Ahad, 21 September 2008

Berbuka Ala Pakistan...

Di hari nuzul quran lepas,
officemate ajak aku n teman sekerja yang lain
berbuka di rumah dia.
dia nie software engineer ni office aku.
orang pakistan..wife dia malaysian.
so kami yang lain pun apa lain,
bak kata orang rezeki jangan ditolak.
yerdak..heheh,
dia kata wife dia akan masak ala pakistan..fuhh..
terangkat abis neh..
aku pun x igt nama masakan dia neh so korang
tengok je la yer..hehe


ini macam nasi daging, sbb dalam dia banyak gila daging.


ini pulak nama dia Dam Kebab...daging hancur..sedap neh.


ini pula ini tenggiri, aku tak ingat nama dia.


ini pula ayam apa tah...pedas2 hujung lidah..


ini hidangan lengkap kami berbuka..lazat habis..
Thanks to Imran and wife Siti Sarah, for the delicious meals.
abis makan kami solat maghrib n bersantai kejap rehatkan
perut yang kenyang.hehe.


ini aku snap picca dari balcony rumahnya.Apartment mewah..yerdak
hehe.

Next.

Bulan lepas aku oustation gi Kuala Rompin.
Stay kat Rompin Beach Resort(RBR)
boleh la tahan kat sini.


ini ruang tidur RBR.


Ini ruangan perkarangan resort ini.cantik juga la.



Bilik aku mengadap swimming pool. tapi aku tak berkesempatan mandi.
Sini ada kelengkapan Gimnasium, Pusat Karaoke dan Dewan.
dan ada pantai..lupa nak snap pic pantai..


Tanpa diduga, bunyi bising di luar room aku..
ada sepasang burung Enggang..
wahh live aku tgk burung ni bebas tanpa kurungan.
Selalu tgk di zoo atau taman burung jer.
ok Selamat Berpuasa.

bigfoot: Rempah Cap O dah ada di Tesco2 di seluruh negara..hehe sila la dapatkan.

17 ulasan:

Razies berkata...

cepat2..aku mau jadi org pertama..mengomen...

wuahahaha..waw..kat sini lagi beberapa minit nak masuk waktu berbuka..hang pos maknan??..*gulp*

hehehe..nice place lah..mahal ke nginap kat situ??..
Brapa rating hang kasi kalo nginap sana??..7/10?..9/10??..

Ahmad Baihaqi berkata...

haha..rempah cap O da ade kat tesco!! da beli dah! ha ha ha..tesco shah alam!! ingat!

aeropama dot com berkata...

pakistani memang suka makan daging dan yang pedas2 ye bash?

ps: nmpk sedap je makanan die. sedap x bash?

Rezki berkata...

set dah..dagingnya banyak bangeeettt

Dakjaat™ berkata...

ha? burung enggang? .. bukan burung kenyalang kew? kuikuikuikui! ;p

cendawanintim berkata...

kat teganu mana ader tesco..huhuhuhu..

owhhh rempah o!

BasH berkata...

Razy,
tahniah awda orang pertama.hehe. sabar man, buka pose leklok.
tempat tu ek..hmmm boleh la tahan,,,untuk relax2..rating gw kasi
7/10 lah.hehe.

==================================

Baihaqi,
wahahhaha..yeah,,bagus2...kat sana belajaq leklok...solat jangan lupa..

==================================

Syam,
daging tu mmg dorg byk makan...tp pedas tu kurang sket a..sbb dia mcm pedas rempah tu..
hehe sedap weh syam...aku siap2 tambah2 lagi..

BasH berkata...

rezki,
heheh iya deh,,mmg byk dagingnya.

===================================

Dakjaat,
eh ada ke burung kenyalang? heheh nak juga sarawak dia tu kan...bagi aku itu adalah burung enggang..hehe.

===================================

CendawanIntim,
Eh yeker xda? rasa ada baru bukak kan...yeah rempah cap O..hehe

axim berkata...

fuiyooo burung enggang tuh..payah nak jumpa kan..

between,the foods look GEWD!!

Shila berkata...

Waa.,...hidangan tu macam besh je kan?? BIla kahwin mix ni,macam2 jenis makanan dan budaya kita bleh belajar dan juga mengajar cara kita juga...itulah merapatkan ukhuwah namanya....

Selamat berhari raya,bash...

BasH berkata...

Axim,
itula tu burung enggang..aku tgk pun wow..hehe..mmg good gila food tu sedap siap kena bagi tapau lagi..wahaahha..

===================================

Shila,
a'a betul la shila, kalu kawin mix nie macam2 leh experiencekan...blajar budaya orang lain..hehe..

Selamat Hari Raya gak.

Razies berkata...

Wow...nice place jugak ye..
hehe..
aku ni saje..hang mau address aku kn..ni ha..

No.7, Simpang:342-46-5, STKRJ, Kg.Tungku. BE2519
Brunei Darussalam

Fatyhah. berkata...

yerdak tu ape ek? kehkeh,

zino berkata...

bulan puasa ni apa saja yg di hidang jadi sedap hehe

fiza berkata...

sakan....

BasH berkata...

Razy,
ok thanks ya untuk alamatnya bro.

===================================

Fatyhah,
hahah yerdak itu adalah ayat pertanyaan untuk pengukuhan.hehe.

===================================

Zino,
betul bro mmg smua jadi enak dan sedap.hehe

==================================

Fiza,
mmg sakan ooo..hahaha.

ciksue berkata...

ko g umah imran? aku dok satu condo pun tak nah g lagi..muehehee... weh.. sangat comel burung enggang itu

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...