Jumaat, 9 Mei 2008

Traveling to Vietnam: Saigon (Ho Chi Minh City) 5days 4nights (5d4n)

Just wanna share my previous trip di
(pertama kali kongsi picture fav aku)
Ho Chi Minh city, Vietnam..
Oldies mode.. jejak je kaki kuar Airport, aku snap
big welcoming signboard


Disini padat dengan motor, byk sgt2
siap ada highway khas utk motor,
dan parking berbayar utk motor.
Kereta xda tempat parking ok..
tempat parking berbayar lagi la xda..


Ini tugu simbol dekat City nie..betul2 depan
Hotel aku, Rex Hotel..masa di sana
aku on9 di Hotel ja "free"..

Di restoran 4 season ni la kami semua
makan lunch,dinner...
kepunyaan rakyat vietnam Melayu Champa dan berbahasa Melayu.
wahahah best gila borak2 ngn dorg..tak sangka betul.


Naik sampan time nie best banget..kayuh n kayuh
sampai ke Sungai Mekong.Pasangan suami isteri yang
bawa kitaorg, tp sepatah haram dorg xpaham kami kecek gapo..
Yang best, kami plak mcm paham dorg ckp..wahahah.
Time ni ada juga selisih ngn rakyat Malaysia lain..
ada la minah chinese ni jerit dari jauh..
"Hye Malaysia, we also from Malaysia".
Ramah betul rakyat Malaysia bila bertemu tak kira apa kaumnya.
Kita smua sebangsa..bangsa Malaysia.


Malam tiba, waktu aku menjalar...wahah. snap pic.
ini City Hall...kat tengah2 bandaraya. cantik n besar.
Time ni actually sama waktunya
Tahun Baru Cina di Malaysia. Dorang pun ada gak sambutannya
tp lupa panggilannya.


Louis Vuitton di Vietnam..sama lak design dindingnya
dengan di Jalan Bukit Bintang tu.


This is my fav pic..love this one..


Lagi byk belon-belon..wahahah...Suka juga dengan snap yang ini..

At last, im revealing myself..samar2kan..saja pilih yg ini.
wahahaha..



bigfoot: Aku sedang bertekad cemerlang untuk menyiapkan kerja dari office
yang dibawa pulang ke rumah.

Khamis, 8 Mei 2008

Merah yang mengalir..?

Sebab server projek aku down dengan sengaja
(chief programmer yang offkan),
tak tahu bila mereka nak up balik sebabnya nak patch Oracle pulak
ada issue memory lost n nak update server..paham??..
so semakin tertunda kerja aku itu.
ada la peluang aku update sket blog aku.

1st skali aku nak send my condolence to my friend Hla Min Thun,
for what had happened
to his country..Myanmar..kena ribut taufan Cyclone n
40,000++ mangsa tewas..



Hla Min Thun ni cousemate aku n 1 group dulu masa Master..
nama glamour dia Kha Main
sekali bunyi mcm "Bukan Main"..
bleh la buat ayat contoh macam
"Amboi amboi, Bukan Main ya ko Kha Main" wahahah.
Selamat ko tak paham bahasa malay.. hikhik
Luckyly umah dia jauh dr tempat kejadian..
dia keja kat Phuket sekarang kat company pelancongan.
sempat gak aku
texting dia dalam YM tadi..
aku tanya dia pasal masa terbaik nak gi Phuket
dia kata:



kha_main: the best time is 01 Nov - 30 March(meriah tp mahal nak mampus) kha_main: the best rate is 01 April - 30 Oct(murah n murah n murah)



so ada planning melancong??

bigfoot: Harap2 Myanmar dapat bangkit daripada bencana alam ini.
Dah tu, Junta boleh pulak buat "kerek" taknak bagi masuk bantuan antarabangsa.
Bantuan yang lepas pun satu.Bodo ke apa??

Selasa, 6 Mei 2008

Hantu Jalan: Lain aku cari lain aku dpt@Bukit Bintang

Malam Labour Day lepas aku jalan-jalan di
StarHill Art Gallery@Bukit Bintang.
Mau ambil barang yang di pesan..tau2 tempat nya dah tutup.
Memang bikin panas jer..taunya jauh sudah aku jalan...
sekali sampei, tempatnya udah tutup. apalagi, kabur balik la..
"so on the way" balik tu aku "snap" la picca@gambar sekeliling
Jalan Bukit Bintang tu..Then, terserampak dengan 1 group ini
tengah main "Native Australian's Instrument" Nama group ni
Street Horn Syndicate (amscreamo)
n 1 more group,
tengah
menari "shuffle"..dasyat siut..
asyik amat aku tengok..rasa mau "join" je skali dengan dorg
shuffle...wahaha...
sempat gak aku rakam sket.


@Jalan Bukit Bintang


Street Horn Syndicate
thanks
amscreamo atas info anda.


1 more shot


Lets Shuffle!!

video
Sorry no sound...Enjoy!!

bigfoot: saat ini aku lagi sibuk mengejar dateline yang akan kunjung tiba tak lama lagi.
Jom bertekad cemerlang..


Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...