Sabtu, 20 Disember 2008

Histeria; worth to watch...


Macam biasa sebagai peminat cerita-cerita seram..
filem ini pasti aku tonton.
best juga laa aku melayan wayang Histeria ne..
ada scene2 yang membuat bulu romaku berdiri.
tapi ada banyak gak la part yang boleh dipertikaikan..
sebab hantu jembalang sampai membunuh...
rasanya tuan director kena byk lagi buat research..hehe

aku rasa tajuk dia kot tak sesuai..
heheh...patut letak le Khadam ke baru sesuai..
sebab sampai membunuh kan..hehe
Khadam je buat keja2 tu...

Jom kita nonton filem Histeria..
bintang kasi 3.7/5Align Center

Rabu, 10 Disember 2008

Bila kan ia berulang

Bestnya bila dipikirkan waktu itu
dapat kumpul ramai2,
makan best..kan zam kan
hehe bilanya hang nak buat
makan-makan lagi
aku dah tak sabaq dah nie nak telan semua
pastu ramai-ramai rombongan pi tempat hang.
bestnya bila dipikirkan waktu itu.


Nasi Epal...1st time aku makan.


ramai-ramai kita bergebang


sempat lagi tu Sya pandang camera.


makan jangan tak makan..


Isnin, 1 Disember 2008

Royal Debate 2008:UIAM

Petang tu aku dapat call dri no asing.
Gadis call aku maa..heheh
dia bertanya samada aku available or not.
toing...
cuak aku. wahaha..bukan apa pun
mau jemput aku jadi hakim utk Debat Piala Diraja 2008
di Universiti Islam Antarabangsa..
"wa ok jak" kata aku..hikhik

katanya surat jemputan akan difaks ke office aku bila2 masa.
ok.
So hari mendatang pun tiba..

pintu masuk ke UIAM.

aku stay dgn senior aku kat hotel Concorde.
aku igt nak ulang alik je dari damansara neh ke UIA..
tapi senior ajak aku stay kat hotel..aku on je..wahaha
bleh aku relax2 kat hotel..yerdak..

Hotel Concorde


view dari bilik hotel.

jadi judge debat mmg mencabar kepala hotak aku neh..
bukan aku je kata mcm tu, lain2 judge pun kata menda sama.


sidang ini aku join masa aku direhatkan dari judge
..ini kumpulan2 senior..ok laaa..hehe

mana taknya...letih perah otak sendiri nak dgr apa yang
didebatkan para pendebat universiti2 malaysia neh.
lawak baban pun ada, merapu merapis pun ada..
aiyak sakit kaplaaa..(iklan tiger balm)

kena jaga sidang 1 sampai sidang ke 6..ini adalah pusingan pertama.
ada jugak waktunya aku direhatkan jadi judge..hehe tekanan jiwa..
hahahaha.
Selalunya untuk pusingan 1 ini, satu sidang(=1 perlawanan),
3 hakim diperlukan.
so utk sidang 6, sidang terakhir untuk menentukan ranking universiti2 ini
aku ditugaskan jadi supreme judge(hakim sorang2 ma).
dan hakim untuk bilik terakhir.
ada hakim lain kata kat aku,
aku penyelamat maruah 1 kumpulan debat yang
mana aku penentu siapa yang berada
di ranking yang terakhir iaitu tangga ke 64 dan 63..
aiyoo..hahaha

aku paham tugas aku...
so sepanjang debat antara 2 kumpulan ini, aku
xda la expect perdebatan yang menarik dr mereka ini.
almaklum kumpulan junior..
so bila tamat debat..komen aku kat dorg neh kena berlapik sket
xnak la dorg rasa rendah diri ke, rasa "down" ke.
kesian pun ada..
so aku kasi je nasihat n kata2 semangat kat dorg,
kasi tips2 n apa yg perlu dorg perbaiki.
so aku cabar dorg, tahun depan aku nak tgk ranking dorg berubah.
toing...wahahah.

ini malam makan malam di dewan CAC...
puas aku makan..hehe.


Sabtu, 22 November 2008

My 2nd trip to Viet Nam : Ha'Noi

Ini entry aku yang tertunggak..hehe
mgkin ada yang tau, mgkin ada yang xtau..
mggu lepas aku ke Hanoi, Vietnam untuk bercuti..
ini kali ke 2 aku ke VietNam.
pertama kali dulu aku ke Ho Chi Minh City
dan kali ni ke Ha'Noi pula...best sgt, dpt release dari tekanan2 kerja..
company sponsor...fully sponsored...
bawa duit nak makan n shopping je..heheh
so aku ada snap foto2 semasa aku di Hanoi..enjoy la yer.

