Sabtu, 19 Julai 2008

Peminat tegar...

Hujung minggu yang aku tggu2.
mau layan wayang di bioskop.
akhirnya tercapai..
ramai kawan-kawan yang join skali..
best sangat.
kita orang nonton crita Hellboy II.
best juga critanya tapi ending agak flop sket.
Then lepak n tidur di rumah diaorang.
Entry dibawah ini memang sudah lama aku
mau buat, tp tidak berkesempatan. Sebab takda fotonya.
tadi siang aku snap..sekarang tiba masanya...hehe

"Fido" adalah salah sorang ahli rumah tempat aku tidor semalam
satu Universiti juga dulu...kawan-kawan..
Beliau adalah peminat tegar kepada

Superman
Ampunkan aku fido,
wahahahha

Koleksi baju Superman dia banyak oooo.. bukan itu aja..


ada koleksi talkum, bodyspray..


dan tidak lupa juga DVD dan CD Superman..
sebelum beliau ke kerja tadi..beliau mengenakan
baju Superman nya dan juga belt@tali pinggang yang berlogokan
Superman
best kan kawan aku sorang neh..

Next

terima kasih kepada Tobeq dengan memberikan aku
award ini..

terima kasih, terharu aku..hikhik
semua individu yang membaca blog aku layak untuk award ini
tapi majoriti dah dapat kan,
so aku pun nak lebarkan sayap award ini lebih jauh
ku berikan kepada 5 orang individu2 ini..

Mike (Indonesia)
Razy (Brunei)
Bob (Brunei)
Fieza (Malaysia)
Zarith (Malaysia)

eh aku nak tau juga kawan-kawan smua ada
tak jadi peminat tegar

kepada apa-apa jenama@brand?

bigfoot: kepada teman2 yang sms dan calling2 aku...trima kasih..
tapi jangan kata aku sombong ya..kadang aku terlupa mau balas sms itu.
kesian aku dapat sms kata aku sombong..hikhik..

Rabu, 16 Julai 2008

Penanggal??

Hurmm, dulu masa 1st time jejak di negeri Sabah,
mcm2 org dok cerita pasal Sabah..itu la ini la..
tp aku gi sana..alhamdulillah..
balik jugak semenanjung nie..hikhik.

Ada skali tu masa tahun 2002..
aku masa tu still tahun 1 di UMS sana...
tahu2 kecoh pasal penanggal.. aku masa jadi bingung...
penanggal tu apa??
"then" member2 sabahan crita la,
yang penanggal ni...
mcm spirit or org yang amik kepala org...yeker.? ntah la..

kecoh masa tu kata penanggal dok mencari kepala budak semenanjung...
nak wat jambatan...
aiyooo harus ke pakai kepala org....
dorg kata kasi kukuh sket jambatan tu....
mmg masa tu fobia melanda di kalangan student semenanjung....
asal malam je...kureng sket student yg mau kluar malam..
lepastu diberi warning lagi jangan naik teksi...
konon org2 teksi pun tak boleh percaya...
so mmg xda sapa yg naik teksi mlm2..
mmg malap@sunyi keadaan kat bandar KK masa tu...
semua jadi takut... aku nie serba serbi percaya tak percaya...
kejap rasa mcm mengarut je...tp mcm takut betul la pulak kan....


sampai la aku terbaca satu kenyataan akhbar tempatan
Sabah Times
yang dibuat oleh Ketua Menteri Sabah masa tu..
heading dia "Penanggal tidak wujud"...
fuhhh masa tu baru la "cool" sket desas desus tu..
dan akhirnya KK kembali hidup oleh student2 semenanjung..
yeahhh..!!

Next

aku bosan2 saja mau check ranking blog aku neh
di mana kedudukannya..heheh
malu mau kasitau,wahahah

sekali
ini yang aku dapat


Uik ramai juga ya readers blog aku dari Indonesia.
Terima kasih banyak-banyak.
Didiet and brother Rezki, Fauzan, Mike, Dian, Embak Endah,
Tony, Hary, Mas Darma n siapa2 aja thanks..

