Khamis, 15 Mei 2008

Travel: Ballarat City, Victoria , Australia 8days 7nights (8d7n)

Yeahh mau share pic lagi..
Foto2 ni masa aku di Ballarat, Victoria..
walaupun bandar kecil..tapi fuhh best banget lepak sana..
malamnya serius ga tahan...sejuk amat...
ada skali tu, "freeze" tangan aku ni
macam kena rendam dalam ais, itu pun sebab aku
pegang besi pemegang.


Di tengah-tengah bandar Ballarat...


Sini tempat aku "window shopping"..liat2 barang, pegang2 dan letak balik..hikhik


Ini salah satu tempat terkenal di Ballarat ni
Sovereign Hill..pekan lombong emas..cowboy town.
Kalu korg@anda2 datang Ballarat,wajib ni lawat sini


hikhik...untuk tatapan MisRiben
*wink *wink
(aku tak bersalah,dorg yang mau bergambar denganku..hikhik)



Lepas gian pegang kangaroo...pegang yang kecil jer
ada lagi besar tp takut kena "sidekick"..hikhik..


Dan akhir skali bergambar depan Universiti ku...
Univerisiti of Ballarat,Mt Helen Campus.
bigfoot: Paip umah aku lagi pecah,aahhh tensen banget..esok kena cari plumber baiki..
bertakung sudah air nie..

Selasa, 13 Mei 2008

Ini suatu kisah.....takda la berdarah..

Uhuk uhuk,
ini suatu kisah di mana penglibatan aku
dalam aktiviti sosial negara..
wahahaha..
Sedang aku melihat2 koleksi foto2
lama2 semasa
Program Latihan Khidmat Negara(PLKN)
teringin jugak nak post dalam blog ini untuk berkongsi bersama
mengimbau kenangan yang best sangat bagi aku..


Cantikkan dorg nie berbaris, tapi yang belakang skali tu degil
keras kepala....aku tengking baru nak baris..hishhh.
Sepanjang PLKN, tone suara aku mmg volume yang amat tinggi
aku tak dpt anggar kekuatan frekuensinya.wahahaha.

1 2
Mereka semua ini la yang telah bersama-sama dan
berdiri teguh dibelakang aku
sepanjang PLKN..
wow berlatarbelakang kan bendara Malaysia dan Sabah..hikhik.
"Weii Uniform mana...ooo suka2 korang tak pakai uniform ya.. "
kena la mention nama kan..wahahah

1. dari kiri nama(YapKianKiang,OmarOthman,RahmaVP,Mardy@Adi,
Harmaliza, Vivie Muridahwatie) wahaha aku ingat fullname korg.

2. baris belakang nama(Jannah,CasavaOliver,Rosmiyati)

3. dari tengah nama(HartiniIshak@Diva Jin, WafiSulong, WalterMinsor)

3
Actually ada lagi mereka-mereka lain tapi tidak ada dalam foto.
Bukan "bias" ya sbb takda la foto korang.. aku ucapkan trima kasih banyak2
sebab sudi bersama-sama aku.
Kalau ada termarah ka salah cakap ka semasa "lead" korang, maaf
banyak2 ya..walauweii..hikhik..
tak da la hancur sangat kan aku pimpin korg..wahahah



Semua budak-budak nie pakai baju samakan tapi
aku "snap" pada hari yang berbeza.
Jangan lak kata budak-budak ni tak basuh baju. Dorang basuh oooo lagipun
baju ada banyak..


Mereka2 ni pantang nampak aku pegang kamera..terus je nak bergambar.



Sepanjang PLKN banyak masalah2 yang aku n frens kena settlekan..
cuba anda semua bayangkan

bagaimana kami nak selesaikan dan bertindak terhadap masalah2 dibawah:

1. Budak2 lelaki ni bergaduh pakai senjata.
(garfu,kayu mop,besi katil.)

2. Budak2 perempuan bergaduh sambil bertumbuk, bertampar,tarik rambut
sebab utama dituduh otak lembab,bengong.

3. Budak2 lelaki "smoke" dalam tandas sampai alarm kebakaran berbunyi.

4. Ada budak lari dari kem dan balik rumahnya yang jaraknya
hampir 4jam perjalanan.

5. Ada "orang minyak" yang sedang mengganas.
(aku tak tipu..serius ada)

Banyak lagi..tapi cukup2 la aku dedah kannnn..hikhik

Kalau anda, macam mana?

bigfoot: Pang,Doremon,Atai,Adek,Bulus,Acai,AcaiHitam,Tengkorak,Katam,Bonzer..
antara nama2 panggilan dak2 nie yang aku still ingat..weiheiiii

Ahad, 11 Mei 2008

Pagar aku kaw langkah!!!

Saja aku tulis entry nie.
Pendinding diri yang masih aku amalkan.
Bila kaki aku melangkah kluar rumah
doa yang sama aku baca.
Doa hindari santau,pukau, fitnah manusia jahat.
Moga dilindungi Ilahi setiap ketika.
dan aku yakin dengan doa yang aku baca
itulah pendinding aku.Aminnn.



Masa di Universitas dulu, aku "pagar" bilik@kamar aku.
Hikhik..untuk tujuan yang sama.Lindungi diri.
Aku pakei "paku" sebagai alat...
Skru pun aku bedal@guna..(hentam saja la..)
Aku tabur di tingkap bilik@kamar aku. So andaikata
ada yang niat jahat, memanjat masuk bilik@kamar aku ikut tingkap
"Hye hye bye bye la ko"
wahahaha.
Just kidding,
xda la sampei mcm tu. Aku bukan tukang sihir
mau sihir org. Haram ooo..aku mematahkan sihir itu sahaja. InsyaAllah..
Ada peristiwa skali tu..kwn aku panjat bilik aku...mau amik brg..
bilik aku berkunci..aku ckp sama dia panjat aja tingkap bilik aku..

Bilik aku ground floor ya..jejak tanah..

So dia pun panjat tanpa ragu2..
sdah amik brg siap smua...then dia gi jumpa aku di bilik sebelah.
dgn muka pucat lesi dia jumpa aku.
"Kaw pagar bilik kaw???" aku pun "yups..asal?? kaw pijak ke?"
Dia jawab balik "Tak..tp byk gila paku..bleh tidak aku langkah?"
aku jawab
"Langkah jela...mau takut apa..xda pa pa la..tidur enak ja ko malam nie nanti."
"Asalkan ko xda niat jahat udah le,kwn wal sahabi oiii..hikhik"
dan alhamdulillah dia aman sehingga ke pagi..

Actually...aku paling ngak suka santau angin..
tiupan yg paling berbahaya..dulu hampir tiap malam
kawan2 aku nampak bola2 api terbang ikut langit di Universitas..
Durjana betul manusia2 ini..
Ada skali tu terbatal santau angin yang dituju..
Tahniah utk kawan2 aku kerana memusnahkan santau itu..
hikhik, anda2 tahu siapa diri anda..
terkejut aku masa tu sbb besar gila bola api tu..
So berdoa la kita minta dilindungi setiap masa.
Santau angin kadang2 salah tuju oooo..


bigfoot: Aku naik saksi bahwa tiada tuhan yang disembah melainkan Allah,
dan aku naik saksi bahwa Muhammad itu pesuruh Allah.

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...