Saat touch down di International Airport Ha'Noi.Sampai dah malam.
Suhu pada waktu ini adalah 20'c..sejuk.


Ini adalah hotel tempat kitaorg menginap..besar n best..hehe
suhu pada saat ini 22'C. Angin yang bertiup sejuk..


My room...hehe besar jugak bilik dia...bathroom pun besar...


dan aku posing sket...wahahah..depan hotel je.

Hari pertama, kami bertolak ke Halong Bay...teluk yang cantik
dan terkenal di Hanoi neh..
perjalanan 4jam dari bandar Hanoi.

Melalui jambatan ini yang merentasi Red River..
besar sungai ini..
dan tidak dilupakan ada tol...haa ini foto tol di highway Hanoi..

heheh tidak berwarna...dan mmg cara pengurusannya agak pelik sket..
nak tau? kena la datang sendiri ke Hanoi..=P

Perjalanan memasuki kawasan kampung ..

ada pokok pine...pokok ni hanya boleh hidup dikawasan sejuk.
ada kisah disebalik penanaman pokok pine ni.

"Presiden Ho Chi Minh yang mengarahkan penanaman
pokok ini pada waktu itu.
disebabkan iklim di asia tenggara adalah tropical..ramai
orang mencemuh cadangan presiden ini..
presiden pun mencabar rakyat jelatanya,
jika pokok ini boleh hidup dikawasan ini,
ini menunjukkan Viet'Nam mampu melakukan sesuatu yang mustahil.
dan terbukti...pokok ini dapat hidup..


Nah dah naik kapal...ready to cruise along this beautiful bay..

Sebelum tu group pic please..hehe..


Aku pun berposing atas kapal neh..Ladies smile..


Wow beautiful sky....


the Halong Bay..


Coolness...



OMG!! magnificent rock formation..


the famous kissing rock...
if u see properly it's look like a roaster n a hen kissing..hehe
that was the local said..


skrg kitaorg sampai dekat salah satu destinasi..nak explore the caves..


haaa cuba korang tgk betul2...mcm Dancing Lion kan kan..
cuba tgk betul2 yang atas tu kepala singa...tinggikan imaginasi anda..
orang Vietnam pandai berimaginasi..hehe


ni diatas kawasan gua tadi...jetty untuk kapal2 berlabuh..cantik kan.



Dan abis tour kat Halong Bay, kami pun balik ke Hanoi..
masing letih2..
penat Ok memanjat tangga2 yang beratus2 nak explore gua2 tu..


dan aku berjaya snap this beautiful sunset..


hari berikutnya aktiviti bebas..aku n team berjalan2 sendiri..
suhu ketika ini 21'C..sejuk je angin dia bertiup.


aku guna teknik tangan untuk bergambar..wahahah..
Kawan2 cepat masuk dalam bulatan...



the famous Hoan Kiem Lake..


CK @ Ha'Noi KFC @ Ha'Noi


Jambatan nak gi Ngoc Son temple..

DaH penat berjalan, kami pun cari tempat makan
yang pasti Halal..

Nisa Restaurant....mana tau korang ada yang planning nak gi Hanoi..
ada je restaurant2 halal..yang penting pandai la cari.

Lepas makan, kami gi nonton Water Puppet kat
Thang Long Water Puppet Theatre
fames ni di Ha'Noi..
mcm kita kat Malaysia ne wayang kulit a..
wajib tau korang tgk kalo dtg Ha'noi..
sbb kehidupan penduduk Ha'Noi sendiri tak boleh berpisah dengan air.
Ha'Noi sendiri bermaksud air..




The next day..kuar lagi jalan2 nak gi bershopping pulak..
culture kat sini lain sket, aku pun xtau nak crita mcm mana.
Korang kena datang feel sndiri..hehe


Market yang femes kat Ha'Noi neh...Dong Xuan..jangan lupa..bargain sampai
harga yang paling rendah yer..alaa mcm la xbiasa.hehe

pastu aku ajak kawan2 aku gi jalan2 kat Hang Luoc Road..
Sebab apa?


Sebab ini, heheh nak ziarah masjid yang satu2nya di Ha'Noi.
Masjid Al-Noor..
nak masuk ke dalam pintu depan kunci, kemudian kami disapa
seorang wanita yang membawa kami ke pintu lagi satu
dalam kawasan rumah dia, mgkin famili dia neh penjaga masjid di kot..hehe


Malamnya aku kuar jalan sndiri gi Thien Quong Lake..
sampai sesat2... wahahaha.

Ha'Noi ni banyak tasik ooo..


Dan akhirnya..aku ready untuk pulang ke Malaysia..
yey..alamak..kakjah interframe lak..wahaha


Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...