Sabtu, 31 Mei 2008

Hantu Jalan: Company Steamboat Projek..

Malam ini adalah Malam
Dinner company aku bagi mereka2 yang terlibat
dengan projek mega company aku nie
so staff2 lain yg tidak terlibat..
tiada la makan..
kitaorang makan steamboat..
syiokkkk!!!!


Banyakkan makanan..isi-isi steamboat ini secara buffet..so ambil la semahu-mahunya..


Makanan tengah dok mendidih...


Kami ada 3 meja besar..
Ini ahli-ahli semeja aku...
alkisahnya..aku n kawan aku, laki nie lewat sikit,
kami gi solat maghrib dulu, so gals ni la
pergi ambil segala isi-isi makanan...
punya la banyak...sekali nak abiskan..naik pengsan aku..
Sekali dekat dinding tertulis..

"100gram makanan yang tidak dihabiskan akan dikenakan RM6"

nahhh tak ke naik cuak@bingung budak2 gals nie..sapa yang nak abiskan neh..
nak je aku bebel sorg2..
"korg makan apa yang korg ambil td.."
haihhh...selamat la aku ajar korg pakai
TEKNIK BAYANGAN TAHAP MAX

wahahah...berjaya la juga kan...selamat fulus masing2..
alik2 datang nak makan free..
skali nak kena bayar pulak...aku tak sanggup...

Gambar ini terpaksa dirosakkan...wahahah...

bigfoot: Nak bela pet di rumah nie...tapi sampai sekarang belum tercapai lagi..

Homemade cooking - zaman bujang.

Sorry friends..
entry ini agak lewat sedikit..
ini adalah event aku malam hujung mggu lepas..
ya minggu lepas..
Kami meraikan
Birthday one of my friend in advance
..
tp sayangnya besday boy boleh plak
tidak hadir untuk eventnya itu..
apa la..
ini adalah HOMEMADE COOKING
tukang masaknya adalah lelaki...
harap maklum..
Menunya MEE BANDUNG dan BIHUN SUP


Ingredients yang akan diletak di atas Mee n Bihun


Mee dan juga kuahnya...sup dan juga kuah mee bandung..syiokk!!!


Aku makan MEE BANDUNG..3x tambah..
wahahha..


Ini adalah kawan-kawan yang hadir...ada yang datang lewat..
tanpa kehadiran besday boy..kami makan dengan rakusnya..
wahahah...
besday boy called..dia kata..
"korang makan la dulu.."
Aiyakk..

bigfoot: Senyuman itu suatu sedekah...sbb tu aku suka senyum ama org..
kadang2 sampai ketawa..itu aku hairan...hikhik

Selasa, 27 Mei 2008

Gelapnya Malam....

Ini kisah aku dalam perjalanan balik dari
Rumah Anak Yatim Tambunan,Sabah.



Jalan nak pergi Tambunan nie
berbukit bukau, bengkak bengkok,
kalu di semenanjung ni ibarat mcm
Bukit Putus tidakpun laluan nak gi Bukit Fraser Hill
kalau di Indonesia..ibarat laluan ke Danau Toba,Sumatra..

Laluan siang mmg penuh dgn kenderaan,
kalau malamnya..sunyi sepi..boleh dikira dengan jari kenderaan
yang lalu..yang ada lori2 tangki n lori2 besar..
Kami bertolak pulang lepas asar dgn 2 kereta
Kancil n Wira
dan
sampai di kawasan bukit bukau
yang sunyi sepi tu udah malam..
Kereta kawan aku,Kancil pecut laju..aku bawa Wira,
ikut kejar belakang..pekat malam bersuluhkan
lampu kereta kami..aku "depends" dgn kereta Kancil dpn je nak suluh jalan...

Sekali sampai satu kawasan jalan kelikir kereta aku "stuck".
aku press minyak ga' mau jalan2 keretanya..sudahhhh..
cepat2 aku "honk" kereta aku byk kali..bg kreta Kancil dpn tggu kami.
Aku "press" lagi minyak tak mau juga jalan2..mcm berputar je tayar..
aku tgk la cermin blkg kot2 mana tau ada apa2 yang tarik..hikhik..
gelap xnampak apa2..

Kereta aku ada 4org.. 2 kat blakang enak je tidor, so aku dengan co-pilot..
aku suruh kwn aku co-pilot nie keluar gi tolak kereta...bleh pulak dia wat
gabra, takut katanya.. aku kata la "kang tido kita kat cni kang!!"...
Kancil kat depan still menunggu..
Tapi serius..kalu aku..aku pun takut nak kuar...gila gelap siut..
Mulut aku dok kumat kamit je baca doa..
Then kali terakhir aku coba "press" minyak..
fuhh syukur alhamdulillah kereta bergerak..



Then Kancil n Wira sekali lagi memecut memecah gelap malam
pulang ke KotaKinabalu.

bigfoot: Bil-bil udah sampai...sudah tiba masanya untuk dibayar..

Tagged: 7 Benda dalam Peti Sejuk Saya..

Tagged:
saja aku buhsan2 lalu membuat tagged ini..
so mari kita lihat apa yang ada dlm gw punya "frige".
peti sejuk orang bujang neh..

7 Benda dalam Peti Sejuk Saya..

Benda Pertama:
jengjengjeng...Kek Chocolate Indulgance..besar lak kek nie..
kawan aku tinggal n kasi aku makan..zalim betul..wahahaha


Benda Kedua:
Telur Ayam..heheh penting neh utk orang bujang...
paling kurang masak telur goreng..


Benda Ketiga:
walauweiii...Tepung..hikhik..tepung gandum n tepung jagung..
untuk aku buat cucur..hikhik...kadang masak kuah kasi pekat
aku letak ni gak..


Benda Keempat:
Strawberry Jam...aku check2...tarikh luput dah tamat...wahahaha


Benda Kelima:
Hurmmm, Coconut Milk UHT, aku mengamalkan pengambilan makanan
yang sihat..masak kari pakai ini...hikhik...Santan UHT ooo..


Benda Keenam:
Pure Ghee, jangan tak tahu pulak...ini minyak sapi...untuk aku masak
nasi tomato ke, nasi daging ke, dan lain2 nasi..aisehhh..


Benda Ketujuh:
Botol Sause..tomato n chille...simpan dlm "frige"..
nanti kang bersemut..


Itulah 7 benda dalam peti sejuk aku..so siapa2 yang mahu menjawab tag nih silakan...

bigfoot: Alamak ...EpalCokelat...nanti aku jawab tag ko ya...pelan2 neh..

Isnin, 26 Mei 2008

Aku lagi sibuk neh..Maaf ya..

maaf ya..aku blum sempat mau update blog haku,
lagian sibuk dengan kerja di office
plus
connection dirumah buat hal..



insyaallah dalam masa terdekat aku
akan update blog aku ya..

Before that wanna share with
all ma frens out there..
"Here In My Home"

WE ARE THE RAKYAT LAH..WHO YOU?



Singing by Malaysian Celebrities
United with love..no more anti-racism
World Peace!!..

bigfoot: Makan Ramly burger smlm, 2 biji..kenyang seh.. pastu dlm peti sejuk ada kek coklat indulgance yang 4kg punya..sapa yang mau abiskan tu??...aku jugak..

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...