Isnin, 1 Disember 2008

Royal Debate 2008:UIAM

Petang tu aku dapat call dri no asing.
Gadis call aku maa..heheh
dia bertanya samada aku available or not.
toing...
cuak aku. wahaha..bukan apa pun
mau jemput aku jadi hakim utk Debat Piala Diraja 2008
di Universiti Islam Antarabangsa..
"wa ok jak" kata aku..hikhik

katanya surat jemputan akan difaks ke office aku bila2 masa.
ok.
So hari mendatang pun tiba..

pintu masuk ke UIAM.

aku stay dgn senior aku kat hotel Concorde.
aku igt nak ulang alik je dari damansara neh ke UIA..
tapi senior ajak aku stay kat hotel..aku on je..wahaha
bleh aku relax2 kat hotel..yerdak..

Hotel Concorde


view dari bilik hotel.

jadi judge debat mmg mencabar kepala hotak aku neh..
bukan aku je kata mcm tu, lain2 judge pun kata menda sama.


sidang ini aku join masa aku direhatkan dari judge
..ini kumpulan2 senior..ok laaa..hehe

mana taknya...letih perah otak sendiri nak dgr apa yang
didebatkan para pendebat universiti2 malaysia neh.
lawak baban pun ada, merapu merapis pun ada..
aiyak sakit kaplaaa..(iklan tiger balm)

kena jaga sidang 1 sampai sidang ke 6..ini adalah pusingan pertama.
ada jugak waktunya aku direhatkan jadi judge..hehe tekanan jiwa..
hahahaha.
Selalunya untuk pusingan 1 ini, satu sidang(=1 perlawanan),
3 hakim diperlukan.
so utk sidang 6, sidang terakhir untuk menentukan ranking universiti2 ini
aku ditugaskan jadi supreme judge(hakim sorang2 ma).
dan hakim untuk bilik terakhir.
ada hakim lain kata kat aku,
aku penyelamat maruah 1 kumpulan debat yang
mana aku penentu siapa yang berada
di ranking yang terakhir iaitu tangga ke 64 dan 63..
aiyoo..hahaha

aku paham tugas aku...
so sepanjang debat antara 2 kumpulan ini, aku
xda la expect perdebatan yang menarik dr mereka ini.
almaklum kumpulan junior..
so bila tamat debat..komen aku kat dorg neh kena berlapik sket
xnak la dorg rasa rendah diri ke, rasa "down" ke.
kesian pun ada..
so aku kasi je nasihat n kata2 semangat kat dorg,
kasi tips2 n apa yg perlu dorg perbaiki.
so aku cabar dorg, tahun depan aku nak tgk ranking dorg berubah.
toing...wahahah.

ini malam makan malam di dewan CAC...
puas aku makan..hehe.


8 ulasan:

BasH berkata...

wahaha asal lak ko helmi, nak confuse apanya? mesti ko xtau latar blakang aku neh..ini bukan kali pertama aku jadi hakim ok..

CAHAYA berkata...

wah! hakim gitu. adil tak? huhu. damansara ke uia macam lagi dekat je compare to concorde ke uia. huhu.

Dakjaat™ berkata...

uiii ... bestnya .. hotel concorde lak tu .. huhuhu! jeles aku .. hahahahahaha! LOL ;p

lawat blog ni ... siongberantai.blogspot.com
comment2 ek? .. thanks! ;)

ixora berkata...

wah hakim debat..sape menang..?
Xora tak pandai berdebat nih..
lari laju2...

Bisnes Harian berkata...

bestnyaa
cmna pla bole jd hakim?

BasH berkata...

cahaya,
a'a hakim gitu, ahhah, adil neh..hikhik..
ntah, rasa mcm concorde ke UIA lagi dekat, sbb xda tol..heheh.

==================================

dakjaat,
a'a best,,,sronok aku lepak2 kat hotel..tido syiok je..hehe.

=================================

ixora,
ntah, bash pun xtau sapa yg menang akhir..hehe tak ikut yg akhir..

=================================

farid,
best best, mcm mana? hmmm kena ada komuniti dalam pentadbiran MADUM la kot..hehe(Majlis Debat Universiti Malaysia)

Bisnes Harian berkata...

whoa.hbat2.hehe
blog lama xshut down
xdiaktif kn
nk fokus blog bru

BasH berkata...

hahaha xda la hebat mana pun..
fokus blog baru betul2 la ya..

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...