tarik
mayat naik..
asal jumpa je pasti mayat2 itu akan bengkak2..
seperti lebam kena tumbuk tu.

dia ada cerita juga,
waktu pak dia n dia pergi bersampan kat sungai,
tetiba sampan mereka lagi tenggelam..bukan bocor, tapi seakan ditarik
dari bawah..mcm kena suck tu..
pastu pak dia suruh dia kencing dlm sungai tu..
nahh lepas kencing je..sampan tu naik balik..
kuang kuang...ntah la aku dgr ja..kagum tu..
hantu air tarik katanya..
dalam kepala hotak aku ne
dok bayang la hantu air ni kepala dia mcm alien, telinga capang,
kaki n tangan dia mcm kaki itik..kehkehkeh..
kalo korang hantu air korang macam mana lak?

Ahad, 12 April 2009

Cuti-cuti 5star...

Percutian 5 Stars aku dgn famili di Langkawi...syiok abis..
dengan layan best...check in..takyah di receptionist..







register kat bilik..
before that..di jetty ada pulak orang jemput...
orang resort jemput..wa layan beb..
pastu layan di private beach..



fuh dah la pantai dia pasir putih cantik..
tgk sunset pun terangkat abis..





semua inclusive...
wa makan smua dlm fridge dia tu..
jeng jeng jeng
walopun dah byk kali ke Langkawi,
sbb best tgk laut...
so ini pic yang aku akan share ngn korang smua.
gi Underwater World Langkawi, Cable Car Langkawi, Telaga Habour
dinner di Nelayan yang tak boleh dilepaskan.
acapkali mai Langkawi, mesti akan ke Restaurant Nelayan.(ramai orang)

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...