Jumaat, 13 Jun 2008

Bukan Niatku Berlaku Kejam

Bukan niat aku berlaku kejam.
sebab
aku bukan insan yang macam itu
tapi apa boleh buat
kejam pun kejam la..
macam-macam aku buat
nak halau luorang dari rumah aku

tapi luorang macam tidak paham lak
kenapa susah sangat luorang nak paham huh!!!

So sekarang aku dah tak kesah.
luorang tinggal la brapa lama luorang nak tinggal
tapi aku "still" tidak puas hati..
luorang kluar awal Subuh
Isyak baru ingat nak balik
itu pun sudah lewat
Luorang buat rumah aku macam Hotel 5star
Suka hati luorang jer bila mau "check-in and check out"


kalo lepas tu luorang kemas balik tak apa,
ini bersepah..
siapa yang tak sakit hati macam tu..

Sebab luorang balas aku macam tu..
aku balas balik..
aku snap gambar curi luorang
and sebar di internat..
biar satu dunia tengok


Ini la dia..nampak tak yang dibulatkan tu..


Haa itu lagi sekor..


Ini lagi satu...sembunyi lak dia

wahahhaha....jangan marah...wahahaha


Nampak tak betapa sepahnya lepas dorang ni Check Out..

tapi dorang neh kan tetap nak balas jasa baik aku neh..toinggg..
Subuh je, dorang nie, terbang gi "window" bilik aku..
ketuk2 tingkap pastu bleh plak, memekak kat situ..
Terima Kasih banyak2 sebab kejut aku Subuh..
Kadang2 Subuh Gajah dahh..
ada gak "time" hujung minggu dorang memekak..
WOI AKU NAK TIDOR LAA!!
nak je aku tembak sekor2..wahahah

Ini jenis Burung Tiong Gembala Kerbau(Common Myna)..
dorang nie macam ada pakei "mask" kat mata..
baru la aku tau Myna neh ada banyak spesis..
sambil2 google tu aku ada jumpa
blog bro Redzlan ni..
blognya penuh dengan
gambar burung..best sangat aku tengok..
hope korang pun enjoy la tgk gambar2 dalam blog dia
macam mana aku enjoy tengok..

49 ulasan:

*SiRibenMerah berkata...

erkk..
terkejut lak ngan intro tuh..
ganazzzz~
hehehe..
nk wat cmne.. da ramai sgt peminat.. hikssss.. terima ajelah tetamu x diundang tuh.. ahaks =P

*owh, esok cuti..*
silalah jeles yek =P

Sarah Mohd Shukor berkata...

try la letak air rebusan cicak kt tepi tu. kasi diorg try minum. tgk hasil air tu jd beracun mcm yg didakwa ke tak. huhu. sy berunsur kezaliman di sini :p tp, berjasa jgk diorg kejut bgn subuh ye :)

bash, lokasi awk skrg kt mana ye? sbb sy ada dpt invitation ada batch awk yg nak kawin ni. apa2 nnti sy bgtau semula ye. myb awk dh tau. tp myb jgk tak tau lg sbb mmg dia mcm low profile skit. hehe

IdaShah berkata...

malu nya dia gamba masuk tenet hahaha
cian dia takde umah sbb tu dia tumpang umah ko...

Honeylemon berkata...

suspen jer.... amik la kotak kosong letak situ... lepas tu tulis 'public toilet for birdies' ... ahaksss...

~ mizzAmy ~ berkata...

~ ingatkan nak halau saper td. hahaha... btw, nie mesti umah duk atas sekali kan? pernah gak la mengalami situasi cam tuh tapi tang sisa2 tuh tak dek la plak. cuma bising2 memekak pepagi buta. nasib la bunyi bising2 sedap didengar. ~

applepie berkata...

ahhaha..saya tertipoooooo...

eedany berkata...

ingatkan momok! hehehe....

boleh jadikan kawan bah tu bash!

:p

Lily.Lulu. berkata...

aiyoooo ...
ingatkan ape la tadi

mcm mana dorang leh dok melepak situ je ek ??

Shila berkata...

Hmm suspend je.Ingatkan siapa pulak yang ceroboh tadi.RUpanya burung..hmm..burung pun makhluk Tuhan juga..tak pe la en bashrie...ada teman nak bergurindam jiwa luka...He he

BasH berkata...

