Ahad, 22 Januari 2017

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.





Annyeonghaseyo!!
Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua
Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE untuk Kpop Tour dan Seoul Tour untuk AUTUMN 2017!! .

Teringin nak rasa feeling Autumn In My Heart? Lepak dekat Nami Island dengan pokok daun warna kuning kemerah merahan? Posing posing selfie berjuta juta gambar??? Have fun di taman tema indoor dan outdoor Lotte World!! Inilah masanya!!! . . . . 🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁
KDT Autumn Trip 2017
6H5M
Tarikh: 21 Oct 2017 - 26 Oct 2017
Harga : RM1999
Pakej Termasuk :-
- Tempat Tinggal
- Makan Minum
- Kad Transport Awam
- Tour Guide
- Entrance Fee
πŸ‚πŸ‚πŸ‚πŸ‚πŸ‚πŸ‚πŸ‚πŸ‚πŸ‚πŸ‚ .

Apa yg ada perlu buat??? Pergi terus purchase tiket flight ikut tarikh yang seperti kami berikan.. Lepas tu???? Apa tunggu lagi??? Cepat2 PM kami laju laju!!!!
Book tempat anda sebelum habis!!! .

PROMO ini terhad kepada 8orang pertama sahaja!!!! Palli palli!!! Bookings or Enquiries:
πŸ“§koreadreamtrip@gmail.com
πŸ“±Lilo : 019-2503882 (ws only)
πŸ“±Yasmeen : 016-3538578 (ws only)


Rabu, 2 Mac 2016

Late Post : Traveling to Singapore 3days 2nights (3d2n)


Everybody knows that traveling to Singapore is not that cheap. So you need to budget yourself very thoroughly.  During this short trip; 3days and 2 nights , stayed at Copthorne King's Singapore. Well i did not pay the hotel by myself; the hotel was fully sponsored after winning some contest. :P
Easiest accessed to this area by taking the MRT.
Few photos of myself jumping near Marina Bay.



Near Marina Bay Sand


















 


Went for a day trip to Universal Studio. I bought a voucher from Groupon.com which is i found it is much cheaper rather than you buy the ticket at the entrance. Try googling maybe you can find cheaper voucher out there.You can get to Universal Studio by taking the MRT to Sentosa.







Walking to Hard Rock Cafe Sentosa. Bought a few t-shirts for myself to complete my personal collection. The Hard Rock Cafe just outside the entrance of Universal Studio.

Isnin, 29 Februari 2016

Travelling to Busan, South Korea 4days 3nights (4d3n)

Travel ke Busan, South Korea. Waktu ne 1st time jejak kaki ke South Korea. Tiket dapat murah rm550 return dengan AirAsia of cos. Kalau sekarang ke Seoul pun lebih kurang harganya. Harga pun nak sama murah. Dari airport kami naik train untuk ke hotel. Perlu melakukan beberapa pertukaran so agak penat dan membebalkan. Kasian tengok my Mum turun naik train. Penat.



Hotel yang kami pilih melalui Agoda.com adalah Hansung Motel. Kenapa aku pilih motel ne sebab harga dia agak berpatutan dan lokasi yang berdekatan dengan train station utama, Busan Station. Busan station adalah station utama untuk semua public transport; train untuk ke Seoul, Bus, taxi dan etc. Motel ne jugak berdekatan dengan halal restoran dan seafood restoran. Kalau anda peminat coffee, kiri kanan banyak coffee shop.

 Kami sempat singgah ke Gwangalli beach, waktu ini musim luruh, suasana agak sejuk dengan hujan renyai-renyai. Gambar diatas adalah di Gwangalli Beach.

Kami jugak sempat berkunjung ke Haeundae Beach. Pantai yang padat dengan aktiviti manusia. Kami juga sempat ke Busan Aquarium yang berada di Haeundae Beach.
 Ini adalah gambar kami makan malam di salah sebuah restoran yang berada bersebelahan motel.
Order set Asam Pedas Ikan. Kos untuk makan malam adalah rm25-rm30/pax. Agak mahal kan? hehe.

Bergambar bersama famili di Gamcheon Culture Village. Untuk kesini perlu menaiki bus dari busan station. Jika anda tidak pasti bus yang mana, ringankan mulut untuk bertanya Information Centre di dalam Busan Station. Jangan risau mereka boleh berbahasa English. :)

Khamis, 28 Januari 2016

Tree Top Walk Sedim River-Longest in The World

Cuti hari natal,
aku n famili members gi cuti-cuti malaysia.
cuti malaysia di Sedim.
best bangat...ramai-ramai ke sana
tidur n penuh kan dengan aktiviti xtreme games...