Dan juga readers dari Malaysia...
sebab korang terlalu ramai susah mau sebut satu2..
hehe terharu neh.

Other countries tu aku boleh agak
sbb aku guna satu lagi statistic counter



Kalo di Brunei, Razi@Razy, Bob, Bond and awda yang lain...thanks alot.
dari Singapore.. she like my own sister Lina..
hehe dan juga anda yang lain
gerek sey.

Dah cukup aku merapu..nanti aku letak ranking korang smua ya..heheh

bigfoot: Takziah buat keluarga Allahyarham Dato' Ahmad Basri Akil.
Pemergianmu akan terus dirasai oleh semua penyokong2 Kelab HijauKuning.
Moga rohnya dicucuri rahmat.Amin

Ahad, 13 Julai 2008

13 Julai 2007: Aku accident

Aku mengagahkan diri untuk menaip entry ini..
hehehe tah apa-apa..
hari ini 13 Julai 2008
iaitu tarikh yang sama aku terlibat dengan kemalangan jalan raya..=)
di Lebuhraya Utara-Selatan.
13 Julai 2007


Bahagian hadapan kereta

Bagaimana ia berlaku? hmmm..
hari tu aku on my way to Penang..
ada event yang perlu aku hadiri di Hotel Tanjung Bungah,
kerja outstation.
waktu tu hujan renyai-renyai..xda la lebat mana pun..
so pemanduan aku seperti biasa.
sampai sahaja di Kawasan Bukit Tagar,(masih dalam Selangor)
aku dapat rasakan kereta aku hilang kawalan,
dan terus kereta ku menuju tepat ke divider jalan,
berpusing n berpusing..
macam gasing da..
wahahaha..


Bahagian belakang kereta

kereta aku berhenti berpusing tepat di tengah-tengah Lebuhraya.
"wow" itu je mampu keluar dari mulut aku.
Thanks to Allah, im still alive..

Orang pertama yang aku call, ialah Mama aku
"Ma, abang rasa abang accident la"
hehehe..boleh pula aku main rasa-rasa kan..
then aku sempat sms 2 orang kawan as
nama mereka di atas carta phonebook..hehe
mentioning aku mintak maap bebanyak halal makan minum aku..aku accident.


Bahagian belakang kereta

Im checking myself,
syukur sekali lagi tak ada apa-apa injuries..
Allah masih melindungiku..
semasa kejadian aku dapat rasakan
diriku dipeluk rapat ke kerusi kereta...

Mama menelefon aku kembali..
mengatakan Pakcik n Makcik aku on the way ke KL..
mungkin Pakcik akan lalu tempat aku.
Kerna Allah yang merancang semuanya..
sebaik Mama mematikan panggilan..
Aku nampak kereta Pakcik...
Pakcik n makcik yang menemani n menolong aku sepanjang kejadian.
dari laporan polis sehingga menunggu Abah sampai.
kebetulan Abah di Putrajaya..bergegas ke tempat aku.


Bahagian hadapan lagi

Dengan hanya 2 sms...
aku dibalas dengan puluh-puluh panggilan dan sms masuk....
maaf sahabat n kawan-kawan,
aku tak mampu nak menjawab n membalas panggilan n sms kalian ketika itu.
badan aku still menggigil siut..wahahha..
aku bersyukur dan berterima kasih
kerna punya sahabat n teman seperti kalian..

Polis kata im lucky to be alive..but
still kena saman sebab merosakkan harta benda awam.
Langgar divider..
dia kata kalau langgar pokok pun kena saman
kecuali jatuh gaung..
Mungkin pak polisi neh nak aku terjun gaung kot,
tapi nak buat macammana kereta gi kat divider
bukan gaung..hehhe

Sekarang aku dah recover sepenuhnya
dari trauma memandu di highway ketika hujan..

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...