Sabtu, 3 Mei 2008

Film: 40 Hari Bangkitnya Pocong...

Semalam aku n kawan aku menghabiskan waktu petang kami pergi menonton wayang.
Sampai saja kat Cineleisure Damasara trus bergegas tempat wayang,
"check2" film apa yg menarik sekali

40 Hari Bangkitnya Pocong..


wow mmg amat menarik untuk ditonton sbb xda citer best dah..
so beli la kan..agak telat 10minit kami masuk..
masuk2..blum panas kerusi kami,
kawan aku n aku menjerit..wahahah
Dup dup jantung aku lepas tu..
lucu gak la...tak penah2 aku menjerit tgk filem horror..
aku amat benci yang berbungkus nie..
serammmm..
Starring citer ni Irwansyah, Raffi Ahmad, Sabai Morsek,
tak lupa juga bintang2 lama
Ullie Artha, Farida Pasha(jagoan filem horror 80-an), Connie Sutedja.
Actually filem ni kalu di Indonesia sudah 1 bulan lebih ditayangkan
di Malaysia cuma baru2 ni ja.
Aku kasi 5bintang..
lakonan yg paling aku salute, c Raffi Ahmad..mantap
Irwansyah lak biasa2 ja..
Mmg seram gila siut..
Hampir sepanjang filem, mata aku asyik tutup ja..
waahahah..serammm..
meremang bulu tengkuk aku
so korunk2 kalu ada kesempatan gi la tgk..

Translation:
Mabuhay friends..Salamat pok for dropping by here..
Yesterday, my friends and i were spending our ulit nang sabay.
Went to see if any new sine.
Checkout the list. then came accros this horror movie..

40 Hari Bangkitnya Pocong(40 Days Risen of The Dead)

is quite cool movie..a multo movie...wala takot na aku...
pero heheh sigaw mangkasama fren ko..
ok lang..enjoy watching this sine..
(Nagsisisi if traslation ko wala mabuti)

Rabu, 30 April 2008

Spirit-spirit Wherever U R???? Episod II

Actually sebelum ini ada entry awal aku pasal "spirit inside the coin" hikhik
so kalu yg belum tau critanya sila la baca dulu.



Aku sambung ya...tak lama lepas tu kwn aku nie contact aku lagi nak sambung crita
pengakhirannya. Dia kata lepas berbulan2 lepas tu,
abg sedara dia nak berkongsi cerita la konon pasal crita2 horror ngn dorg.
Skali dia perasan eh., eh, eh,
actually mlm yang sama dorg main "spirit" tu,abg sedara dia baru balik
kerja. Kemudian abg tu trus ke dapur mau minum air.
Sekali..ternampak "figure" nie..mcm berbungkus gitu..hehe baik punya posing katanya..
aiya aku paling tidak suka berbungkus2 nie..
Abg sedara dia pun tanya la "spirit" tu asal tetiba je muncul.
Wah berani neh abg sedara dia neh, hikhik.
Tp confirm la "spirit" x menjawab kan..
Lepas tu, abg sedara dia baca la sket2..
n hilang la "spirit" tu
ntah ke mana...abg sedara dia pun kata la kat dia,
rasanya mesti ada org yg panggil menda tu..kalu tak xkan lak nak dtg xpasal2..
lepas dgr crita abg sedara dia tu. Kwn aku n the gang tu, diam jer..buat buat mcm
"Kami tidak bersalah" hikhik.. Bagus kan..



nota kaki: Mengucapkan Selamat Hari Pekerja, Hari Buruh n Hari Libur untuk semua umat Malaysia dan teman2 dari Indonesia..selamat bercuti....

Isnin, 28 April 2008

Hantu Jalan:: Makan2 kat Serdang...

Sabtu, hujung mggu lepas, aku dapat panggilan
telfon..."Weii datang rumah, kami wat makan2"
wow makannn,
so aku pun menyiapkan diri utk bergerak ke rumah teman
terletaknya d Serdang. Jauh perjalanan aku.
Merata tempat aku masuk mencari lokasi Serdang dimana..
almaklum lupa lak umah membe aku kat mana..wahaha
"Call" la dorg tanya "direction".
Akhirnya sampei...tolong2 tgk..nak tolong masak x kasi kan
dan yang memasak ni semua lelaki@pria..
orang2 bujang masak.


Ikan Temenung Bakar


Ikan bersama Air Asam (laki buat nih)


Chicken Soup..
sedap bau dia..snap pic masa tgh didih..



Time ni aku dah abis makan "snap" la pic dorg yg tukang abis saki baki ni..
wahahah...ampunnnn


Nash muka kenyang..Bash pun "snap" pic.


Woi Mus sempat lak ko pose..

Sekian...

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...