Khamis, 28 Januari 2016

Tree Top Walk Sedim River-Longest in The World

Cuti hari natal,
aku n famili members gi cuti-cuti malaysia.
cuti malaysia di Sedim.
best bangat...ramai-ramai ke sana
tidur n penuh kan dengan aktiviti xtreme games...

Longest in the world..believe it..


aku stay di sini...Bintang Sedim Villa..


angle-angle villa disini..awal pagi aku bangun snap pic neh..hehe



cousin aku..kehkeh.. dan rumah ini tempat permulaan tree top walk

Mula berjalan, nobody's around...still tutup maa..
mcm mana boleh masuk kalo tutup?
hehe rahsia kerajaan...


snap dari atas jambatan..jatuh neh patah kaki kot.


tergantung tu wei...liat betul-betul..



berjalan lagi ke tempat lagi tinggi..


dari atas..jatuh hanyut neh..


cantik awan neh..
kalo nak experience sendiri datang la sini
The Tree Top Walk Sungai Sedim
nanti aku story aktiviti aku join white water rafting..yeah

White Water Rafting: Sedim River

Kisah ini tergendala untuk beberapa entry.
Ini semua adalah aktiviti water rafting semasa
aku gi Sedim River, Kulim.
Best sangat, tambahan gi sana dengan famili.

kita posing dulu..hahaha..


yeah semua dah ready nak terjun sungai neh...
wah my mum n dad pun dah ready tue..


aku sangat berbangga dengan parents aku
in their 5o++ still lagi semangat nak water rafting..
begitu juga dengan my uncles and aunties.
wahahha..


aku naik ngn Paksu aku...my sister n my cousin.
sempat lagi kitaorg senyum n ketawa..
tak sedar pun org snap pic..


wahhh my Maksu sangat hebat...hahaha


alamak sangkut...arus kuat sangat...
adik aku n cousin terkandas...hahaha


apa la 2 orang cousins aku ni buat neh..hahha


yeah kita snap pic dulu...ini bila selesai round pertama.
sebab lepas snap pic nie...kitaorang rafting for 2nd time..
waahaha What an Extreme Big Family!!!.

Khamis, 15 Mac 2012

Layan Twitter best jugak wkwkwkwk.

Bosan-bosan layan twitter. Dah jadi macam bacaan rasmi pula kejap2 bukak twitter kejap2 bukak twitter. Apa lah aku ne...haihh..

Sebelum tidur..grab phone baca twitter dlu...bangun tidur pun baca twitter jugak...mana la tau kot2 ada info yang menarik kan. tapi kadang-kadang kalau follow orang2 tertentu ramai la pulak #BBNU..kehkehkeh...Budak-budak Baru Nak Up la katakan...

btw ini twitter aku @saifulbashrie ...okeh..yehaaaa!!.

Selasa, 17 Mei 2011

Kenapa aku harus takut di rumah aku sendiri??

Aku dah tinggal di sini. In this house, in this apartment almost 5 years. Lamakan? quite along time sampai penduduk yang tinggal selama aku pun kenal aku (konon nak kata popular la LOL!!)

Jiran sebelah rumah, depan rumah, bucu rumah pun dah bersilih ganti orang..hehe. Dan aku tetap disini.
So aku pun kena la menjadi ramah n mesra alam kepada penduduk apartment yang ada ini. Aku kan senior haha. lawak je bunyi.

Dan AJK Apartment pun kenal aku n nama aku..tapi kadang aku lupa n mmg tak tahu pun nama dorang..hahaha...

Dan ada satu hari ini (dah lama dah tak dapat recall tahun bila), aku naik satu lif dengan Timbalan Pengerusi Apartment aku. Then dia tanya aku "Tinggal dengan sapa?". Aku pun dengan ramah mesra menjawab "Sorang jer, hehe". Dan dia membalas..."Wah, tak takut ker tinggal sorang2?"
Aku blur n kabur sebentar..haha kenapa aku harus takut tinggal sorang? aku bukan budak kecik. aku bukan anak gadis. dan aku bukan penakut. Ada HANTU kacau ke kalo tinggal sorang? haha
Aku jawab "Tak, hehe". dan Timbalan tadi tinggal d floor yang sama dengan aku. Sampai d floor, kami berlalu pergi ikut arah masing-masing. -BLUR-