Isnin, 23 Jun 2008

Weiii kami usung piala bawak balik woii!!!

Wahahhaha aku sangat happy!!!!
Kedah jadi Juara Piala FA untuk ke-2 kalinya..
permainan yang cukup mantap
ini gambar-gambar masa aku snap
sebelum permainan, semasa n selepas dan
juga sewaktu team Kedah berlepas pulang ke Alor Star.
sorry la, the pictures a bit blur coz im just using my Nokia 6230.
nanti kalo sempat aku upload pictures
from
my brother's and cousin's camera
pulak ye...
enjoy!!!

Gelombang HijauKuning sabar menunggu
team Kedah beraksi



20 Saat selepas Goal!!!
Saat Goal,
aku n penyokong dok melompat dengan riang
itu la sebab jadi 20 saat selepas tu..wahahah



Ketika Goal Keeper, Helmi berjaya menepis serangan


30 Saat selepas Kedah diumumkan Juara
bukan apa, saat pertama aku bersama penyokong yang lain
sedang melompat n berteriak tak ingat punya..



Saat Bendera Besar HijauKuning datang..wahahaha


Semasa pemberian Piala FA...


Macam-macam fesyen ada ooo....


Ini lagi best..
wahahah..ada lagi sorang..tapi dia dah lepas mana tah..
ini 2 orang aku tahan nak snap picture dorang..



Ini la Piala FA...
aku snap semasa nak hantar
abah aku n team Kedah balik.




Bagi jelas sikit...


Khyril Muhymeen, Best Player of the Game..
Hang mmg power la weii...

Kedah dalam
Club World Ranking
no. 150
from
Top 350
(1st June 2007 - 30th May 2008)
source:http://iffhs.de/


bigfoot: Aku makan n makan je minggu nie..rezeki murah..alhamdulillah.

49 ulasan:

*SiRibenMerah berkata...

wahhhhh..
meriahnye... da hampir majok td igtkan nk publish sok pg..
hurmm, saje je tau.. da la kt skul x leh on9...

ehhh, nnt jap.. nape piala tuh pic dekat sgt.. hurmm, abah balik ngan geng kedah??wahhhhh.. apekah yg saya x tau nehhh..

so, td g mkn kt menara KL ke??

hiksss... nape pic awak melompat x de?? ke bersembunyi di sebalik manusia bertopeng itu..
aiyakkk.. lariiiiiiiiiiiiii~

BasH berkata...

hikhik nak majuk ker...hikhik..baik kan saya trus je post serta merta,.
heheh pic piala dekat ek...
heheh ala awak xda apa2 la..xyah la pikir2...saya membesar dengan team hijaukuning..
abg radhi mat din pun kenai saya awak..hehehe..kebetulan abah saya sama flight ngn dorang.... xda la..team Kedah jer yang g makan sana.
yerlakan mesti la pic saya lompat xda..sapa yang nak tangkap kalu saya yang lompat...kannnn mana la tau di sebalik manusia bertopeng...hikhik

nindya berkata...

Wah kamu serius nonton apa serius ambil gambar2 nih... Duuuh senengnya idolanya menang..

BasH berkata...

Nindya,
heheh yeah nindya...ini team fav ku...negeri tempat kelahiran ku..
mmg idola neh..hikhik

nindya berkata...

iya kangen juga hehehe... nanti aku link kamu juga ..ok

Malim berkata...

i ni kengkawan kata kaki macam kaki pemain bola and boleh main bola.. tapi tak pernah main bola sebab kaki dua2 sema bionic.. tapi pernah ikut la kawan yg fanatik ni ke stadium Shah Alam *sekali tu jer pun.. mak ai mmg mengalahkan konsert!

~ mizzAmy ~ berkata...

~ wah, semangat kedah betul. siap bertopeng lak tuh. btw, congrats utk rakyah kedah. :) ~

BasH berkata...

Nindya,
ok sama-sama kita nanti ya.


Malim,
wahahah ko wat lawak ke apa,
a'a mmg akan mengalahkan konsert..konsert2 nie aku tgk dlm tb ja..sbb penin kepala...wahahha..tapi kalu bola kedah...hilang pening..heheh

BasH berkata...

