Sabtu, 28 Jun 2008

Chef Famili..

Bila ada ruang waktu free,
aku invite kawan2 aku makan di rumah.
Aku masak..wahahaha
dengan memasak semua stress aku hilang..hehehe
bestnya.
so hari tu aku masak
Nasi Putih Mix Vegetable with chicken stok.
Kawan aku kata sedap wahaha..
Lauknya
KailanMasakBelacan
Baby Corn and Fishball with Oyster Sause
Cucur Ikan Bunga Air
(Ikan tu Bunga Air)
Ikan Bunga Air nie kecik je..makan panas2 sedap, manisnya tersendiri
kalo di pasar tu orang jual murah.. orang tak beli
sebab orang tak tahu nak masak apa dengan ikan ni.

Yups kegemaran aku memasak...
almaklum
datang pun dari family memasak.
resipi di atas ada aku amik dari mama aku, makcik n maksu.
Maklong aku paling best dia masak nasi himpit..kuah dia sedap.
cucu2 dia tak makan...heran aku.
MakLang aku, dia ada bisnes, dia jual kuih2 sejuk beku..
selalu aku amik dari Maklang aku,karipap, sangat sedap..
PakJang aku pun bisnes juga...selalu orang tempah kat dia nasi tomato n lain2 nasi..
tapi kalu time raya dia suka masak bihun sup..licin aku hirup sup tu..
MakAndak aku, dia suka masak lontong....cucu2 dia suka makan.
MakUda aku lak...selalu dia masak nasi lemak..makan aja
MakTeh n Pakteh aku lak...selalu juga buat makan2 dekat rumah dorang,
buat mee bandung....kadang2 anak2 dorang yang masak..
MakTam aku, selalu hantar Puding Telur kat rumah aku...
mmg "favorite".. aku makan sorang je..hehe..
Makcik aku lak...suka crita resipi2 baru dia kat aku...aku dengar je..
sampai terhafal..hehe
Nasi daging Maksu aku best...masak kawah besar.
Maksu Kedua aku lak lagi best...Ayam Percik Carrot dia..fuyoo..
Masa sepupu aku kahwin, Maksu Kedua aku masak untuk
santapan
Raja Muda Kedah,
Tunku Haji Abdul Malik Ibni Al-Marhum Tunku Sultan Badlishah
n Tuanku Raja Puan Muda,
Tunku Hajjah Sharifah Raudzah Binti Al-Marhum Sultan Hisshamuddin Alam Shah
dia masak 3 ekor Ayam Percik Carrot..
Tuanku Raja Muda n Tuanku Raja Puan Muda makan sikit je ayam tu...
so dibelakang tabir...
ramai dah yang "aim" ayam2 tu..
wahahahah..
Mama n Abah aku takyah cakap la...mmg memasak juga..
Ini kalo aku habis malas nak masak, aku masak n makan ini jer..


kalo ada masa, aku masak untuk korang ya..wahahah..

Rabu, 25 Jun 2008

Asramaku..Asramamu...Asramanya: Episod II

Aku dahulu suka sakat orang "time" di asrama skul menengah.
Byk benda yang aku buat.
Wahahaha...skrg kalau ingat balik mmg aku ketawa sorang2.
Sebab aku yang sakat n aku sorg ja yang tau what happen.
Sbb dorang mmg la tak tahu siapa yang what..
hantu la konon. wakakakaa.
Sekolahku Terchinta...

Situasi Pertama.
Malam tu, aku baru lepas balik dari surau,
"iron" baju.
Almaklum tak da suis lektrik dlm bilik,
masa tu lebih kurang jam 11.30malam. Sambil jalan2 balik blok,
then tetiba aku nampak 2 orang budak junior.
Aku tanya dorg mau gi mana malam2 nie.
Dorg kata mau ke dewan makan,minum air.
Aku pun ok la..tahu2 otak nakal aku ni mula la berputar.
Best ni kalu sakat dorg.wahahahha.
aku pun dengan sepantas kilat lari ke dewan makan ikut pintu blkg.
Mata liar mencari "mangsa" aku tadi.
Dah dapat kesan. Hehehe. aku pun "start" la menyakat,
dewan tu gelap, so aku pun main2 lampu dewan makan tu.
Buka tutup.Buka tutup. Aku liat budak2 junior tu dari jauh.
Dah cuak@ketakutan@gelabah. Then aku main pulak pintu dewan makan tu.
3 pintu aku gerakkan. Sekali sekali "Bam", "Bam".....aku usha@liat lagi budak2 tu..
eh eh sudah berpeluk...wahahha...
sebab aku tak tahan mau ketawa, perlahan2 aku gerak blah dr dewan makan tu.
Terbahak2 aku ketawa lepas tu..Kasian budak2 tu..
what happen lepas aku blah tu aku taktau.
"Confirm" lagi 1 rumors pasal hantu dewan makan akan tersebar..
wahahahha.

