Khamis, 27 Mei 2010

Alahai boss..

boss aku datang jumpa aku semalam...tapi aku buat tak heran kat dia...hahaha...
giler kan boss yg datang cari..sepatutnya kita yang pergi ke tempat dia.

tetiba dia bangkang apa aku ckp...hishh geram aku...so aku buat bodo je...
nahh amik ko..aku malas dgr apa ko ckp..
.. ko bebel sorang2...sikit pun tak pandang muka dia...hhahaha..
giler kerek aku...aku pandang je laptop aku ne...

eh jap boss aku dtg..lalalala..
ishh lama la pulak boss aku ne dok discuss ngn opismate meja seblah aku ne..
k dia dah blah...
sambung...

haha giler ahh...ngelat aku...
bukan apa, mode keja dah kurang esokkan cuti.


so pastu lepas habis cakap dengan aku, dia blah gi tempat dia balik...
yang aku igt, dia suruh aku call client..itu je..yang lain..ntah..
kan aku buat bodo je tadi.
padan muka aku..hahah

lepas aku layan email-email client yang lain...baru mode rajin aku timbul balik..
aku angkat phone..n call client yang boss aku suruh call tu...aku buat ayat sendiri..
hahah apatah yang aku cakap..yang penting betul lak tu..
pastu tetiba boss aku dgn riang dtg ke tempat aku..
"You called him already?"
dan aku ntah mengapa bertukar menjadi happy menyambut sapaan boss aku itu..
"yes i did.." 
semoga dia tak kaco aku lagi utk hari itu...
~~~~~~~~~
kami suka sakat boss kami

-the end-

Selasa, 25 Mei 2010

Kerja aku

di office mmg aku 'kadang-kadang' sibuk...layan projek aku yang dah masuk tahun ke-2..
projek aku dengan MediaPrima..hebat kan?!..wakaka.

1 projek dengan Creative Design Department(CSD), 1 lagi dengan Engineering Department..
orang tengah dorang sudah tentu la dari MIS(Department IT).

penat aku layan permintaan dorang..nak tukar itu nak tukar ini...
kasi canggih sket itu canggih ini.. aku stress...hahahaha..

sebab sistem dah jadi terlalu canggih, sampai aku pun lupa mcm mana sistem tu berfungsi.
kena pikir kejap.

Semua celah Sri Pentas dah aku masuk...tudiaa ..bukan nak kata la..tapi itula hakikat...hahahha...

pak2 n kakak2 guard smua dah malas kasi keta aku parking kawasan dalam...discriminasi betul..

tgk la nanti aku tukar keta pakai mercedes ke, bmw ke, mini cooper ke, aku angkat tgn je masuk..
wkwkwk.

ada skali tu aku parking keta aku,sebelah keta ferrari..then masa mau balik tu aku tunggu kejap dalam keta
nak tgk keta sapa tu...skali Norman KRU daa..pergh byk duit ko ya.

kadang sakit hati gak layan kerenah dorg ne..tp nak buat mcm mana...org kata customer always right..
sapa la yg buat quote tu..kepala hotak dia..lalalala..

penah la jugak kasi training utk orang MediaPrima mcm mana nak pakai sistem yang canggih ne..
dari personaliti tv sampai la makeup artis sampai yang tukang angkat lampu...
kalo yang lembab tu mmg agak la..kalo yg pandai IT tu mmg laju a.skali main facebook bukan dgr aku kasi training.
yang best waktu training geng-geng makeup artis..
nak pecah perut aku kasi training dorg..hahaha..takda la aku stress...

yang penting satu MediaPrima aku dah jalan..aku buat road tour aku sndiri...kahkahkah..

-the end-

Isnin, 24 Mei 2010

Fakta yang aku tak suka.

1. aku-busy-sibuk-bye [via Celcom SMS] --nak mampus baiii--..

2. aku terasa sangat pelik dan aneh bila ada orang cuba menjadi superhero.. --SAVE THE WORLD--.

3. i have big happy famili ...[via Echofon] -- shit mcm orang lain tidak happy--

4. kawan aku artis.. --aku juga--

5. aku pandai mengurut --jangan ko pegang aku--

6. tak pandai menipu tapi cuba menipu ---kantoi,org jadi shit dgn engkau--

ehh aku tak sedar pula aku sedang mengumpat orang...wkwkwkwk....ish ish ish...apa nak jadi dengan aku neh..

Ahad, 23 Mei 2010

aku pilihan terakhir minta pertolongan..? anehnya dunia ini..

Aku baru perasan mcm dah lain sikit dashboard n new post di blogspot ne...lamanya aku tak buat posting.
sampai ada sahabat aku dari seberang kata dia kecewa dgn aku sebab aku dah stop blogging..hahaha.
wahai fauzan, mana ada aku stop blogging, aku cuma malas ja.wkwkwkw.

btw, kalo dikorek2 balik entry aku yg dahulu kala..ada 2,3 entry soal aku melepaskan amarah aku. tapi itu kisah lama..dah aku maafkan dia n melupakan apa yang berlaku.. hehehe.

tapi ia menjadi suatu kisah lucu kini, bila roda tu berputar balik... aku orang yang dicari-cari oleh dia untuk minta pertolongan..aku pun terkejut...kenapa aku...dulukan aku paling terkutuk...kenapa sekarang kutip balik tahi najis yg kamu baling tu..hehehehe..
so aku share la balik dgn kawan-kawan n sahabat yang bersama aku waktu aku berduka dulu...dorang pun terkejut juga kenapa cari aku balik....?


maaflah..aku tumpang simpati apa yang berlaku...tapi aku tak mahu terlibat dan tolonglah jangan libatkan nama aku dalam politik kamu itu...please cross my name...positive energy...yeahh!!!

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...