Sabtu, 7 November 2009

Review: Phobia 2

Weekend lalu, menghabiskan waktu bersama teman-teman pergi menonton wayang,
best,
cerita Phobia 2.. filem ini sangat amazing, horror yang penuh suspen..
anda sedia maklum, aku ini peminat filem seram dan suka menonton sesuatu yang dapat menakutkan aku. hehe
dan cerita ini dapat membuat aku merasa seram sejuk dan juga menyebabkan 1 panggung ketawa pecah perut melihat filem ini. haha eh kenapa pula filem seram boleh buat orang ketawa?
ya filem ini amat unik, 5 cerita dalam 1 filem.
Menjadi trend penggiat filem sekarang untuk bikin filem begini.
Walaupun demikian ending bagi setiap episod filem ini amat tidak aku gemar, kerana not a happy ending. =)
Jadi luangkan waktu anda untuk menonton filem ini, memang tak rugi. berbaloi baloi..hehe tapi awas untuk 18tahun ke atas. hihih..seram dia agak kaget..hehe
-end-



Apabila 1 hari makan free...breakfast,lunch n dinner..

Ya apabila 1 hari makan aku ditanggung,,,terasa sangat happy ari ini..
Pagi tadi sarapan roti canai yang dibeli abahku...terima kasih abah...

Then masuk office, dapat pula invitation lunch date dengan officemate2.. Thanks Blake for the wonderful lunch...Makan dekat One Utama di Delicious Cafe yang sudah tentu sangat sedap.
Aku order Nasi Kerabu with Ayam Percik with Raw Ulam, Salted Egg and Keropok. dan juga dapat merasa Braised Lamb Shank & Pie. Sedap rupanya..maaf la tiada gambar. Tidak terpikir mahu bergambar..hihih
Dan bagi mereka yang ingin mencuba masakan ini sila la ke:

Delicious Cafe by ms reed,
One Utama, Bandar Utama, Petaling Jaya, Selangor
F315, First Floor,
1 Utama Phase 2 Shopping Centre,
Bandar Utama,
47400, Petaling Jaya

Dan dinnernya pula, mama ku masak, ikan temenung with sambal, udang masak sambal dan fried egg with soy sauce..sedap sangat dapat makan masakan rumah..Thanks mama.

dan dah puas aku makan today..hehe

-end-

Khamis, 5 November 2009

Tonight Makan di Food Court Uptown Damansara Utama

Malam ne tadi having dinner at Uptown Damansara Utama.. ramai juga orang malam ne, macam biasa duduk dekat area yang near Lanun Steak House. Jumpa ngn Iwan. Shake hand with him.
By the way, my parent is here. ada kenduri to attend.
Yesterday was a nightmare for me.. Trapped in my own washroom. Tombol pintu jammed..cannot open. gosh..hehe aku kena pecahkan pula..Pakai force yang sangat kuat untuk tarik n pecahkan door's node... My hand calar balar abis..jam 12 malam tu nak pecahkan pintu.. nak scream call my younger brother, takut mengganggu jiran rumah sebelah..hehe.
Tombol pintu yang sangat tidak berkualiti..
Habis muscle pain 2days ne..adehh la..
Tapi okay la juga..kuar peluh...hahaha..
-end-

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...