Rabu, 18 Jun 2008

KEDAH PANTANG KALAH!!!

Kedah Pantang Kalah
aku terlalu excited hari ini
dengan kemenangan 2-0 dengan Pahang,
HijauKuning telah layak masuk
Final FA Cup
wahahaah



aku bukan la big fan untuk bola2 international
tapi aku
die hard untuk HijauKuning
.
dari kecik lagi, aku n adik aku selalu dok
ikut abah aku gi Stadium Darulaman untuk support team HijauKuning.
Kadang-kadang cousin2 semua ikut join.

Aku melihat jatuh bangkitnya HijauKuning.
Dari era Radhi Mat Din sampai la sekarang, Mohd Khyril Muhymeen.
Bertukar tangan tampuk organisasi.
walopun HijauKuning pernah hilang sengatnya suatu ketika dulu.
Tapi supporters Skuad Kenari tidak hilang sampai sekarang.


Gelombang HijauKuning!!!

"Bujur lalu melintang patah"
"Walau jatuh Sakit dan Rebah"
ini adalah bait2 lagu keramat HijauKuning.
Kedah terus bangkit dan bangkit tanpa menjengah ke belakang.


Adakah Kedah akan menjulang piala ini sekali lagi?

Dan kini pertemuan Kedah dengan Selangor sabtu ini
akan menentukan
Adakah Kenari akan terus terbang tinggi
dan
Red Giant pendek rebah ke tanah
Atau
Kenari dibaham oleh Red Giant..

JOM SUPPORTERS HIJAU KUNING, KITA RAMAI-RAMAI PAKAT PI
STADIUM SHAH ALAM

PULUN KEDAH PULUN!!!

erk anda memilih siapa?


bigfoot: tak sabar nak gi outstation neh..sambil boleh melancong juga..

47 ulasan:

coffeeHolic berkata...

hehe
bola ya?

~ mizzAmy ~ berkata...

~ wah, org kedah ka? tak paham la liga2 and piala2 semua nie. almaklum saja bukan peminat bola. hehehehe....

tapi masa kecik2 dulu, suka gak layan bola and selalu je sokong kedah nie walaupun masa tu duk kat Kelantan. :P ~

SiRibenMerah berkata...

Yeah..
of coz la Kedah kannn..
tanah tumpah darah kita..
ahaks =P

huhu.. syiok yek nk g outstation.. makesure fon x masuk air yek.. kang ade yg merajok disini..huhuhu..

*Selamat Hari Bapa untuk Abah awak jugak.. =)
*yeahhhhh... online time skolah.. lariiiiiiiiiiiiiii~

BasH berkata...

CoffeeHolic,
heheh yeah bola....


MizzAmy,
yeah saya orang Kedah.hikhik...xpa xminat bola bukan la menjadi kesalahan.. dan trima kasih sebab menyokong skuad Kedah...terharu neh...heheh..

BasH berkata...

MissRiben,
hahahah ya benar2.

hikhik...mesti la syok awak...sy dah naik hantu kat opis neh..rasa macam perlu g berenat2 neh...huhuhu.

*itu la kan..pelik bebenor tetiba on9 pepagi...igt cuti..rupanya ehem2 ya.. Cikgu Besaq mai sattttttt..

Sebelum Pulang berkata...

walaupun aku bukan orang Kedah, tapi masa kecik dulu aku minat ngan Kedah sebab ada Nizam Adha Yusof tu...aku suka sangat ngan cara dia control bola..

tapi sekarang lama dah tak follow malaysian league ni...

www.sebelumpulang.blogspot.com

BasH berkata...

SP,
wahhh..yeah NizamAdhaYusof tu seangkatan dengan Radhi Mat Din a...mmg best masa tu tgk..
aku ni cuma follow kedah ja..
lain2 kurang sket..hikhik..

Shila berkata...

Ermm...memang tak faham tentang bola.Tapi kadang-kadang amat teruja melihat semangat penyokong pasukan yang begitu tegar.

P/s: bola jaring tahu le....hehe

BasH berkata...

Shila,
hikhik..kadang2 orang yang tak minat pun jadi seronok n bersorak bersama2 penyokong..
bola jaring ek...heheh..

eedany berkata...

dulu2 saya memang kaki bola tapi sekarang kurang...mana2 pun ok. ikut fav. team bash lah :)

selamat melancong jgn melencong sudah yer bash...

;p

BasH berkata...

Eedany,
hehehe yeah eedany, team bash hijaukuning neh...meh sama2 kita menyokongnya..

hehe insyaallah melencong sket2 ja.
=P

*SiRibenMerah berkata...

oittttsss...
nak melencong ke mana tuh??
amboihhhhhh~

hahaha =P

kasut-gombak berkata...

awat hang dok kt tropikana selatan?sebelah opis aku ja pon..

huhu..

hang dok permai ke, damai?

BasH berkata...

MissRiben,
uikkk...hikhik..melencong dekat2 kawasan jajahan je...tak jauh pong.
lalalala..

BasH berkata...

KasutGombak,
wadoiiii...opis dekat blah sana ka...
XYBASE ka??

che' dok tang permai nuu..

fiza berkata...

bash,

aku sudah pastinya memilih KENARI, HIJAU KUNING... hehehe... InsyaAllah, berkat doa2 peminat2 skuad kenari. Walaupon tak berapa nk cukup pemain, tp insyaAllah mr. coach pasti ada caturan yang bagus...

BasH berkata...

