Jumaat, 20 Jun 2008

Lunaknya Suara Depa!!!

Yeah akhirnya malam tadi aku menonton
satu rancangan yang aku nantikan
Akademi Al-Quran
Peringkat Akhir

dan
Juaranya ialah
Mohd. Fakhrul Radhi Khamaruddin
daripada
Negeri Kedah, Pelajar Tahun 1
Kolej Universiti Insaniah

(dekat ja ngn umah aku KUIN neh)
Lunak n sedap betul suara finalis2 neh.
menusuk dalam hati rasanya..
Dan kemudian satu lagi akademi akan bermula.

Nak juga aku tengok dan dengar
kehebatan suara2 penasyid neh.
Sebut pasal nasyid neh kan..heheh
alkisahnya..
aku dahulu pun pernah jugak la berkecimpung dalam
bidang nasyid neh..hehe
masa sekolah menengah tingkatan 4 dan 5.
join nasyid peringkat dalam sekolah je..acara tahunan sekolah
saja suka2..
suara aku bukan sedap pun..
heheh..
tapi yang bestnya group aku menang 2 tahun berturut2.
wahahahhaha
Lepas tu masa study peringkat ijazah..
still lagi aktif bernasyid
saja suka-suka isi masa lapang..hikhik

Ini foto semasa pertandingan nasyid
Festival Kesenian Islam
Peringkat IPT Sabah.


Masa tu aku tidak layak join sebabnya
ketika tu aku pegang jawatan
Setiausaha Kehormat untuk Festival tu.


Antara Pimpinan Festival Kesenian Islam.

Bukan apa, takut pulak nanti IPT2 lain protes kan..
so aku jadi penasihat group aku jer la..hikhik


Ini foto masa aku pegang jawatan wakil pelajar kolej aku..
so ambil peluang mohon ampun dan maaf
kepada semua bekas2 penghuni kolej semasa tu,
mana la tahu sepanjang
3 sesi pemerintahan kami..
(2002/2003, 2003/2004 dan 2004/2005)
kalau2 ada pemerintahan kuku besi n diktator..
wahahaha
aku rasa itu la pemerintahan kolej yang paling lama bertapak
dalam sejarah Universiti aku..
Kisahnya, kami tidak dibenarkan meletakkan jawatan..
semua 7 kolej kediaman hadapi masalah yang sama.
sesudah pakatan JAKMAS kolej bersetuju..
(JAKMAS=Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa)
Kolej yang paling lantang bersuara,
iaitu Kolej A, kolej pertama meletakkan jawatan,
diikuti Kolej B,D,Kurnia,Kingfisher,IndahPermai.
dan kolej aku, Kolej C tetiba tersangkut,
sebabnya Pengetua kami, pengetua baru n
pengetua pertama keturunan Cina..
dan beliau amat2 memerlukan sokongan kami.
so kami "hold" dulu perletakan jawatan...
Lepas kami terang situasi kolej kat pengetua IN n OUT,
tetiba dia sayang tidak mahu lepaskan kami,
adoii..sebab tu la lama pegang jawatan tu...gila kuasa betul.
hikhik..

bigfoot: teringat kisah2 zaman Universiti dulu. Nanti-nanti la aku kongsi.
Hari ni aku lagi hadiri mesyuarat diluar.


31 ulasan:

*SiRibenMerah berkata...

owhh..
lamanya memerintah..
sgt gila kuasa..
hikssssssssss..
statement x leh layan...=P

*ada org da inform psl awak dan nasyid.. then, x sempat tanya tetiba da ada entry psl nasyid neh.. owhh, incik informer.. btul la kesah itu =P

*nyanyi sket plzzzzzzz~
lariiiiiiiiiiiiiiiiii~~

fuzen hasin berkata...

wuahhh...fau pun pernah berkecimpung dlm nasyid nihh..huhuhu...nmpk bek je fau dulu...ahaks..

mase skolah agama masuk marhaban..jd ketua die plakk...perghhh hebat gak siare sy..ngeeheeee...n sekolah rendah darjah 5 n 6 masuk nasyid..menang tuhh..=P
but same time masuk koir...hahaha

BasH berkata...

MisRiben,
wahahaha lama kan pemerintahan..tunjang kekuatan tu masa era pemerintahan. Ada kuasa mempengaruhi.nyeah nyeah nyeah.

uikk..sapa tukang informer itu..suka hati je ye bercerita..nak kena betul tukang informer neh. sapa ya.

BasH berkata...

Fau,
tudiaaa giat n ligatnya dia...segala smua dia nak sapu,
nasyid,marhaban,koir.. sakan nooo..
takpa yang penting kita puashati..yerdak.

fuzen hasin berkata...

hahaha...sapu jgn tak sapu...

zaman2 kumpul segala sijil sume nk rembat..heeee...

syiookkkkk...dpt gak pengalaman masuk pertandingan...
*winks*

faisal berkata...

umah aku dalam 15 minit sampailah tpt akademi alquran malam tadi tu bro..akupun dpt tiket free 10 keping..tp bagi adik aku je,hehee..:)

nadia yuna berkata...

x saba nak tgk akademi nasyid tu!
humm..
dulu pon pnah masok ptandingan nasyid.. tapi asyik stuck je mase memula nak nyanyi.. rasullullah.. rasullullahh.. itu je sebut.. tak sambung2.. huhu.. last2 letak mic pastu belakang pentas nangish!

memori ku!

