Jumaat, 9 Mei 2008

Traveling to Vietnam: Saigon (Ho Chi Minh City) 5days 4nights (5d4n)

Just wanna share my previous trip di
(pertama kali kongsi picture fav aku)
Ho Chi Minh city, Vietnam..
Oldies mode.. jejak je kaki kuar Airport, aku snap
big welcoming signboard


Disini padat dengan motor, byk sgt2
siap ada highway khas utk motor,
dan parking berbayar utk motor.
Kereta xda tempat parking ok..
tempat parking berbayar lagi la xda..


Ini tugu simbol dekat City nie..betul2 depan
Hotel aku, Rex Hotel..masa di sana
aku on9 di Hotel ja "free"..

Di restoran 4 season ni la kami semua
makan lunch,dinner...
kepunyaan rakyat vietnam Melayu Champa dan berbahasa Melayu.
wahahah best gila borak2 ngn dorg..tak sangka betul.


Naik sampan time nie best banget..kayuh n kayuh
sampai ke Sungai Mekong.Pasangan suami isteri yang
bawa kitaorg, tp sepatah haram dorg xpaham kami kecek gapo..
Yang best, kami plak mcm paham dorg ckp..wahahah.
Time ni ada juga selisih ngn rakyat Malaysia lain..
ada la minah chinese ni jerit dari jauh..
"Hye Malaysia, we also from Malaysia".
Ramah betul rakyat Malaysia bila bertemu tak kira apa kaumnya.
Kita smua sebangsa..bangsa Malaysia.


Malam tiba, waktu aku menjalar...wahah. snap pic.
ini City Hall...kat tengah2 bandaraya. cantik n besar.
Time ni actually sama waktunya
Tahun Baru Cina di Malaysia. Dorang pun ada gak sambutannya
tp lupa panggilannya.


Louis Vuitton di Vietnam..sama lak design dindingnya
dengan di Jalan Bukit Bintang tu.


This is my fav pic..love this one..


Lagi byk belon-belon..wahahah...Suka juga dengan snap yang ini..

At last, im revealing myself..samar2kan..saja pilih yg ini.
wahahaha..



bigfoot: Aku sedang bertekad cemerlang untuk menyiapkan kerja dari office
yang dibawa pulang ke rumah.

28 ulasan:

*SiRibenMerah berkata...

incik ensem..
nak belon satu mulehhh??
plzzzzz..

owh, itu dia wajahnya sudah muncul...
lalalalalalala=P

Tony berkata...

sedapnya jalan-jalan ke negara orang.. *kapan giliranku ya?*

Gudang Kambing berkata...

wah keliatannya uenak ya...

BasH berkata...

misRiben,
nak belon? huhuh..mcm mana ya. kena la g vietnam nak g beli...wahaha..

BasH berkata...

Tony,
ada rejeki..bleh ja sampei sana tu..

BasH berkata...

GudangKambing,
yeah mmg asyik amat seh..

nads berkata...

wah..
ensem nampak...
penampilan pertama dari kamu...
hekhek...

syabas tuk anda...

;)

Kristina DIAN Safitry berkata...

hasil jepretanya bagus bagus juga ya?

GadisHijau berkata...

wajah di alam realiti nyatanya lebih mengancam ya bash..muahahah

BasH berkata...

Nads,
wahahah tq tq...mana da..besa2 jer..

BasH berkata...

Kristina,
iya, thanks ya.


GadisHijau,
Hampeh ko jijah..wahahaha.
nie bila nak makan KFC nie.lapar dah aku nie..

Honeylemon berkata...

waduh.. bestnyer da pegi vietnam...makanan kat c2 sodappp x??? hehehe...

BasH berkata...

HoneyLemon,
makanan sana? huhuh takda variety lorhh...best lagi di Malaysia berganda2...

cendawanintim berkata...

wah, sampai vietnam dah..jaga diri okeh..

Rezki berkata...

wewww..jalan jalan terus..gak ngajak ngajak

ita.itu berkata...

wah sakan ko jalan kesana kan..aku boss aku je la selalu kesana.....best nmpk

BasH berkata...

Cendawanintim,
Yeah dah sampai dah vietnam, best2..

IdaShah berkata...

merasa gak ko naik sampan kt sungai mekong....

aku naik sampan kt sungai pahang jer :(

jauh berjalan luas pandangan...

BasH berkata...

Rezki,
wahaha, kamu kan stil skolahan deh..makanya blajar dulu..jalan2 nya kemudian..


Ita.Itu,
hehe bleh la jugak sakannya, apa kata ko ikut boss ko..bleh tgk negara org..

BasH berkata...

Idashah,
merasa gak la..syok oo..dorg kayuh2...best je tgk masing2 mengayuh..xkira tua muda, smua mengayuh, yg layak jadi mis vietnam pun kayuh gak sampan..fuhh dasat..

Aleeya berkata...

alamak gi vietnam ker..lupa nak pesan jubah vietnam hu hu

BasH berkata...

Aleeya,
heheh jubah vietnam yer? nanti2 kalu pi balik sana sy kctau ya..hikhikhik.

faisal berkata...

waaaaaa, best giler bro dapat jalan kat negara org,huhuu..bilalah aku nak dapat peluang camni,hehehe..:) aku suke fav picture ko tu gak,hehehe..:) unik..:)

BasH berkata...

Acai,
best gila cai...weii skrg everybody can fly wat..jom aa kita wat event sndiri...jalan2 obersea..
tq tq kerna suka gak fav pic aku..

eedany berkata...

bash...your fav. photo tu macam lain macam jak ku tengok...

macam ada bayang-bayang hantu jer...ada2 saja sia ni kan?

:)

BasH berkata...

Eedany,
wahahaha, bayang2 tu, bayang2 org naik motor laa..bukan hantu..hikhik//aiya..

haja berkata...

ehem2...bru mnjelma yek..tu pun samar2 katenye..saje lah tu...

BasH berkata...

Haja,
hahaha menjelma sket2 ja haja..bagus la samar2 kan..

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...