Longest in the world..believe it..


aku stay di sini...Bintang Sedim Villa..


angle-angle villa disini..awal pagi aku bangun snap pic neh..hehe



cousin aku..kehkeh.. dan rumah ini tempat permulaan tree top walk

Mula berjalan, nobody's around...still tutup maa..
mcm mana boleh masuk kalo tutup?
hehe rahsia kerajaan...


snap dari atas jambatan..jatuh neh patah kaki kot.


tergantung tu wei...liat betul-betul..



berjalan lagi ke tempat lagi tinggi..


dari atas..jatuh hanyut neh..


cantik awan neh..
kalo nak experience sendiri datang la sini
The Tree Top Walk Sungai Sedim
nanti aku story aktiviti aku join white water rafting..yeah

White Water Rafting: Sedim River

Kisah ini tergendala untuk beberapa entry.
Ini semua adalah aktiviti water rafting semasa
aku gi Sedim River, Kulim.
Best sangat, tambahan gi sana dengan famili.

kita posing dulu..hahaha..


yeah semua dah ready nak terjun sungai neh...
wah my mum n dad pun dah ready tue..


aku sangat berbangga dengan parents aku
in their 5o++ still lagi semangat nak water rafting..
begitu juga dengan my uncles and aunties.
wahahha..


aku naik ngn Paksu aku...my sister n my cousin.
sempat lagi kitaorg senyum n ketawa..
tak sedar pun org snap pic..


wahhh my Maksu sangat hebat...hahaha


alamak sangkut...arus kuat sangat...
adik aku n cousin terkandas...hahaha


apa la 2 orang cousins aku ni buat neh..hahha


yeah kita snap pic dulu...ini bila selesai round pertama.
sebab lepas snap pic nie...kitaorang rafting for 2nd time..
waahaha What an Extreme Big Family!!!.

Khamis, 15 Mac 2012

Layan Twitter best jugak wkwkwkwk.

Bosan-bosan layan twitter. Dah jadi macam bacaan rasmi pula kejap2 bukak twitter kejap2 bukak twitter. Apa lah aku ne...haihh..

Sebelum tidur..grab phone baca twitter dlu...bangun tidur pun baca twitter jugak...mana la tau kot2 ada info yang menarik kan. tapi kadang-kadang kalau follow orang2 tertentu ramai la pulak #BBNU..kehkehkeh...Budak-budak Baru Nak Up la katakan...

btw ini twitter aku @saifulbashrie ...okeh..yehaaaa!!.

Selasa, 17 Mei 2011

Kenapa aku harus takut di rumah aku sendiri??

Aku dah tinggal di sini. In this house, in this apartment almost 5 years. Lamakan? quite along time sampai penduduk yang tinggal selama aku pun kenal aku (konon nak kata popular la LOL!!)

Jiran sebelah rumah, depan rumah, bucu rumah pun dah bersilih ganti orang..hehe. Dan aku tetap disini.
So aku pun kena la menjadi ramah n mesra alam kepada penduduk apartment yang ada ini. Aku kan senior haha. lawak je bunyi.

Dan AJK Apartment pun kenal aku n nama aku..tapi kadang aku lupa n mmg tak tahu pun nama dorang..hahaha...

Dan ada satu hari ini (dah lama dah tak dapat recall tahun bila), aku naik satu lif dengan Timbalan Pengerusi Apartment aku. Then dia tanya aku "Tinggal dengan sapa?". Aku pun dengan ramah mesra menjawab "Sorang jer, hehe". Dan dia membalas..."Wah, tak takut ker tinggal sorang2?"
Aku blur n kabur sebentar..haha kenapa aku harus takut tinggal sorang? aku bukan budak kecik. aku bukan anak gadis. dan aku bukan penakut. Ada HANTU kacau ke kalo tinggal sorang? haha
Aku jawab "Tak, hehe". dan Timbalan tadi tinggal d floor yang sama dengan aku. Sampai d floor, kami berlalu pergi ikut arah masing-masing. -BLUR-

Selasa, 24 Ogos 2010

Share cerita orang.

