Rabu, 25 Jun 2008

Asramaku..Asramamu...Asramanya: Episod II

Aku dahulu suka sakat orang "time" di asrama skul menengah.
Byk benda yang aku buat.
Wahahaha...skrg kalau ingat balik mmg aku ketawa sorang2.
Sebab aku yang sakat n aku sorg ja yang tau what happen.
Sbb dorang mmg la tak tahu siapa yang what..
hantu la konon. wakakakaa.
Sekolahku Terchinta...

Situasi Pertama.
Malam tu, aku baru lepas balik dari surau,
"iron" baju.
Almaklum tak da suis lektrik dlm bilik,
masa tu lebih kurang jam 11.30malam. Sambil jalan2 balik blok,
then tetiba aku nampak 2 orang budak junior.
Aku tanya dorg mau gi mana malam2 nie.
Dorg kata mau ke dewan makan,minum air.
Aku pun ok la..tahu2 otak nakal aku ni mula la berputar.
Best ni kalu sakat dorg.wahahahha.
aku pun dengan sepantas kilat lari ke dewan makan ikut pintu blkg.
Mata liar mencari "mangsa" aku tadi.
Dah dapat kesan. Hehehe. aku pun "start" la menyakat,
dewan tu gelap, so aku pun main2 lampu dewan makan tu.
Buka tutup.Buka tutup. Aku liat budak2 junior tu dari jauh.
Dah cuak@ketakutan@gelabah. Then aku main pulak pintu dewan makan tu.
3 pintu aku gerakkan. Sekali sekali "Bam", "Bam".....aku usha@liat lagi budak2 tu..
eh eh sudah berpeluk...wahahha...
sebab aku tak tahan mau ketawa, perlahan2 aku gerak blah dr dewan makan tu.
Terbahak2 aku ketawa lepas tu..Kasian budak2 tu..
what happen lepas aku blah tu aku taktau.
"Confirm" lagi 1 rumors pasal hantu dewan makan akan tersebar..
wahahahha.

Situasi Kedua.
Ada skali tu, aku lambat ke klas ulangkaji malam.
asrama mmg dah gelap semua...
aku ni baru la nak terhegeh2 mau ke kelas.
Pastu aku ternampak 1 bilik kwn aku lampu terpasang.
Ini mesti kes malas nak mau ke kelas nie.
Mentang2 la ko Ketua Pelajar(Pengawas)..
aku mula berpikir planning jahat aku..
"feel" blok sunyi sudah ada nie...wahahhaha...
pastu aku cakar2 pintu bilik dia. Dia buka pintu..Xda org.
Then aku cakar lagi..
Aduh!! sakit kuku aku..hehhe...dia diam dlm bilik....
pastu aku cakar2 lagi dengan dasyatnya pintu tu...
wahahaha...
Dia buka pintu skali lg mau liat..but xda org..Toing........
sbb aku dah lambat mau ke klas...
takut nanti kena tangkap sama warden asrama...
aku blah...
tinggal la misteri "pintu bilikkku dicakar". hikhikhik.

Dahulu tak macam nie...

Situasi Ketiga
Malam tu aku naik blok kwn aku, eh sunyi sepi pulak..
mana semua orang hilang ni.Study kot...bagus betol dorg2 nie..
then aku tgk 1 bilik kwn aku cerah...heheh.
best nie..planning baik punya..
aku buka baju then gantung di kayu..
pastu aku buat bunyi mcm orang berlari...
kwn2 aku buka pintu bilik dorg..tp takda org....
dorg masuk balik bilik....pastu aku lari lagi...
kali ni pegang kayu ada baju aku tadi....
aku buat baju tu terbang@layang2 di tingkap dorg...Toing...
3kali aku hayun baju tu..pastu..aku blah.....
hehheeh penat@capek weii berlari..
Misteri siket yedak...hakhak....

Biarla smua tu menjadi misteri...wahahaha...

bigfoot:Entry ini adalah entry yang lama...aku post balik sebab tak sempat nak tulis yang baru..hehe
Maaf yaa...

36 ulasan:

harizhazwan berkata...

haha...
inilah rupe2ny hantu kisas...
adeh...
seb baek hantu2 yg len ilang niat jht ....
klo x,
.......
haha...

BasH berkata...

wahhaha...uihhh xbaik ooo buruk sangka..mana da...kita sakat sket2 ja..kasi masuk lembaran sejarah misteri KI...

Rezki berkata...

pintu bilikku dicakar???gyahaha

BasH berkata...

Khi,
heheh...yeah misteri tu...kamu lagi on9 pakei HP ya..mantopp..

~ mizzAmy ~ berkata...

~ sabar jer, sempat lagik usik kawan2. nasib baik tak kena balik kat diri sendiri. :P ~

BasH berkata...

MizzAmy,
heheh sy sgt suka.... dulu mmg xda orang yang nak kenakan diri ini..sy budak baik...hehhe

Mike.... berkata...

hi..hi..untungnya aku tak pernah tinggal di asrama skul...

*SiRibenMerah berkata...

owhhh..
noti yek..
isk..iskk.iskkkk.....
gini ghupenye incik ensem time skul dulu2...
kuat menyakat..
aiyakkkkkk~ =P


*patut le awal2 rasa cam da penah baca entry neh*

Aleeya berkata...

uiksss dia lak nyakat ..dah leh jadik team antu nehhh hehehe

BasH berkata...

Mike,
wahahah x pernah tinggal di asrama ya..rugi kamu mike...best ooo tinggal di asrama.


