Rabu, 14 Januari 2009

Aku dahaga sangat-sangat!!! Air!!!

Malam tadi dahaga gila so gi dapur,
malas buka lampu, so capai gelas, tuang air, minum
fuhhh leganya...
Gi layan tv balik, pastu dahaga again...
gi dapur, tetiba macam rajin nak buka lampu,
capai gelas, tuang air, baru je nak minum..
Ohhh TiDAKKK!!!
air tu bersemut...aku memegang tekak...adakah tadi aku
minum air semut ini....tidak, tidak
orang tua-tua kata...minum air semut nanti jadi BODOH..
waaaaaaa aku takmau jadi BODOH..
lepastu penah juga baca kajian saintifik kata,
semut akan keluarkan satu bahan kimia,
bagi sesiapa yang terminum or termakan mereka
dan menyebabkan penyakit lupa...waaaaaa
aku takmau hilang ingatan...
disini aku mohon maaf awal-awal..
mana la tau
aku terlupa siapa korang semua...dan jadi macam bodo-bodo
jika itu berlaku.
maknanya itu menunjukkan aku sudah terima kesan minum air semut..
BODOH, LUPA, HILANG INGATAN...



16 ulasan:

Dakjaat™ berkata...

bash.. ko takut jadi bodoh ke?? dan statement yg ko nyatakan ttg kajian saintifik tu semata2 utk sedapkan hati ko jer ke??bash .. ko ingat aku tak?? aku kan abang ... wakkakakakakak! ;p

fuzen hasin berkata...

bashhhhhhhhhh!!!!
ini FAU...
wahhaha..bantai gelak fau...
adeh bash2

Mak Su berkata...

ouh? ko kena jangkitan semut semut? meh aku sembur engko ngan ubat penyembur serangga, zaasssssss

CAHAYA berkata...

haha. kesian bash. lenkali, bawak2 la bukak lampu yer. jgn malas.

p/s: penyakit malas sebab makan ape eh?

lupa nak cakap. ini Cahaya. ingat tak?

ita.itu berkata...

cpt2 beliubat semut..yg mcm nestum rupanye..ilang cpt

ZaritH berkata...

astaga...air berperisa semut...wallah!!

julietANNA berkata...

ko mmg da lupa aku pon ;)

BasH berkata...

@dakjaat,
hahaha, iyeke ko abang aku?? hahah.

=================================

@fau,
syukur la bash still igt fau..khakha.

=================================

@maksu,
amboi maksu, sampai hati nak spray saya yer...

=================================

@cahaya,
penyakit malas nie, sbb makan byk..haha...yer still igt cahaya..

================================

@ituitu.
wow itu kalo nak bunuh diri boleh la pakai tu..hehe.

================================

@zarith,
haha yeah...rasa mcm air biasa je.

=================================

@anna,
adoi yeke anna? alamak sorry2..

PhataRazies berkata...

Dont worry..benda tu susah nak terjadi..kalau terjadi pun..mungkin long term kot..ataupun kalau hang buat selalu...tak pasti aku..hehehe...

Takpe..kalau hang lupa kat aku pun..aku ingatkan lah kat hang yg aku nih..bos hang..hehe..(ambik advantage lah ni...hehe..)
Wokeh lah bash..stay cool..
Aku pun slalu jugak minum air semut..cmpur dgn air kelapa pun best!..hahahaha...Pish...

aie akaike berkata...

kalau ko terminum air semut, utk neutralkan dia, ko kena minum plak air yang ada lalat dan bangkai burung. ermm.. cubala. sebelum penyakit ko jd kronik. ;O

Siong Berantai berkata...

hahaha! kelakar .. ade ke takut jadi bodo. :p

GadisHijau berkata...

org cakap kalau terminum air semut, make sure makan semut tu sekali..insyaallah ko akan pulih seperti sedia kala..*wink*
(pg td jmpe kat lif, seb baik ko xlupe sapa aku..haha)

CAHAYA berkata...

sib baik rajin. hehe. tapi makan banyak gak.

*SiRibenMerah berkata...

hahahaha.. gelak saya baca entry neh.. agaknye neh le sbbnye nape incik ensem saya slalu lupe nk balas msg.. ataupon lambat reply text.. hikhikhikhik =P~

**da kronik ke buat lawak tetiba neh???**

BasH berkata...

@razy,
wah wah..mmg ko ambil kesempatan..haha..bos aku ya. Ooo hang pun selalu minum air semut ya..patut laa...

================================

@aie,
hmmm ini resipe nak bunuh orang lagi ada a...haha.

================================

@siong,
hahah ya ya sgt takut..nanti tak pandai..hehe.

================================

@jijah,
yeke? a'a tupun ko yang tgur aku dlm lif ...hahah kalo tak aku pun tak perasan.

================================

@cahaya,
hahahah.

===============================

@siriben,
asik hensem je? hensem ke? waahahah. a'a mgkin la kot...toinng..

angeldream berkata...

jangan sedih. ni semua ketentuan Illahi

:angeldream:

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...