Mizzamy,
heheh mesti2...orang kedah neh mmg bersemangat sket..aku pun xtau pasaipa...tapi besttt..hehe ok mizzamy trima kasih dari pihak rakyat kedah...

Mak Su berkata...

cayalah

BasH berkata...

Maksu,
trima kasih banyak2..hikhik..

Fauzan berkata...

lama tak jumpa nih bash, aku lagi sibuk2nya kuliah, so ga punya banyak waktu untuk blogging,,

kamu suka bola ya??
wah,aku cuma suka nonton pertandingannya aja bash,main bola ga bisa..

kapan2 kita cakap2 lagi ya..

KAKTINY berkata...

salam..

semangatnya..
kagum betul bila masih ada rakyat setia yang menyokong permainan negara sendiri di saat org lain gah galak dgn game org luar (termasuklah laki akaaaakkkk sendiri..)
aduhai..

imz berkata...

aku bangga jd anak jati kedah....!!!yea...

BasH berkata...

Fauzan,
iya zan...mmg lama...ooo kamu lagi sibuk kuliah rupanya.

Bola tu, aku suka negeri aku aja..ga yg lainnya. kalu kita punya waktu yang sesuai..kita cakap2 ya..

*SiRibenMerah berkata...

hurmm...
ye la tuh...
kecik ati jugak neh...
byk berahsia yek..
owhooooo..
saya berahsia psl incik informer je.. awak lak mcm2 nehh..
btw, kem slmz abg radhi mat din yek..
x jadi nk majok tapiiiiiiii.......
nak KFC jugakkk!!!
plzzzzz~ =P

BasH berkata...

Kaktiny,
salam kak...hehehe...begitu la...kan rakyat kedah di lain sket..negeri sendiri mesti dijulang tinggi kak..
hikhik


Imz,
anak kedahan juga ka imz...lorhh slama ni taktau pun...yeahh..

BasH berkata...

MisRiben,
hikhik alololoh...nak kecik2 ati lak yer.. rahsia? hehe mana ada,,,
ok tq sbb kasi tau sbb incik informer tu walopun xlengkap yer..
insyaallah nanti kalu jumpa abg radhi , nanti sy sampaikan ya.

fiza berkata...

yeyeye... tahniah... aku pon dah update, jadi mcm pemberita la masa tgk bola... hehehe... dik meen mmg best. hehehe... kedah mmg best, takde marlon ngan hugging pon, pemain muda kedah still boleh main dengan jayanya. alhamdulillah...

pulun kedah pulun...
biar jasa jadi kenangan...

applepie berkata...

sakannyer tgok bola..hehehe..sgor sajer je bg can tuh..ahaks..

GadisHijau berkata...

anda bukan sahaja diperhatikan oleh Mat Spot, malahan oleh anak Selangor gak..ngeh ngeh ngeh

~~Red Giant malam kemarin da kena sumpahan bertukar menjadi Red Nobita, that's y kalah..ampeh!!~~

Mike.... berkata...

wah..wah..congratz...
senang ya kalo klub favorit juara..
he..he..

nicegirlz berkata...

no comment...
tp kedah mmg hebat...

BasH berkata...

Fiza,
dasyat hang, aku p baca...mcm pengulas sukan sedang yang menaip...wahhaha..
meen mmg hebat, muda2 mcm dia mmg bakat yang mesti digilap lagi...masa dia balik dari brazil dulu aku p amik dia..pak aku suruh tumpang dia antaq p asrama MSN... tula tanpa pemain import pun kedah still bleh menang..

Applepie,
wahaha mmg sakan...Selangor bagi can ekk...hehe baik hati selangor kan...tapi penyokong2 la yang makan hati kan..hehe

BasH berkata...

GadisHijau,
wahahhaha hang nak ugut aku ka jijah..whahahah.. tu la red giant pendek la katakan...toing..


Mike,
tq tq...heheh...yeah bener mike...

BasH berkata...

