Khamis, 8 Mei 2008

Merah yang mengalir..?

Sebab server projek aku down dengan sengaja
(chief programmer yang offkan),
tak tahu bila mereka nak up balik sebabnya nak patch Oracle pulak
ada issue memory lost n nak update server..paham??..
so semakin tertunda kerja aku itu.
ada la peluang aku update sket blog aku.

1st skali aku nak send my condolence to my friend Hla Min Thun,
for what had happened
to his country..Myanmar..kena ribut taufan Cyclone n
40,000++ mangsa tewas..



Hla Min Thun ni cousemate aku n 1 group dulu masa Master..
nama glamour dia Kha Main
sekali bunyi mcm "Bukan Main"..
bleh la buat ayat contoh macam
"Amboi amboi, Bukan Main ya ko Kha Main" wahahah.
Selamat ko tak paham bahasa malay.. hikhik
Luckyly umah dia jauh dr tempat kejadian..
dia keja kat Phuket sekarang kat company pelancongan.
sempat gak aku
texting dia dalam YM tadi..
aku tanya dia pasal masa terbaik nak gi Phuket
dia kata:



kha_main: the best time is 01 Nov - 30 March(meriah tp mahal nak mampus) kha_main: the best rate is 01 April - 30 Oct(murah n murah n murah)



so ada planning melancong??

bigfoot: Harap2 Myanmar dapat bangkit daripada bencana alam ini.
Dah tu, Junta boleh pulak buat "kerek" taknak bagi masuk bantuan antarabangsa.
Bantuan yang lepas pun satu.Bodo ke apa??

20 ulasan:

IdaShah berkata...

kesian nya diaorg di timpa malapetaka

eedany berkata...

bash...

mun ada usin baru ta bisai biskita ani pergi melancong...

masih pandai kah berkurapak brunei sabah? hihihi...

:)

*SiRibenMerah berkata...

huishhh..
apesal saya ketinggalan kapal neh.. citer ape yek kt myanmar??
taufan ape ntah yg ala2 tsunami tuh kann??
*simpati nye utk diorg*


hikssssss.. nk g phuket ke?? lalalalalalala =P
*nak itutttttttt*

cendawanintim berkata...

kesian kat diaorang kan...

wah, nak pegi phuket...syiok tuh..

imz berkata...

tu la ksian kt dia org..tp kt sini pun ramai org myanmar...menyampah plak...hehehe

BasH berkata...

Idashah,
Itula tgk berita tu kesian bangat tgk..
delta irrawaddy teruk kena..selalu je dgr tu masa study geografi dulu..heheh

BasH berkata...

Eedany,
huhuh ndak pandai baa, sia ni campur2 ckp..famili angkat bisaya..tp besa saja dorg ckp tu..hikhik..tp heran ndak juga urang smnanjung paham tu,kadang2 sia la jadi tukang translate. wahaha.

BasH berkata...

misRiben,
ni mesti jarang tgk brita nie..
dasat tgk taufan tu...tsunami dulu bawa air n gempa bumi, skrg air dengan angin lak skali..fuh dasatkan..minta2 negara kita jauh la dari segala bencana alam.

BasH berkata...

Cendawanintim,
Yup amat2 kesian. Talian letrik n telfon smua terputus..susahnya hidup dorg.

Kan kan..gi Phuket..best best..

BasH berkata...

Imz,
hehehe, nak wat mcm mana negara kita lubok rezeki negara2 jiran...pintu terbuka luas..banding ngn sestgh negara jiran tu jgn harap la bleh masuk...mgkin kecik sgt kot..heheh..

p/s: negara-negara jiran yg kecik, jgn marah aa..(S,B)

viruspadu berkata...

susah jugak nak pilih

best time ke best rate ek

erm...

jom cuti2 malaysia

ewah

Gudang Kambing berkata...

ikut prihatin , semoga diberi ketabahan

BasH berkata...

VP,
Best rate la kakVP, best rate smua murah2 kat Phuket..

BasH berkata...

GudangKambing,
Yup moga dorg bangun kembali..

Aleeya berkata...

takotnye kan taufan cyclone tu
ngeri baca paper

Kristina DIAN Safitry berkata...

memprihatinkan banget....membuat air mataku jatuh berderai.

BasH berkata...

Aleeya,
itu la..kesian dorg kan..mintak dijauhkan la dari negara kita..

BasH berkata...

Kristina,
trima kasih sbb sudi mampir..kita satu rumpun, ASEAN...patut prihatin sesama kita kan..

Nikli berkata...

salam..
im ur new reader too..
melepak tangni sat.. :)

anyway, thanks for the info..
bole simpan duit ke phuket plak..
tapi gonna catch a best rate trip..

BasH berkata...

Nikli,
salam kembali, tq tq sbb mai tempat aku noo..

yeah,no worries about the info.Just wanna share with everybody.

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...