Fiza,
yeah..hang wajib la kena sokong Kenari,HijauKuning kan...takkan pulak nak p MerahKuning nuu..
Tulaa insyaallah skuad HijauKuning pasti mantap kali neh..Coach Azrai Khor pasti ada rentak dia tersendiri.

Diamilikku berkata...

uishh...zaman radhi mat din erkk..sebelum radhi ada norazam ishak, lee kin hong...masa tuh ahh ada nidzam adzha yg hensem, olubunmi adigun aka rahman adigun abdullah...wahhhh..lepas tu ada kembar feriza n farouk....besh besh..dah lama dah rupanya akak sokong kedah...jumpa di std shah alam sabtu nih...kedah pantang kalah...chaiiyyook

BasH berkata...

Kak,
rasanya smua tu seangkatan tu. adigun, ahmad sobri, kamal idris ali, manja man....masa tu radhi mat din jadi kapten...tetiba teringat smua..
hihi dok ikut gak selalu depa pi training..jungle traking smua...hikhik..

Tony berkata...

Hobby bola sepak juga ya mas :)

Honeylemon berkata...

jgn tidur bola, mkn bola, mndi bola, dating bola...suda la... upppssss tlebih sudah...

BasH berkata...

Tony,
heheh bukan la hobby..just one of the interest aja deh...


Honeylemon,
heheh sudah tentunya tidak...
bola hijaukuning sahaja,,hehe

gadis rantau berkata...

ooo..di kedah ya? baru tahu deh gw,he..he..

cewek_culun berkata...

izinkan daku main kesana. boleh ya kak?

fuzen hasin berkata...

wuaahhh...sgt semangat ini org...

BasH berkata...

Kristina,
heheh yeah...tempat kelahiran ku di Kedah..udah tahu kan sekarang..hehe.


CewekCulun,
heheh boleh ada deh..silakan...

BasH berkata...

Fau,
yeahh..kena la semangat kan..sbb dah nak merangkuk salah satu kejayaan tu..kan kan..

gadis rantau berkata...

aku milih yang punya blog,huaha,...ha...lama tak main sini..aku sibuk melulu nih,man.

BasH berkata...

Kristina,
yeah..iyalah...aku juga mikir agaknya kamu sibuk bener ya.. kerjanya as koran writer kan?

Mike.... berkata...

dulu waktu masih di kalimantan aku juga sering nonton liga malaysia...stadionnya bagus2..

BasH berkata...

Mike,
wahhhhh...sampai juga siarannya di kalimantan ya...kamu pakei antenna apa? parabola ya? hikhik

ita.itu berkata...

hantu bola ye..aku x heran dah..sbb kat umah aku ada 6 biji bola..kah.kah.kah

Mak Su berkata...

Kedah mmg best, suka tgk

Syam berkata...

wow! masih ada lagi org yang menyokong bola sepak tempatan. syabas!



-----------------------------------
syam @ http://aeropama.blogspot.com

BasH berkata...

ItaItu,
hahahah ko wat lawak ya..
aku xda la sampai jadi hantu..
besa2 ja..


MakSu,
trima kasih sebab sudi singgah balik.
trima kasih juga atas sokongan maksu.heheh

BasH berkata...

Syam,
yeah...kalu bukan kita yang nak sokong, sapa lagi kan..orang kita pasukan kita...cewaahh..

cendawanintim berkata...

pegi outstation maner lak nih?

BasH berkata...

CendawanIntim,
hehehe dalam Malaysia juga lokasi dia...tapi at least jauh dari opis hehe...duduk hotel smua..tu yang melayan tu..

Lily.Lulu. berkata...

org lain sume citer pasal euro .. ko citer pasal bola malaysia ..

bagus bagus
i loike !
:)

BasH berkata...

LilyLulu,
hehehhe yakan..serius aku xperasan lak mcm tu jadinya kan.. dah xda sapa yg alertkan org pasal neh so aku alertkan la..hehe

Aleeya berkata...

wahhh anak malaysia jati gitu hehhehe,pemain bola sepak msia yg ai kenal ramai jugek temasukle yg sensasi dgn artis dulu, aidil zafuan, comel kan zafuan tu hahahahaha

moque berkata...

hehehe...nmpknye hijaukuning vs MERAHKUNING...merahkuning masih gagah dipadang..pendek bukan sebarang pendek..pendek laju diatas padang..hahaha..=)

BasH berkata...

Aleeya,
wahahaha yeah anak malaysia kan..
aiya pemain sensasi sgt2.aidil zafuan n zakuan tu..takut terlalu di sensasikan terus perfomance menurun.


Moque,
cehhhh, kita tgk la nanti gagah ke tidak merahKuing tu.kalu laju tapi terlepas pintu gol..apa kesnya plak kan..hikhi..

PaanMFR berkata...

MERAH KUNING LAMBANG KEBANGGAAN..
SELANGOR MERANCANG KEJAYAAN..
GEMURUH SORAKAN MENGGEGARKAN..
CABARAN DISAMBUT DENGAN KESUNGGUHAN...

HIDUP SELANGOR!!!!

axim berkata...

erkkkk bleh tak aku kata aku kurang sket bola sepak sendiri...huhu

BasH berkata...

Paan,
sorry sangat2..masa aku balas kat hang nie...Kedah dah menang la weiii..wahahahahah...aku sgt gumbira n berpuas hati...sangat2 puas hati....selangoq kena bantai 3-2..wahahah...

BasH berkata...

Axim,
hikhik, xpa paham ja...kami orang kedah neh kuat sket semangat dia...support ja untuk negeri kami...

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...