Situasi Kedua.
Ada skali tu, aku lambat ke klas ulangkaji malam.
asrama mmg dah gelap semua...
aku ni baru la nak terhegeh2 mau ke kelas.
Pastu aku ternampak 1 bilik kwn aku lampu terpasang.
Ini mesti kes malas nak mau ke kelas nie.
Mentang2 la ko Ketua Pelajar(Pengawas)..
aku mula berpikir planning jahat aku..
"feel" blok sunyi sudah ada nie...wahahhaha...
pastu aku cakar2 pintu bilik dia. Dia buka pintu..Xda org.
Then aku cakar lagi..
Aduh!! sakit kuku aku..hehhe...dia diam dlm bilik....
pastu aku cakar2 lagi dengan dasyatnya pintu tu...
wahahaha...
Dia buka pintu skali lg mau liat..but xda org..Toing........
sbb aku dah lambat mau ke klas...
takut nanti kena tangkap sama warden asrama...
aku blah...
tinggal la misteri "pintu bilikkku dicakar". hikhikhik.

Dahulu tak macam nie...

Situasi Ketiga
Malam tu aku naik blok kwn aku, eh sunyi sepi pulak..
mana semua orang hilang ni.Study kot...bagus betol dorg2 nie..
then aku tgk 1 bilik kwn aku cerah...heheh.
best nie..planning baik punya..
aku buka baju then gantung di kayu..
pastu aku buat bunyi mcm orang berlari...
kwn2 aku buka pintu bilik dorg..tp takda org....
dorg masuk balik bilik....pastu aku lari lagi...
kali ni pegang kayu ada baju aku tadi....
aku buat baju tu terbang@layang2 di tingkap dorg...Toing...
3kali aku hayun baju tu..pastu..aku blah.....
hehheeh penat@capek weii berlari..
Misteri siket yedak...hakhak....

Biarla smua tu menjadi misteri...wahahaha...

bigfoot:Entry ini adalah entry yang lama...aku post balik sebab tak sempat nak tulis yang baru..hehe
Maaf yaa...

Isnin, 23 Jun 2008

Weiii kami usung piala bawak balik woii!!!

Wahahhaha aku sangat happy!!!!
Kedah jadi Juara Piala FA untuk ke-2 kalinya..
permainan yang cukup mantap
ini gambar-gambar masa aku snap
sebelum permainan, semasa n selepas dan
juga sewaktu team Kedah berlepas pulang ke Alor Star.
sorry la, the pictures a bit blur coz im just using my Nokia 6230.
nanti kalo sempat aku upload pictures
from
my brother's and cousin's camera
pulak ye...
enjoy!!!

Gelombang HijauKuning sabar menunggu
team Kedah beraksi



20 Saat selepas Goal!!!
Saat Goal,
aku n penyokong dok melompat dengan riang
itu la sebab jadi 20 saat selepas tu..wahahah



Ketika Goal Keeper, Helmi berjaya menepis serangan


30 Saat selepas Kedah diumumkan Juara
bukan apa, saat pertama aku bersama penyokong yang lain
sedang melompat n berteriak tak ingat punya..



Saat Bendera Besar HijauKuning datang..wahahaha


Semasa pemberian Piala FA...


Macam-macam fesyen ada ooo....


Ini lagi best..
wahahah..ada lagi sorang..tapi dia dah lepas mana tah..
ini 2 orang aku tahan nak snap picture dorang..



Ini la Piala FA...
aku snap semasa nak hantar
abah aku n team Kedah balik.




Bagi jelas sikit...


Khyril Muhymeen, Best Player of the Game..
Hang mmg power la weii...

Kedah dalam
Club World Ranking
no. 150
from
Top 350
(1st June 2007 - 30th May 2008)
source:http://iffhs.de/


bigfoot: Aku makan n makan je minggu nie..rezeki murah..alhamdulillah.

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...