Rabu, 17 September 2008

Main masak-masak!!!!

Wahaha title macam tak serius je heheh
tapi betul weii,
aku n kawan2 main masak2..lalu bila sudah selesai masak
kami makan ooo..
yeah itula aktiviti kami ketika berbuka puasa weekend lepas.
main masak-masak..heheh
apa kami masak untuk berbuka puasa,sila lihat foto2 yang telah disnap itu.
anak2 teruna yang masak untuk 6orang makan.

Ikan Kerapu Sweet Sour(aku masak neh)wahaha.
Yang menggorengnya ikan, insan lain(Poseng diberi nama)


Ayam Masak Lemak (ini Poseng yang masak)


Ini Kerabu Kangkung(aku masak wahahah)
dorang kata macam ulat..hampeh tul.tapi korang telan licin jugak.kan.kan.
Dish neh kalo kat Eden Restaurant@KLIA mau RM17.
ini masak sendiri kira just RM3 je.


Ini Udang Goreng Tepung..(Mus n Fat yang masak)
setelah aku mengajar dorg kupas udang kasi cantik.
cantik kan udang tu..wahahah.


Ini Telur Bistik (Mus n Poseng punya resipi)
telan jer...wahahha



Ini adalah hidangan lengkap kami. Tetap juga beralaskan paper lama.
hehe..anak2 bujang la katakan.Makan dengan puasnya..Syukur
Alhamdulillah.


bigfoot: Kepada Bai..nanti la aku wat tagged ko ya ..tak sempat aku nak selitkan.hehe.

24 ulasan:

ZaritH berkata...

telur bistik tuh xde rupa pun...mcm telur dadar besa je..hehe...anyway, gud try la bg bujang2 lapuk sekelian..hiks

aeropama dot com berkata...

best beb lu org masak. memang kelas siot...

Along Arman berkata...

wow.. bEshnyE masak..
kira ok dah tuh orang laki lEh masak hidangan camniE..

BasH berkata...

Zarith,
hahaha a'a telur bistik tu nampak mcm telur biasa tp isinya padat..dorg letak menda tah..hehe

===================================

Syam,
wahhaha mmg best siot, makan sampai kenyang ooo...syukur la masing2 pandai masak kan..hehe.

==================================

Along,
hehe syukur la along, kami2 neh minat memasak...yerla untuk persiapan diri nanti..heheh

axim berkata...

wahahaha...kerabu tu jugak yang aku paling suka...tengok je lah tak dapat rasa...

lama dah beb tak memasak nih...gian gak rasa..

fiza berkata...

ni yang membuat kan sy nk bekenalan ngan anak2 teruna ni... hahahaa (opppsss) aku tarik balik ar... sedapnya... nk join!

BasH berkata...

Axim,
hahahah, hang nak coba try ka..sedap man...rangup ooo..wei axim truskan memasak kasi terus asak bakat..hehe

===================================

Fiza,
hahahha hampir smua dah dimiliki fiza, malah tunang2 org oo..hehe

Monkey D Luffy berkata...

Teringat aku masa belajar dulu

zino berkata...

kira ok juga tu terror juga orang bujang ni masak ya.. hehe

teringat masa kami duduk bujang dulu.. gotong royong masak ramai ramai..hehe

Shila berkata...

Ermm...sedapnya!
sapa kata anak teruna tak pandai masak kan?

Tony berkata...

delicious sekali tampaknya mas Bash :)

Kristina Dian Safitry berkata...

gadis rantau gi puasa nih bash.ehm...nggak mau mbayanginya ah..ntar jadi laper,he..he..

Fatyhah. berkata...

wah wah bestnye nnty tyha pun kne masak sendiri. abg yg suh hehe. skit2 tau la. tp yg mcm ni power sgt ni. hiii ;)

Lyla berkata...

wah makanannya enak2 nih :)

Tanpa Nama berkata...

ui dasat2.tahniah2.anak2 bujang zaman skang :)

Didiet berkata...

mau...mau puasa..puasa kok mospting makanan kan jadi lapeerrr

mahsyar90 berkata...

haha..
semua laki yang masak ke?
bole tahan ar menu die..

~ mizzAmy ~ berkata...

~ opps, mereka2 pandai masak la. malunya saya... hikhikhik... ~

Aleeya berkata...

adoi camne nak mkn byk sgt tu hehehe, sodap2..pandai masak, actually lelaki masak lagi sedap dari pompuan ..sbb tu chef ramai laki he he..

BasH berkata...

MonkeyDLuffy,
ooo skrg tak masak dah ke? aku masa blajar xda dapur nak masak..hehe.

===================================

Zino,
hahah amat terror sorg2 masak..bakat ada. cuma nak praktikkan je xnak buat.

==================================

Shila,
hehe betul tu, sapa kata anak bujang xreti nak masak.

BasH berkata...

Tony,
yeah amat delicious man...hehe kenyang sampai esok hari.

===================================

Dian,
heheh dian, jangan dibayangin nanti trusan laper..hehe.

===================================

Fatyhah,
uihh mana ada power fatyhah, ini masak2 asas2 je..huhuh.

BasH berkata...

Lyla,
moga kamu cepat sembuh ya...yeah makanannya mmg enak2 neh.hehe.

===================================

Didiet,
hahahah sabar dit, itu separuh dari iman.

===================================

TanpaNama,
trima kasih, wakil mejawab untuk tukang2 masak yang lain.
hehehe.

BasH berkata...

Masyar,
mmg laki semua bro, hehe bolehla menu dia tu.asal sedap n kenyang.yerdak..hehe.

===================================

Mizzamy,
heheh haa apa tunggu lagi.belajar cepat..huhu.

===================================

Aleeya,
hehe mmg byk kami masak, bajetnya ramai yg nak datang, tp ada yang cancel sbb ada undangan lain, so kami2 la yang menghabiskannya...hehe.

ciksue berkata...

pandai tul korang ni memasak... bukak poso ke tu..byk nyerr

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...