Khamis, 15 Januari 2009

Jom jadi Hunter!!!

Semalam, abis office hour, nak gi bank, jolok duit.
Bank Islam..orang bank dah call suruh bayar hutang.
"Encik Bashrie, ini panggilan dari AmBank,
esok sila bayar RMxxx.xx yer, terima kasih"
adoi..baik lak bank ni call aku mintak hutang.. pastu kan
machine ATM Bank Islam tu tengah diservicekan..
xdapat la kuarkan duit...nanti2 la aku bayar.
so truskan perjalanan nak balik umah,
tau tau ada 1 keta kat blakang keta aku main cucuk-cucuk lak..
hadoi, aku pantang orang cucuk-cucuk keta aku neh..
inikan jalan ramai orang lalu lalang, yang ko bawa keta mcm
pelesit neh apsal..heran pulak aku...keta kelisa je pun..
aku punya experience cucuk lagi best la dari ko a..haha
pastu kan orang siap berbaris nak U-turn,
dia bleh lak overtake keta aku...
wah wah..xpa xpa ko tunggu je nanti..kehkeh
aku ikut je la blakang dia...
nampak gaya dia mcm cucuk-cucuk keta dpn.
tau2 "Gedegang!!!"
hahaha ko cium buntut keta tu...
aku dalam hati nak ketawa je,
kalo bleh nak turunkan screen tingkap n jerit,
padan muka ko!!! (jangan tiru aksi ini)

Today, aku jadi Hunter,,,,
aku snap pic tissue boxes..rakan2 opis..haha..
mari kita lihat pelbagai lokasi n cara letak boxes nya..

meja aku...Celcom tu...












Ini yang ganas, sampai 2..hehe

bigfoot: adakah aku sudah bodo-bodo sekarang..haha

Rabu, 14 Januari 2009

Aku dahaga sangat-sangat!!! Air!!!

Malam tadi dahaga gila so gi dapur,
malas buka lampu, so capai gelas, tuang air, minum
fuhhh leganya...
Gi layan tv balik, pastu dahaga again...
gi dapur, tetiba macam rajin nak buka lampu,
capai gelas, tuang air, baru je nak minum..
Ohhh TiDAKKK!!!
air tu bersemut...aku memegang tekak...adakah tadi aku
minum air semut ini....tidak, tidak
orang tua-tua kata...minum air semut nanti jadi BODOH..
waaaaaaa aku takmau jadi BODOH..
lepastu penah juga baca kajian saintifik kata,
semut akan keluarkan satu bahan kimia,
bagi sesiapa yang terminum or termakan mereka
dan menyebabkan penyakit lupa...waaaaaa
aku takmau hilang ingatan...
disini aku mohon maaf awal-awal..
mana la tau
aku terlupa siapa korang semua...dan jadi macam bodo-bodo
jika itu berlaku.
maknanya itu menunjukkan aku sudah terima kesan minum air semut..
BODOH, LUPA, HILANG INGATAN...



Isnin, 12 Januari 2009

Aduhai bangsa ku....

Aku rasa terpanggil nak tulis entry ini..
Ini kisah masa aku ke tempat client di pusatbandar KL.
waktu tu aku bergegas ke sana dlm keadaan marah
menaiki kreta my sister, Kancil.
sebabkan marah, sampai lupa tutup lampu kreta..
apalagi bila selesai meeting
jam6petang, kreta x dpt start..aduh..
panik a kejap...nak call my frens nanti takut mengganggu.
then trus aku call my Project Manager(PM), syukur kerna
dia masih di parking lot berhampiran dengan aku.
puas aku cari jumper di kedai2 berhampiran xda..
so my Project Manager yang Melayu ni kata, biar dia gi cari
pula jumper, aku tunggu di kereta...(baiknya PM aku neh)
tengah menanti dan menunggu, aku disapa oleh
kumpulan anak muda..Chinese..."What happen to ur car?"
aku kata la battery problem...Diaorang balas..
"Tak apa, kitaorang tolong.."
tergamam aku seketika..."Ya, sure-sure...terima kasih ya"
dorang drive kretanya dekat my car..then trus "jump"kan the battery.
they said "Kita pun free skrg, so boleh la tolong2.."
aduhai...
aku mengharapkan bantuan bangsaku yang banyak ini,

tetapi mereka boleh lihat dan pandang dan terus berlalu.
rupanya bantuan dari tidak kusangka..kumpulan anak-anak muda Chinese ini.
setibanya PM aku tadi, kereta ku sudah dapat dihidupkan..
dia pun terkedu juga..
hehe..aku ucapkan trima kasih banyak-banyak pada mereka.
Ya Allah truskanlah makmurkan bumi Malaysia ini..amin..

bigfoot: Entry lepas mengenai bangsaku ini..

Sepetang di Shangri-La, Kuala Lumpur.

Yesterday, spent my evening at Shangri-La, Kuala Lumpur.
Watched the Malaysia Open, Badminton Match here..(kat tv a)
Cool huh,..
Shangri-La,
beautiful hotel, the hospitality hotel service, great staff;
big bathroom...
haa forget to mention, lots of mirrors..
can see myself everywhere..hahah

Queen size bed.


32inch slim tv..Pensonic i guess.


Welcoming treats..fruits and a box of chocolates


aku makan semua nie, sedap gila...
but the middle one is a bit sour...filled; guava.


the skyscraper outside the window..

bigfoot: thanks to all hotel staffs...

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...