=)

BasH berkata...

Fau,
hikhik..kan kumpul byk2 sijil..

BasH berkata...

Acai,
lorhh yeke dekat gila...aku dulu selalu g putrajaya sana...ada projek sana..wow byknya tiket...yerlakan ko keja kat JAIS for sure dpt byk kan


NadiaYuna,
kan kan, ooo nasyid gak ek dulu...lorh napa leh stuck plak.. hmm gemuruh kut...

tun teja berkata...

saalam kembali.
amboiii.. mesti suara sedap yek
sbb asik menang bernasyid.

salam kenal dari tun

Aleeya berkata...

hakkk masok nasid ekkk, sama le kita bash, sy pong masok nasid gak..kat uitm dolu2 hhahahahaha

BasH berkata...

TunTeja,
hai tun, trima kasih sudi mampir kembali,
hahaha sora ahli lain yang sedap, kita nie tumpang kasi suara ja..hikhik..


Aleeya,
lorhh yeke aleeya...mantap neh, ramai gak penah berkecimpung bidang nasyid nehh..tabik spring la..

Tony berkata...

seru sekali banyak kegiatannya mas :)

wawa berkata...

wahhh... ektip bernasyid bash ek... bagus2... teruskan... hehe. dedulu pun wawa ada gak masuk nasyid, tp kat skolah2 agama je la, x penah wakil mana2, huhu... ikutkan mende ni lg baik dr yg lenlain kan...

*SiRibenMerah berkata...

wahaha..
terkejut x tetiba timbul psl informer.. ngehehehe.. =P
jgn risau.. x de ape2 lah..
nnt kalo da free kita story lain yek..

owh, incik informer itu kem slmz.. dia ckp dia peminat awak..
hahahaha.. dasat neh =P

fieza berkata...

tahniah... org kedah. hehe... semangat ni... :) rumah mu kt mergong ka wes... ler... malam ni ada final piala FA. kedah vs selangor... jom pakat2 sokong...

axim berkata...

Bash,dulu aku pernah duk 2 bulan kat kolej kediaman KingFisher...masa belajar Chem engine kat UMS...hehe

BasH berkata...

Tony,
heheheh, boleh dikatakan begitu, aku active skali smasa study di university.


Wawa,
xda la wawa, biasa2 ja...saja join nasyid suka2...ooo wawa pun bernasyid gak dulu ya..hehhe bagus2.

BasH berkata...

MisRiben,
ooooo main rahsia2 ya...xpaaaa...
uikkk incik informer peminat saya???
sapa dia tu? aiyakkkk...


Fieza,
umah aku xda la dekat situ...kira satu jalan la...rumah aku dekat2 ngn masjid sultanah bahiyah nuu..


Axim,
weiii hang biaq betui..dulu study kat UMS ka? cos engine ka? aiyaa satu sekolah ngan aku tu...hemmm..

ita.itu berkata...

wah hebat gak ko ye...tak sangka gitu

BasH berkata...

ItaItu,
wahahaha aku seorang pemalu sebenarnya,..hikhik, ini pun terjebak secara tak sengaja.
yeehaaa..

Syam berkata...

pasal nasyid teringat zaman skolah dulu. tp aku tak masuk group nasyid. suara aku buruk! wahahaha...tp paan slalu join nasyid.

dan aku juga bkn jenis org yg ske pegang jawatan. aku jenis low profile. tak caye tanye paan.


-----------------------------------
syam @ http://aeropama.blogspot.com/

BasH berkata...

Syam,
wahahah sora aku pun xsedap gak...hikhik...paan mmg rajin dia bernasyid..dulu masa matrik pun nasyid juga dia..

hihik..aku pun xmau pegang jawatan gak...masa tu aku join bersebab...tapi start dr situ aku blajar macam2..

cendawanintim berkata...

itu macam ka?owhhhhhh..

BasH berkata...

CendawanIntim,
auk...begitu la ceritanya..hikhik..

imz berkata...

aku pun tgk AQ final...sedap suara dia org...sejuk perot mak dia org ngandung

BasH berkata...

Imz,
kan sedap sora depa neh...mmg bangga pak dia...sejuk plak perut mak depa mengandung.

nicegirlz berkata...

mmg gila kuasa...
tp bes kan...?
leh jadi kenangan yg blh dikatakan membanggakan..
hikhik...

BasH berkata...

Nicegirlz,
wahahhaahh, betul2...sgt2 best..banyak sgt memori masa tu..mcm2 berlaku...hikhik..mmg byk kenangan yang tak dpt dilupakan..

Lily.Lulu. berkata...

aku x penah ada kesempatan tgk akademi nasyid nih ..

tapi aku tau .. org2 yg nyanyi lagu nasyid sumenya merdu2 belaka ..

BasH berkata...

LilyLulu,
a'a selalunya mcm tu..tapi aku xda la merdu..wahahhaha...

*bersyukur je bleh bernasyid.hehe

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...