NiceGirlz,
heheh no komen ka...yup kedah harap2 trus hebat mcm sekarang.

Rezki berkata...

Kedah?

BasH berkata...

Khi,
ga pernah dengar ka? wahhaha..skrg deh udah tau kan..google ya..

shahril aley berkata...

tahniah kepada pasukan kedah...
semoga sentiasa berada di atas
maju sukan tanpa rasuah...

Razy24 berkata...

Wah...meriah..mcm euro plak ye..hehe..tahniah!!..team awda telah menang..
awda memenangi penginapan 2 hari 3 mlm di rumah sendiri...hehehe..tak tau nak ckp ape..*pish*

fuzen hasin berkata...

perghhhh...mak ai....
gile semangat hijau kuning nih...

ishk2...tahniahh kpd kedahhh..
depa bolot sume naa..

Syam berkata...

aku frust sbb selangor kalah plus italy kalah dlm euro2008


syam @ http://aeropama.blogspot.com

diana bochiel berkata...

huaaaa...rame bgt..
itu dimana c?
ih kok topengnya serem banget ya..
lo ikutan maen bola apa cuman nonton juga?

GadisHijau berkata...

hahaha terasa di ugut ka Bash? manede..ingatan tulus ikhlas dari anak Selangor utk anak Kedah jer..
ye la..
aku mengucapkan tahniah ler kat team Kedah..
team Selangor lak, sila kurangkan lemak dgn memakan tempe lebih.. :P

BasH berkata...

Shahril,
trima kasih..wakil kedah nieh,,heheh
yeah maju sukan tanpa rasuah..


Razy24,
hehhe yeah mmg meriah..mcm euro kan..hikhik..tq tq man..
ko wat lawak ke apa...wahahah..team aku jer...bukan aku..

BasH berkata...

Fau,
hikhik..yeahhh..trima kasih...
aukk kami balun semua piala yg ada.. alhamdulillah..tunggu satu piala lagi..


Syam,
hahaha, hang takyah la nak frust2..kan adat perlawanan..heheh tp aku tetap bergumbira..

BasH berkata...

Diana,
trima kaseh ya sudi mampir,
itu di Malaysia, Stadium Shah Alam.
heheh itu topeng fesyen baru deh..
ga la aku nonton aja..


GadisHijau,
aceceh ingatan tulus ikhlas laa.
aku wakil anak kedah mengucapkan trima kasih.
yeah kurangkan lemak ya team selangor..ikut jijah cakap apa tu..makan tempe..hehe.

eedany berkata...

ni mesti dah lalalalala....

dulu2 saya minat bola... tapi skrg dah kurang... kenapa ya?

BasH berkata...

Eedany,
hikhik...kann...
mgkin sudah busan kali...
mgkin minatnya sudah berubah..

wawa berkata...

fuwahhh...feminat bola upenyer ekk.. sronoknyer g tgk live football game... ;) congrats utk team kedah~!

nadia yuna berkata...

hoh!

saya tengok game neh..
best3

tp gol yang dikata 1/2 utk selangor tu, bukan masok ka?

(^.~)

BasH berkata...

Wawa,
peminat bola kedah jer...hikhik.. yup sronok sgt2 dapat bersorak bersama2 peminat yang lain..syiokk..
trima kasih wakil team kedah..hehe.


NadiaYuna,
oooo awak tgk gak ek...hikhik...
gol 1/2 ek wahahha...kita ikut cakap pengadil..hehheh..talak masokk ooo..
hehhe

amarhafizi berkata...

aku selangor!!! demn! arghh!

BasH berkata...

Amar,
wahahahahh selangor ker...tumpang simpati ya...

Lily.Lulu. berkata...

congrats kedah !!!
;)

BasH berkata...

LilyLulu,
heheh tengkiu tengkiu..

Nikli berkata...

russia ngan spain pagi nanti..pi tgk..!!

BasH berkata...

Nikli,
wahahaha aku tak larat nak layan aa,,,keja wei keja...

Tanpa Nama berkata...

Is Bigfoot Real?
http://www.is-bigfoot-real.com/

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...