MissRiben,
wahahha, sesaja wat intro gempak...cambest lak...itu la tu kan peminat ooo peminat...
hari jumaat cuti kan..jeles tu xda sgtkan..hehe...Sabtu neh kena masuk opis jugak...huhuhh


Sarah,
walauweii..mmg unsur kejam sangat2.. saya bukan apa saya..dengan cicik neh kureng sket...heheh..lokasi saya dekat damansara,PJ...sapa ye yang low profle itu..


IdaShah,
heheh. biar la dia femes sket..yedak.. itu la sbb tu aku kasi tumpang tu..

BasH berkata...

HoneyLemon,
wahahaha...mmg best idea itu..nanti akan coba utk dipraktikkan..hikhik..


MizzAmy,
hikhik..saja wat macam thriller sket..xda la tinggal paling atas..2nd teratas..hikhik..ooo ada experience jugak ek..


ApplePie,
wahahha anda tertipo...maafkan saya..=P

BasH berkata...

Eedany,
bah..yakan..ada juga kawan aku sini.hikhik..


LilyLulu,
itu la tu...dah xda tempat yang available dah kot..pokok2 sekeliling dah penuh rasanya..full house kot..hikhik


Shila,
hikhik, sajo je wat gempak.. ya betul dorang pun makhluk tuhan.. tu yang pikir kasi je la tumpang kan..
nanti ingat nak wat house kat dorang,,walauweii..

Malim berkata...

nurung merpati ker tuh? ker burung balau? eh mana2 plak burung balau dok umah kan.. cuma merpati and ciak rumah lah kan

fuzen hasin berkata...

erkkk...
terkezuttt dgn introo die...
igt nk bunuh org td..
ahakzz..tak cm fau mmg betol2 nk bunuh org pnye...

Ngeeee...

BasH berkata...

Malim,
bukan merpati malim, burung gembala kerbau(common myna)..
yang macam pakai mask kat mata dia tu..skrg banyak dah burung2 kena adaptasi tinggal kat banggunan2..pokok dah makin berkurang..haihh..

BasH berkata...

Fau,
hikhik...saja je fau..wat intro ganaz sket...uihhh jangan bunuh orang..tak pasal masuk penjara..kan kan..
bash skrg sensitip sket statement bunuh2 neh..wahahah..

fuzen hasin berkata...

kenapa2...
tak pe..kalu bunuh yg memuaskan hati fau tak kesahh...

huahahahaha

BasH berkata...

Fau,
hikhik..ada kesahnya..tapi maleh nak igt2..sebab2 bodoh je..kang tetiba dorang kena bunuh..takut plak bash jadi suspen utama sbb penah kuar statment nak bunuh kan...wahahahah..

fuzen hasin berkata...

hahahaha...
ok2..tuh la kan..nnt kua kat TV3...perghhh, jd femes bash...fau pown pnt nk dok igt benda nih...haihhh...cmne mau lupakannnnn...
aiyakkk...

Sarah Mohd Shukor berkata...

huhu. sy kejam lepas baca apa awk tulis tu la. air cicak rebus. euww :p eheh. ta sangka la plak yg awk tak berapa sgt dgn cicak ni ye. psl yg nak kawin tu, dulu mmg dia popular 1 kolej. wakil dlm bahas. ni dh considered as big clue ni :) tp skrg dia low profile je dh. dh tak rapat sgt dgn x-ki yg lain. nnti sy bgtau details kt awk ye.

Tanpa Nama berkata...

Ingatkan ape tadi..ko ni wat org len tekejut je...

www.sebelumpulang.blogspot.com

BasH berkata...

Fau,
ala, kita wat je menda yang bleh kita happy..secara tak langsung kita akan lupa benda2 yang sakit hati yang buat kita suram..itu la cara bash..sentiasa cuba pikir yang positif aja..dah penat pikir2 negatif..

Sarah,
heheh..kammn air rebus cicak...saya pun xtau sejak bila jadi kurang ngn cicak..mgkin dulu selalu bunuh cicak n pecahkan telur cicak kecik2..so dah besar mcm kureng la plak..hmmm dia wakil bahas ek..muslimat yer...hmm sapa ye..ok ok nanti kctau la details nya..

