Khamis, 22 Mei 2008

Dahagakan Darah....

Akhirnya aku dapat online kembali
setelah connection problem...
naik hantu aku dekat rumah..
online dekat office susah sket mau update blog neh..


Aku n teman2, ramai juga yang ada buku ni..
Buku penderma darah..
rekod simpanan berapa kali darah di dermakan..
dulu time di Universiti, rajin benar
kawan2 aku mengajak gi derma darah..
mmg aku tabik spring dengan kawan2 aku,.
penuh buku diaorg dengan tarikh derma..
Darah kami banyak untuk simpanan
Hospital Queen Elizebeth
ada 1kali ja untuk tabung darah Hospital Kudat..
Hospital Queen Elizebeth tu emangnya jadi tumpuan...
almaklum byk sangat mahasiswa n siswi Universiti aku
masuk sana..accident memanjang..
tambah2 time mggu peperiksaan n ujian..lagi kerap..
pening kepala Dato' Timbalan Naib Canselor..


Aku pun rajin gak keluar masuk sana,
turun naik lif..
melawat rakan2 taulan yang accident..haishh
aku pun ada gak dulu masuk skali..wahaha
wad kecemasan..best best..
time tu gak la aku tgk satu group ni,
member diaorg accident rasanya..
nangis2..jerit2...rasanya baru balik party..
sbb masing2 ber"kot" bagai...
next
Mulia betul hati2 mahasiswa siswi Universiti aku..
mendermakan darah kepada yang memerlukan..
Aku dulu ada skali time menderma...
darah dah tak nak keluar dah..heheh
dari tangan kiri,pindah tangan kanan..separuh beg ja penuh..
Akak nurse kata "Tak apa la, separuh beg pun boleh bantu orang gak"
walau weii...darah aku type B+


Negara kita memerlukan bantuan anda..
darah anda mungkin dapat membantu mereka2
yang lain..besar pahala oooo...
tak dapat derma organ..derma darah pun ok kan..

DERMALAH DARAH SETIAP 3 BULAN DENGAN SUKARELA

"Darah anda type apa??"

bigfoot: kawan aku cerita masalah business dia..kesian bangat..rakan kongsi dia wat dajal..
Pastu kebetulan lak entry axim pasal derma darah..wahaha...jom derma darah...

Ahad, 18 Mei 2008

Hantu Jalan: MudTrekker, Kuang Sg Buloh..

Hujung minggu yang best..
tiada la gelapnya dunia kan..hikhik
So sabtu lepas, aku and officemate ada game..
Paintball yang pain..wahahah..but not for me..


Nama tempatnya Mudtrekker..jauh nun di kawasan terpencil..
Adventure!!!..


Sebahagian lokasi game...
Sebaik sahaja marshall memberi arahan
"players ready and game start"..
dengan strategi yang mantap
terus ja team aku bergerak maju ke depan..


3 runners dilantik, defenders and bets..
aku dan my partner Elaine..berdiri teguh melindungi runners
yang bergerak untuk menaikkan "flag" kitaorang..wahaha
mmg kasihan team lawan, takda peluang nak maju ke depan
hikhik..
mana tidaknya, asal nampak kepala dorang je terus kena tembak.
tembak and tembak..wahahah..
2-0..
kami menang..
tapi untuk "ambush game"...kitaorang seri 0-0..
dah masuk dah base lawan nak ambush dorg tapi
dah timeout..hmmm..rugi-rugi..hikhik


the whole team...masing2 dengan muka capek and keletihan..
tp puas hati..best banget.


Lastly utk misRiben..nahhh tgk la kita puas2..pakei mask tu..
wahahhaha...*wink*wink

bigfoot: Kawan aku kata umah aku ada penunggu..wahahaha..sejak bila la plak
aku hired penunggu neh..

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...