Sabtu, 13 September 2008

Katakan TIDAK kepada mereka!!!!

Aku balik office terus ke bazaar ramadhan.
Sampai rumah buka TV. Sambil tukar-tukar channel.
terpaku sebentar di saluran AstroRia.
Apa kebendanya ni...
selebriti-selebriti astro tengah dok joget lambak atas pentas.
Ok fine..then aku tengok la sempena apa nak jogek2 neh
Marhaban di Astro.. okeyyy..
dengar pulak lagu apa nak dijogetnya
oooo tengah berzikir kepada Allah rupanya...
ish ish ish....heran aku...mazhab apa la orang2 astro ni ikut ya...
joget2 sambil memuji Allah.
jahil? entah la... bodoh? entah la.. tak tahu? entah la..
tepuk dada tanya iman.


ada lagi pula, satu program kuiz lawak baban.
aku pun tak tahu menda apa yang disoalnya.
sampai berkerut-kerut dahi peserta-peserta tengah pikir.
menguji minda betul.
almaklum jawapan mmg tidak ada dalam
Perpustakaan Negara.
kalau cari memang tidak jumpa..
dapat jawab, uihhh bersorak bagai nak rak..
rupanya
berjaya meneka album artis bla bla bla...
menguji minda betul



Haa ada lagi pulaaa, satu game show baru.
Dapat tembus lubang..dapat la duit.
kalau tidak, jatuh dalam air.
perlu ke aku ketawa, perlu ke aku kasihan, entah la...
sekarang banyak game show baru menguji IQ.
Memikir macam mana nak tembus lubang.
aku pun ada bangkitkan soal ini dengan kawan2..
diorg kata "Ala game show untuk hibur2".
okay aku setuju.. tetapi bila ada peserta wanita?
rasanya game show ini tidak sesuai untuk wanita.
kalau nak juga sesuaikan, tukar pakaian renang tu.
cari baju renang muslimah..=P


Haa ini lagi best,
game show terbaru dari yang baru,
memulas otak pikir lirik lagu.
Betterkan anda-anda semua hafal lirik lagu dari sekarang
tau tau untung dapat rm1juta.
almaklum ibubapa sekarang berbangga anak-anak
mereka dapat menghafal lirik lagu
daripada menghafal
doa-doa untuk kesejahteraan keluarga
mahupun surah-surah lazim.yerdak? hehe


Bagi aku katakan TIDAK bagi yang tidak sepatutnya.lalalala.
walauweii,,hikhik

Ahad, 7 September 2008

Rempah Cap O!!..hehehe



Kalo aku balik Kedah kan,
opismate aku mesti akan memesan aku belikan
dia rempah Cap O.
sebab rempah ni tidak ada dijual di daerah Selangor..
mahupun di Kuala Lumpur, hanya di Kedah sahaja dan daerah terdekat.
kawan aku ni asalnya johor. So kalo dia balik Johor dia akan
suruh ibunya masak pakai rempah ini.
wife dia pun sudah pandai masak pakai rempah neh.


aku ga tahu di mana hebatnya rempah nie..
sebab mmg di rumah aku di Kedah, mama pun
masak pakai rempah Cap O..
"pegi market belikan rempah cap O tau..tak mau rempah lain"
"kalo xda ja baru beli jenama lain"
apa kata kalo anda semua ke kedah cari la rempah ni..
rempah Cap O, cuba try,pelbagai rempah ada,
dari kari ayam sampai ayam masak merah..
mana tau jatuh cinta dengan rempah ni
mcm kawan aku.
sedap dimasak untuk berbuka
heheh

Next


ini pemberian dr zarith...terharu den..
anda suka baca blog den yor..hehe
nanti aku passing kat teman2 yang lain pulak ya..hehe

big foot: kalo anda nak aku kirim "sample" rempah cap O, bleh je..kasi alamat ya
aku postkan..b_bashed@hotmail.com


Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...