BasH berkata...

NoName,
heheh tq sudi singgah ye..aku bukan apa saja wat suspen sket..

nanti aku singgah blog ko yer..

Tony berkata...

Ada hal apa nih bang..sepertinya lagi kesal banget :)

BasH berkata...

tony,
heheh ga ada apa tony...lagian ini rumah ku jadi tumpangan burung2..heheh

Tabib berkata...

Hi bash!

Thanks for visiting my blog.
That not only birding but all about nature photography in general.

wassalam.
/Redzlan/.

ita.itu berkata...

kah.kah.kah..siot je ko bash..aku mati2 ingat ko marah org..haha

~x[ red ant ]x~ berkata...

pencopet~

BasH berkata...

Tabib,
bro, no worries..
ya true, ur blog just not only about birding but lots more..


ItaItu,
wahhahaha...best kann...aku berjaya wat smua org suspen..

BasH berkata...

RedAnt,
pencopet? tetiba je ko redAnt neh..hikhikhik...

nadia yuna berkata...

aduhhhh
tetipu memule tadik!
isk! (-.-)

incik bash,
ape kate tangkap sekor yg comel
buat main ari2
agak best x?
huhu
=p

EpaL c0keLaT berkata...

Burung2 itu sgt chumel okay! Beliau hanya menumpang, jgn le mrh :|

nads berkata...

wuhuuu...
dia dah kenan sama rumah kamu...
kasi tumpang laa...
hakhak...

BasH berkata...

NadiaYuna,
hehehehe..tertipu juga ya..
ish rasa mcm tak baik lak menangkap mereka...merentap kebebasan yang mereka kecapi..hikhik..

BasH berkata...

EpalCokelat,
heheh , mula2 dulu je marah..skrg dah tak marah...siana lak kat dorang xda tempat berteduh..

BasH berkata...

Nads,
hikhik..yeah akan diberi tumpang...xkaco dah dorang..sian dulu tiap malam kena kaco...

wawa berkata...

hahaha...ingt marah kat sapa la tadi, kat burung2 upanya.. huhu. cuba awak sediakan toilet bowl utk diorg, huahuah.. lawok sajer.. tp ok laa tuu, x yah sesusah nk set alarm bangun subuh, hehe... ;)

Mike.... berkata...

wah..wah...ada apa nih,bro?
hihihi...

BasH berkata...

Wawa,
hikhik...marah2 sayang kat burung2 neh,..a'a kan itu mmg sedang dipikirkan utk sediakan toilet bowl.
yeah mmg xperlu alarm kekadang.hikhik..thanks sebab sudi drop by.

BasH berkata...

Mike,
hikhik ga ada apa2...cuma sikit sakit hati ama burung2 neh...heheh..

E-Tavasi berkata...

Adeiii burung 2 pun ko sakit hati ...ish ish2... bring lucky tuu.. heheh :D just kidding

BasH berkata...

Etavasi,
hehe yaka bring lucky? heheh nanti balik trus aku belai neh..wahahah..

~x[ Eclipse ]x~ berkata...

alamak sorie tersalah tajuk..
ngee~
burung ini bukan pencopet pulak..
die hanya singgah sana jew~
:S
kasi peluang lah kat die ye..
pokok dah x de...so die check in kat sana lah~

BasH berkata...

elips,
eh dah bertukar identiti plak, dulu redAnt kan..heheh...
yeah bash kasi peluang tu..sbb kesian kan dorang..hehe

~x[ Eclipse ]x~ berkata...

ahah dah betukar identiti
tapi page me masih sama~

eh teringat*
kawan pernh kene patuk ngan visitor itu
sbb kacau2 mereka
haha~

hati2
:S

BasH berkata...

Elips,
ouhh ok ok,
oo yeke..hehehe mesti kaco n wat jahat neh..sebab tu kena patuk..

Nikli berkata...

hampehhh..!!
len kali aku kena start dari bawah laa baca...
huh..

*aku sangat tak puas hati ngan hang..bersunguh sunguh aku baca..!!

BasH berkata...

Nikli,
wahahahha...hang antara yang tertipu neh...
adoii...hikhikhik...
jangan la tak puas ati ngn aku weii..hehehe..

Tanpa Nama berkata...

belajar banyak

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...