Khamis, 28 Januari 2016

White Water Rafting: Sedim River

Kisah ini tergendala untuk beberapa entry.
Ini semua adalah aktiviti water rafting semasa
aku gi Sedim River, Kulim.
Best sangat, tambahan gi sana dengan famili.

kita posing dulu..hahaha..


yeah semua dah ready nak terjun sungai neh...
wah my mum n dad pun dah ready tue..


aku sangat berbangga dengan parents aku
in their 5o++ still lagi semangat nak water rafting..
begitu juga dengan my uncles and aunties.
wahahha..


aku naik ngn Paksu aku...my sister n my cousin.
sempat lagi kitaorg senyum n ketawa..
tak sedar pun org snap pic..


wahhh my Maksu sangat hebat...hahaha


alamak sangkut...arus kuat sangat...
adik aku n cousin terkandas...hahaha


apa la 2 orang cousins aku ni buat neh..hahha


yeah kita snap pic dulu...ini bila selesai round pertama.
sebab lepas snap pic nie...kitaorang rafting for 2nd time..
waahaha What an Extreme Big Family!!!.

20 ulasan:

Dakjaat™ berkata...

wow!!

ini memang benar2 menyeronokkan! dengan family plak tuh!!

Mr Gelap .. (tatau nak panggil nama apa..) kenangan keluarga ni ..

kinda jealous a bit .. coz i tak pernah pun ada moment camni dengan family macam urs .. maybe in the different way ada la . pape pown, seronok tengok gambar u dengan family u bersuka ria + with the amazing water sport..!

JEALOUS!!!!!

Flaren's World berkata...

gambar ptama dan ketua,sorg tu macam kenai.hi hi hi hi

BasH berkata...

@dakjaat,
mmg sronok weii,, mr gelap ko pangge aku..hahah..pangge Bash la dakjaat oii..
jeles? hehe jgn la mcm tu..kitaorg mmg suka melakukan aktiviti beramai2..

==================================

@flaren,
hehe kenai ka? hahaha mesti la kenai kan...kalo xkenai xtau la nak kata apa.

PhataRazies berkata...

Sorry lah Bash..dah lama aku tak masuk blog..
Aku ucapkan Happy Belated Bufday to hang lah..sorry telambat..p takpe kan..hehe...
Smoga panjang umur n murah rezki n u can get wtever u want..hehe..

Anyway...caya lah lu..siap bawa family hang vacy lagi..berani lah parents hang..kalau aku..hmm..fikir 2kali lah kot..hahahaha...

Endah berkata...

seru banget bash....!!!

BasH berkata...

@razy,
eh xpa razy, paham juga aku situasi ko..hehe..tq for the wish.

haha family yang bawa aku actually.. yeah parents aku mmg berani lorh.. best ouh razy.

===================================

@endah,
ya mbak..mmg seru bangat deh..hehe,. harus mbak cobain.

Rezki berkata...

kameranya jatuh ke air ndak??? *dilempar sendal ama bash*

Tony berkata...

serunya belum pernah rasakan arum jeram nih :)

BasH berkata...

@rezki,
hahah mana ada jatuh la khi...hebat aku neh..

===================================

@tony,
yeah harus dicobain tony..

aie akaike berkata...

wah. aktiviti feveret aku ni. sedim sgt best kan.

*SiRibenMerah berkata...

wow~!!!.. sgt x percaya saya tgk macik awak (cikgu saya) tuh bersemangat nak water rafting.. kagum~!! tapi, Sedim river mmg best.. meninggalkan kenangan yg tersendiri kepada setiap pengunjungnya..
huhu =P~

*next awak anjur la paint ball lak.. hehehehe..=)

miezi berkata...

bro..stumble upon ur blog while was bloghopping. nway, ive been looking forward for this kind activity lah lama dah. boleh bagi details tak?

BasH berkata...

@aie,
betoi wei, sgt best sedim neh..jom kita ..hahaha.

==================================

@sireben,
yeah percaya la, sbb kami neh mmg keluarga extreme..hahaha. ini pun bukan anjuran sapa2 pun...anjuran sekeluarga, pakat sama2.

=================================

@miezi,
thanks bro sudi drop by. aku dah bagi suku daripada detail2nya kat blog ko..ok..heheh

miezi berkata...

ohh..makasih :)
looking forward nak p, tapi tatau la bilanya.
nway, tatau lak anda dgn marini adalah sepasang kawan. small world. Eheh

BasH berkata...

@miezi,
ya sama2,,,no worries. ouhh still looking forward. kadang2 kalo dok plan jer mmg xtau bila nak jadi..so kena la main redah je.
ya aku adalah kawan marini. kami satu skul dulu n skrg stay kat kawasan apartment yang sama. hehe

miezi berkata...

ohh ye ke..dekat la dgn tempat keje aku.
nway, disbbkan korang berkawan, makanya dgn tak malu aku menglinkkan blog ko..permisi ya pak.

ZaritH berkata...

nak jugak wat aktiviti ceni!!!! uji kekuatan fizikal dan mental nih...mental tuh if terhantuk batu la kan..ehee~~

BasH berkata...

@miezi,
yeah begitulah...eh yeke..tempat keja ko kat mana? ohh trima kasih..nanti aku link ko jugak ya..wah wah..indo juga ya kamu..haha.

================================

@zarith,
nak juga? apa lagi joen jer....hahah mental yang tak tahan tu..jgn risau selamatnya..hehe

CRAZY BEAUTIFUL88 berkata...

salam
bestnyer.....

adam berkata...

seronok bila baca apa yang org di luar sana tulis pasal kg sy ni..
plz wlcome back ye..

jgn lupa lawat blog sedim sy..harap2 ada komen dari anda

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...