MissRiben,
huhuhuh mana da..sakat sket2 je..itu pun org mana tau...kita dulu gudboy tau...tak kaco org pun..eh kaco dlm diam jer.

BasH berkata...

Aleeya,
wahahaha...yeah team antu yang mantap neh...ahli tak berdaftar.

Zone86 berkata...

Ahahaha antu! Aku pun penah jga sakat kwan wak2 hostel dlu.. Tpi tk lah seteruk yg awak cipta tu hehe..

Malim berkata...

wah ni baru real hantu.... :P

*SiRibenMerah berkata...

hiksss..
tu dia da dpt gelaran hantu nyakat dah..
kann da femes jd hantu...

owh, gud boy yek..
hurmmmm~ *angguk-angguk smbl tgn genggam nasyid*

wahahaha..
lariiiiiiiiiiiii~

BasH berkata...

Zone86,
hehehe bob, aku just antu jadian ja..best kan sakat2 kawan...hehe


Malim,
hehehhe sket2 jer bro...

BasH berkata...

MissRiben,
wahahahha terharu dgn gelaran itu..
yeah gud boy...napa? tak percaya yer..hehehe
jgn la lariii...

KAKTINY berkata...

suka lar tuh dpt nyakat org lagu tuh.. amboi amboi amboi.. nak kena piat telinga budak betuah nih..

BasH berkata...

Kaktiny,
saya sgt suka..heheheh...ala kak kita melawak2 je..sakit ooo kalu kena piat telinga..heheh..

Lily.Lulu. berkata...

jahatnyaaaaaa !!
hahaha

nakal sungguh
:P

Syam berkata...

hahahah...aku teringat zaman dok asrama dulu. ske dajal budak! paan antara mangsanya. sorry paan. aku minta ampun.

biasanya kitorang akan selubung pakai selimut, pastu sapu muka dengan kapur kasut. sorang dok bwh katil dgn tangan yang direndamkan dlm air biar sejuk, dan yang berlakon jadi hantu letakkan muka betul2 di hadapan mangsa yg sdg tidur. yang berada di bawah katil akan tolong kejutkan si mangsa. akibatnya korg leh pikirkan sendiri

cheers,

syam @ http://aeropama.blogspot.com

Nikli berkata...

wesss...jahat hang noo.. nakal sehhh..!!

dok pedajai member rupanya.. kahkahakahhahaaaaaa...

IdaShah berkata...

hahaha lawak nya. nakal ko ekk..
klu kena sakat dgn hantu betol br tau

BasH berkata...

LilyLulu,
hehehe jahat2 manja jer...hikhik... kita kasi sket memori kat mereka2 itukan..


Syam,
wahahaha, dasyat2..ouhh paan pun kena yer..heheh..amat menarik skali...wahaha..paan apa komen anda..

BasH berkata...

Nikli,
wahahhahahah....skali skala ma...memori tu...sampai skrg aku dah tak jumpa dah dorg..xtau hilang ke mana...


IdaShah,
heheh nakal2 sket je..ishhh mintak xda la...hikhik, ..takut2 hantu pun jadi confuse, ini hantu gak ke?? hehehe

Tony berkata...

nostalgia sama school nya atau sama hantu nya ?? :D

BasH berkata...

Tony,
wahahahhah kedua2nya ada tony...

gadis rantau berkata...

wah..gedung sekolah itu kayaknya sejuk sekali. bisa nyaman belajar pasti ya?

cewek_culun berkata...

kok yang lama sih?jahat ah...

BasH berkata...

Kristina,
tiada la kris, tempatnya kalu siang panas amat...malem pun panas juga kadang2..kawasannya bukan kawasan bukit atau tanah tinggi deh..


CC,
heheheh CC...gw ga sempat mo nulis yang baru...lagi sibuk neh di office eh..

Sarah Mohd Shukor berkata...

salam bash..

waa... sekolah itu. sy rindu sekolah tu. insya Allah next week nak ke sana. oh. patut la aspura dulu2 ada byk sgt cerita2 hantu itu ini. rupanya sbb ada hantu tambahan duk main2 sama. padankanlaaa :p

wkt sy f5, sy ada la mcm kena kacau skit2. then dikatakan yg mengacau tu dtgnya dr aspura. huhu. katanya di aspura dh 'full'. dh tak muat depa nak kumpul ramai2 kt sana. huu.. kelakar plak dgr nya. tp diorg pun makhluk Allah kan. nak tumpang hidup jgk :)

clue: kenal debater malay batch awk, kak nuranisa anuar dan kak zahariah? hehe..

Kristina Dian Safitry berkata...

kok lom update sih?

Mike.... berkata...

iya bro...kapan update lagi neh...;D

BasH berkata...

Sarah,
oooo nanti gi tgk skul ek...sy dah lama gak tak gi lawat..
ouhh ada peristiwa rupanya..heheh
betul2 dorang pun makhluk Allah jugak kan.

*kenal zahariah je...sapa ya..?

BasH berkata...

Kristina,
heheh nanti deh ga sempat lagi.


Mike,
sabar mike..gw ga sempat lagi mau update..

nadia yuna berkata...

nakal sungguh!
humm.. diri sendiri x penah kena ka bash? (^.~)

curious ni

=p

BasH berkata...

NadiaYuna,
heheh alhamdulillah, tak pernah lak kena...hehehe...sy nie dak baik la katakan...org pun xnak kaco...wahahah

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...