Rabu, 2 Mac 2016

Late Post : Traveling to Singapore 3days 2nights (3d2n)


Everybody knows that traveling to Singapore is not that cheap. So you need to budget yourself very thoroughly.  During this short trip; 3days and 2 nights , stayed at Copthorne King's Singapore. Well i did not pay the hotel by myself; the hotel was fully sponsored after winning some contest. :P
Easiest accessed to this area by taking the MRT.
Few photos of myself jumping near Marina Bay.



Near Marina Bay Sand


















 


Went for a day trip to Universal Studio. I bought a voucher from Groupon.com which is i found it is much cheaper rather than you buy the ticket at the entrance. Try googling maybe you can find cheaper voucher out there.You can get to Universal Studio by taking the MRT to Sentosa.







Walking to Hard Rock Cafe Sentosa. Bought a few t-shirts for myself to complete my personal collection. The Hard Rock Cafe just outside the entrance of Universal Studio.

Isnin, 29 Februari 2016

Travelling to Busan, South Korea 4days 3nights (4d3n)

Travel ke Busan, South Korea. Waktu ne 1st time jejak kaki ke South Korea. Tiket dapat murah rm550 return dengan AirAsia of cos. Kalau sekarang ke Seoul pun lebih kurang harganya. Harga pun nak sama murah. Dari airport kami naik train untuk ke hotel. Perlu melakukan beberapa pertukaran so agak penat dan membebalkan. Kasian tengok my Mum turun naik train. Penat.



Hotel yang kami pilih melalui Agoda.com adalah Hansung Motel. Kenapa aku pilih motel ne sebab harga dia agak berpatutan dan lokasi yang berdekatan dengan train station utama, Busan Station. Busan station adalah station utama untuk semua public transport; train untuk ke Seoul, Bus, taxi dan etc. Motel ne jugak berdekatan dengan halal restoran dan seafood restoran. Kalau anda peminat coffee, kiri kanan banyak coffee shop.

 Kami sempat singgah ke Gwangalli beach, waktu ini musim luruh, suasana agak sejuk dengan hujan renyai-renyai. Gambar diatas adalah di Gwangalli Beach.

Kami jugak sempat berkunjung ke Haeundae Beach. Pantai yang padat dengan aktiviti manusia. Kami juga sempat ke Busan Aquarium yang berada di Haeundae Beach.
 Ini adalah gambar kami makan malam di salah sebuah restoran yang berada bersebelahan motel.
Order set Asam Pedas Ikan. Kos untuk makan malam adalah rm25-rm30/pax. Agak mahal kan? hehe.

Bergambar bersama famili di Gamcheon Culture Village. Untuk kesini perlu menaiki bus dari busan station. Jika anda tidak pasti bus yang mana, ringankan mulut untuk bertanya Information Centre di dalam Busan Station. Jangan risau mereka boleh berbahasa English. :)

Khamis, 28 Januari 2016

Tree Top Walk Sedim River-Longest in The World

Cuti hari natal,
aku n famili members gi cuti-cuti malaysia.
cuti malaysia di Sedim.
best bangat...ramai-ramai ke sana
tidur n penuh kan dengan aktiviti xtreme games...

Longest in the world..believe it..


aku stay di sini...Bintang Sedim Villa..


angle-angle villa disini..awal pagi aku bangun snap pic neh..hehe



cousin aku..kehkeh.. dan rumah ini tempat permulaan tree top walk

Mula berjalan, nobody's around...still tutup maa..
mcm mana boleh masuk kalo tutup?
hehe rahsia kerajaan...


snap dari atas jambatan..jatuh neh patah kaki kot.


tergantung tu wei...liat betul-betul..



berjalan lagi ke tempat lagi tinggi..


dari atas..jatuh hanyut neh..


cantik awan neh..
kalo nak experience sendiri datang la sini
The Tree Top Walk Sungai Sedim
nanti aku story aktiviti aku join white water rafting..yeah

White Water Rafting: Sedim River

Kisah ini tergendala untuk beberapa entry.
Ini semua adalah aktiviti water rafting semasa
aku gi Sedim River, Kulim.
Best sangat, tambahan gi sana dengan famili.

kita posing dulu..hahaha..


yeah semua dah ready nak terjun sungai neh...
wah my mum n dad pun dah ready tue..


aku sangat berbangga dengan parents aku
in their 5o++ still lagi semangat nak water rafting..
begitu juga dengan my uncles and aunties.
wahahha..


aku naik ngn Paksu aku...my sister n my cousin.
sempat lagi kitaorg senyum n ketawa..
tak sedar pun org snap pic..


wahhh my Maksu sangat hebat...hahaha


alamak sangkut...arus kuat sangat...
adik aku n cousin terkandas...hahaha


apa la 2 orang cousins aku ni buat neh..hahha


yeah kita snap pic dulu...ini bila selesai round pertama.
sebab lepas snap pic nie...kitaorang rafting for 2nd time..
waahaha What an Extreme Big Family!!!.