Hallow...permintaan ramai supaya cerita horror dikembalikan..hehe
tapi rasanya semua cerita hantu aku dah habis kot..pengalaman aku, semua dah aku tulis.
so sekarang aku share lah pengalaman teman n kawan-kawan aku pula.

ini waktu kawan aku di kampung nya. di sabah.kampung dia di Sipitang, Sabah.
hehe nama pun dah ancient kan wkwkw... dia bagitau la, waktu dia kecil-kecil dahulu, selalu dia main dekat-dekat kawasan rumah dia tu..tapi kan kawasan rumah dia aku dah sampai...
huhu jarak antara rumah-rumah jiran jauh sangat. pastu pula, sawah padi keliling.
sawah padi pula bukan jenis macam kat semenanjung ne rendah-rendah.. kalo ko sembunyi dalam sawah padi tu...memang tak kan nampak batang hidung orang langsung.
hihi begitu tingginya pokok padi itu.
dan dia bagitau la.kadang-kadang waktu main dekat-dekat nak senja tu, dorang nampak pocong..aiyo choi sangat.boleh pulak ko nampak pocong kan..huhu..nampak kelibat dia macam tu..mujurla tidak diganggu.if not lari tak cukup tanah..wkwkwk..kalo tak cukup tanah ko lari, ko lari la lagi atas air pulak..=P.
aku ne paling pantang dengan pocong, seram. walopun cenah tak nampak muka. tetap seram bagi aku.
sebab itu rumah mereka ne tinggi-tinggi, bukan atas tanah..huhu eya meh?

di astro channel pun skrang dok sebuk menayangkan cerita pocong. segala macam pocong mereka tengah tayangkan sekarang....ish ish ish..

oklah..selamat berpuasa.

Ahad, 4 Julai 2010

Apa bentuk badan yang menghantui anda??


Sebab aku dalam proses diet, makanya aku membawa pembacaan perkongsian secara serius.Wakaka. Marie Savard, M.D., mengkategorikan jenis bentuk badan kepada buah epal dan buah pear. (Bagi lelaki,  dia  memanggil mereka "heavy bags" dan "speed bags.") Bahagikan saiz pinggang anda (bermula dari pusat) dengan saiz paha. Lebih dari 0.85, anda adalah buah epal; jika kurang, anda adalah buah pear.

HEAVY BAG
Kebanyakan lelaki akan membawa lebihan lemak mereka ke perut, dada dan belakang adalah bersamaan  badan "android" atau buah epal. Walauweii..Lemak viskeral di dalam dan dikeliling  badan lelaki epal lebih  kepada metabolism aktif , yang mana lemak ini akan terbakar terlebih dahulu apabila mereka melakukan senaman dan mengurangkan kalori. Tetapi pengurangan di perut mungkin kurang sedikit sebab lapisan lemak di perut lambat membakar. CADANGAN KEPADA MASALAH: Makan whole grains (Korang cari la maksud whole grains ni yer). Penyelidikan yang dilakukan di Penn State telah menemui bahawa bagi mereka yang diet dengan makan wholegrain akan mengurangkan lemak di abdomen dua kali daripada mereka yang diet yang makan refined flour.

SPEED BAG
Sesetengah lelaki pula akan membawa lebihan lemak pada punggung dan paha mereka. Penyelidik memanggil bentuk badan mereka sebagai  "gynoid" atau buah pear. Perut lelaki buah pear akan lebih cepat mengecil kerana dia hanya mempunyai sedikit viskeral lemak dan lemak bawah kulit di sekeliling torso. Tetapi jika dibandingkan dia mempunyai punggung yang lebih besar..ayoyo hehe.CADANGAN KEPADA MASALAH: elakkan lemak saturated. "Sel lemak pada punggung dan paha anda akan cepat menyimpan lemak saturated sebaik sahaja anda digest" kata Dr. Savard. Sebaiknya, gunakan lemak monounsaturated seperti minyak zaitun dan minyak canola.


Oleh yang demikian pandai-pandai la korang jaga pemakanan dan diet ya...wkwkwkw..

Jumaat, 2 Julai 2010

Join Showdown 2010 Roadshow!!

                                                                            see ya!!!!

Selasa, 8 Jun 2010

Runtuhkan bangunan lama..bangunkan yg cantik-cantik di Alor Setar

Sedang dok selongkar-selongkar foto-foto yang lama.. dan terjumpa pula dengan foto-foto ini.
Foto-foto ni aku captured sewaktu aku di Pekan Cina Alor Setar.

Pada pendapat aku la..bangunan-bangunan lama ne, kalau nak di kekalkan bagus di cat dengan warna yang cantik-cantik. atau robohkan sahaja.Bangunkan pula bangunan yang cantik-cantik dan indah-indah.

Tidak la orang memandang pun sakit mata. Harap-harap semoga Dewan Bandaraya Alor Setar akan lebih cergas lagi jangan la mandom sangat. Alasan kata tidak ada duit tu harus di jauhkan. Maka anjurkanlah  program yang boleh mendatangkan hasil. Sewa-sewa tapak, saman-saman parking kuat kuasakan dengan betul. Hutang-hutang tertunggak kutip.
Pasti alasan tiada duit tidak timbul.

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...