Ahad, 7 September 2008

Rempah Cap O!!..hehehe



Kalo aku balik Kedah kan,
opismate aku mesti akan memesan aku belikan
dia rempah Cap O.
sebab rempah ni tidak ada dijual di daerah Selangor..
mahupun di Kuala Lumpur, hanya di Kedah sahaja dan daerah terdekat.
kawan aku ni asalnya johor. So kalo dia balik Johor dia akan
suruh ibunya masak pakai rempah ini.
wife dia pun sudah pandai masak pakai rempah neh.


aku ga tahu di mana hebatnya rempah nie..
sebab mmg di rumah aku di Kedah, mama pun
masak pakai rempah Cap O..
"pegi market belikan rempah cap O tau..tak mau rempah lain"
"kalo xda ja baru beli jenama lain"
apa kata kalo anda semua ke kedah cari la rempah ni..
rempah Cap O, cuba try,pelbagai rempah ada,
dari kari ayam sampai ayam masak merah..
mana tau jatuh cinta dengan rempah ni
mcm kawan aku.
sedap dimasak untuk berbuka
heheh

Next


ini pemberian dr zarith...terharu den..
anda suka baca blog den yor..hehe
nanti aku passing kat teman2 yang lain pulak ya..hehe

big foot: kalo anda nak aku kirim "sample" rempah cap O, bleh je..kasi alamat ya
aku postkan..b_bashed@hotmail.com


24 ulasan:

fiza berkata...

dulu bungkusannya tak seperti skrg, now dh advance... hehehe... chek tak pandai sgt msk kari (gulai) ni...tp mmg kt rumah cap o jer la chek tau... tp klu kt kedah senang la... tmpt lain... hehhee

psttt... slmt berpuasa :)

BasH berkata...

hehe betoi2..aku pun kat rumah cap o ja..hehe dulu bungkuih dia kaler kuning2 mcm tu..lani dah cantik dah..hehe

ok fiza slamat berpuasa gak.hehe

eedany berkata...

mesti sedap rempah ni kan?

di KK pun macam tiada rempah Cap O ni.

kirimlah kat ai...boleh ai cuba! hihihi...

IdaShah berkata...

glamer ekk kat sana
bole gak neray nya

aeropama dot com berkata...

best sgt ke bash rempah ni berbanding cap adabi atau brahims?

ko boleh bag aku sample utk try? eheheheh :P

Razies berkata...

huhuhu..wah..hang post rempah yerk..msti tengah lapo nunggu nak mkn tu..haha..sabo..skjap lagi sungkai lah ni..

OOhhh..jgn2 dlm rempah tu ada oxygen tak?..'O'..simbol oxygen lah tu..hehehe..sbab tu lah ramai yg nak..extra oxygen...hehe..bekal ktika bpuasa..hehe..soryy..merepek...hahaha..pish...

BasH berkata...

Eedany,
hehe sedap..tp lain lidah lain pendapatkan..hehe.. ok boleh ja eedany..kena la drop address..hehe.

====================================

Idashah,
femes ooo kat Kedah..boleh ja kalo nak neray..

BasH berkata...

Syam,
hehe sedap ooo...mmg lain la rasa dia...aku membesar dengan cap neh..heheh.. nak try..boleh2 kasi alamat nanti aku kirim..

===================================

Razy,
wahahahah...ada gak yack kaitanya.
pandailak ko merapu ya razy...hikhik.. a'a tp mana tau kan O tu mewakili apa..hikhik

cendawanintim berkata...

uihhhhhhhh, ni bila masa dilantik duta rempah cap o nih...

posto rempah cap o soploh!!

BasH berkata...

CendawanIntim,
hahaha mana da duta lak..ini nak kongsi kesedapan yang dirasai bersama semua..hehehe

amboih sampai suploh tu hehe..kasi alamat kat emel yg tertera noo..

endah berkata...

ternyata bash bisa juga jadi koki...dengan bantuan rempah cap O...he3x, boleh dong dikirim rempahnya ke sangatta....

penanya berkata...

sedap ka rempah dia??
apa beza dgn rempah lain?

BasH berkata...

Endah,
hahah mbak endah neh ada2 aja deh.. mau dikirim? boleh aja mbak..kasi alamatnya deh.

===================================

Penanya,
so far aku dok makan rempah ni ja. sedap.. beza aku tak brapa nak tau nak habaq lagumana. rasa lemak dia kot lain..try la.

khaleef berkata...

haha..boleh gak nak try nih..
ni alamat aku.
mohamad mahsyar
no38, parit haji manan,
34350, kuala kurau,
perak nombor satu.

kalau boleh jangan antar rempah je..antar sekali dengan ayam yang dah masak pakai repah cap o nih..haha..
salam..=)

~ mizzAmy ~ berkata...

~ tak pernah la plak dengar Cap O tuh. nak kena tanya kawan2 yg duk kedah la camnih. if sedap, leh la try. ~

BasH berkata...

khaleef,
wahahah siap kasi alamat tu..ok bro..nanti aku kirim ya..kena balik kg dulu neh..so kena sabar sket a.
wow melampau la aku nak post skali ngn ayam yg dak masak kan..

eh apasal perak no 1? wahahaha,

===================================

Mizzamy,
yups mmg xda kawasan2 lain...so far yang bash tau kedah je la..boleh la try nanti.

Farazila berkata...

wah...nk satu sample...
xpon..suh bash je r masak kari..then bawa masa berbuka nt k..
hahahah...nk ayam kurma k..

:P

BasH berkata...

Lilo,
heheh nanti bash kasi ya cik farahzila. amboi melampau la kan nak suruh bash masakakn..hehe

Farazila berkata...

eh....air tgn bash kan sedappp..
nk gak rseee..hehhehe

GadisHijau berkata...

Bash, malas nak email ko mintak sample..tolong anta satu ke tingkat 7.. ha ha ha

GadisHijau berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
BasH berkata...

Lilo,
wahwahwah...menyindir ke memuji neh..hikhik..insyaallah kalo sempat la kan bash masak k.

====================================

GadisHijau,
hahahah, yerla kena tunggu aku balik kg dulu a..nanti aku bg kat ko kasi test.k.

GadisHijau berkata...

kalau hantar sample yg da siap masak ke tingkat 7 lagi bagus bash, aku tros rasa je.. :D

BasH berkata...

Jijah,
wahahaha hang mau ka? xpa insyaallah lepas raya aku masak, aku hantaq p umah hang nooo..heheh

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...