Khamis, 28 Januari 2016

Tree Top Walk Sedim River-Longest in The World

Cuti hari natal,
aku n famili members gi cuti-cuti malaysia.
cuti malaysia di Sedim.
best bangat...ramai-ramai ke sana
tidur n penuh kan dengan aktiviti xtreme games...

Longest in the world..believe it..


aku stay di sini...Bintang Sedim Villa..


angle-angle villa disini..awal pagi aku bangun snap pic neh..hehe



cousin aku..kehkeh.. dan rumah ini tempat permulaan tree top walk

Mula berjalan, nobody's around...still tutup maa..
mcm mana boleh masuk kalo tutup?
hehe rahsia kerajaan...


snap dari atas jambatan..jatuh neh patah kaki kot.


tergantung tu wei...liat betul-betul..



berjalan lagi ke tempat lagi tinggi..


dari atas..jatuh hanyut neh..


cantik awan neh..
kalo nak experience sendiri datang la sini
The Tree Top Walk Sungai Sedim
nanti aku story aktiviti aku join white water rafting..yeah

16 ulasan:

fuzen hasin berkata...

tidakkkk!!!!!
melihat jambatan gantung tuh...
mmg tak gerakkk dah fau!!!!
but tmpt nih best!!

nindya berkata...

Kayaknya bagus banget tuh Bash tempatnya.. Kapan ya aku bisa sampai ke sana :)

Fauzan berkata...

Aku ingin banget tuh bash ke malaysia, truly Asia...
Kata 2 orang pelancong kemaren, tiket pesawat dari jakarta ke Malaysia cuma 500-600ribuan rupiah, lebih murah daripada tiket pesawat ke Kalimantan..haha..
Mungkin kapan2 aku bisa ke Malaysia, ke tempatmu bersilaturrahim..

*SiRibenMerah berkata...

owhh.. incik ensem g sedim yekkkk.. hahahaha.. disinikah tempat yg x de coverage itu.. baru saya tau.. huhuhu.. saya kat KK.. awak kat sedim.. sgt nostalgia..tiba2 teringat lak bulan ogos di Sedim aritu.. huhuhu =P~

didiet berkata...

waaa kereeeen

BasH berkata...

@Fau,
ehh selamat la fau for crossing...full of safety.

===================================

@nindya,
iya deh..mmg kerennn..aiyoh nindya..holiday ke sini.

===================================

@fauzan,
bha zan...murahkan..datang aja deh ke tempatku..aku bawa kamu jalan2 cni.

==================================

@SRM,
tempat xda coverage tempat lain oo..cni ada jugak coveragenya tmpt yg seswai sahaja..hehe.Nostalgia ke?

=================================

@didiet,
hahha ya dit..mmg keren abis...ayoh deh datang tempat ku..aku bawa kamu jalan2 cni.

aie akaike berkata...

aku pernah race kat sini. tpt ni mmg best. buat rafting tak?

ab geldofg berkata...

wahhhhhh cntiknya...dearah mana tu?...aku kena kumpul duit lah utk pergi ni

PhataRazies berkata...

Wah nampak syok nih..huhuhu..nanti lah aku gi sana..kalo ada rezki..hehee...hang jadi tour guide aku lah..hahaha...
nanti review lagi yerk mana2 tempat yg best..nanti aku ada idea lah nak pegi mana nanti kalau vacation.huhuhu..

Kristina Dian Safitry berkata...

met tahun baru ya bash, moga tahun ini lebih baik dari tahun kemarin...

eedany berkata...

Salam Maal Hijrah 1430H dan Selamat Tahun baru 2009...

Azam 2008 yg lalu dah tercapai tak? Kalau belum teruskan di tahun 2009. Jangan putus asa ok! :)

Goodbye 2008...
Welcome 2009...

BasH berkata...

@aie,
kan kan..mmg best ooo..ya ya aku ada wat rafting mmg syiok abeh..

==================================

@ab,
ini daerah Kulim, kat Kedah nuu...murah je nie..dalam ringgit malaysia gak..hehe.

==================================

@razy,
mmg syok razy, mmg xda masalah utk aku jadi tour guide hang...hang habaq ja bila nak mai..hehe

==================================

@Dian,
mat tahun baru juga untuk kamu dian. moga kamu trus sukses dan berjaya.

==================================

@eedany,
salam maal hijrah dan tahun baru juga utk kamu ya..hehe.

CAHAYA berkata...

kat mane ni?

fykaa berkata...

ini kampung ku! mygod! rindu nye. lme x balik kg and bermandi manda di sedim :(

BasH berkata...

@cahaya,
ini kat sedim daerah kulim ,kedah..

===================================

@fykaa,
eh kampung kamu ka? best cni oo..

adam berkata...

fyka.. memang membesar di sedim ka?
mai la lawat blog sedim ni

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...