Ahad, 18 Mei 2008

Hantu Jalan: MudTrekker, Kuang Sg Buloh..

Hujung minggu yang best..
tiada la gelapnya dunia kan..hikhik
So sabtu lepas, aku and officemate ada game..
Paintball yang pain..wahahah..but not for me..


Nama tempatnya Mudtrekker..jauh nun di kawasan terpencil..
Adventure!!!..


Sebahagian lokasi game...
Sebaik sahaja marshall memberi arahan
"players ready and game start"..
dengan strategi yang mantap
terus ja team aku bergerak maju ke depan..


3 runners dilantik, defenders and bets..
aku dan my partner Elaine..berdiri teguh melindungi runners
yang bergerak untuk menaikkan "flag" kitaorang..wahaha
mmg kasihan team lawan, takda peluang nak maju ke depan
hikhik..
mana tidaknya, asal nampak kepala dorang je terus kena tembak.
tembak and tembak..wahahah..
2-0..
kami menang..
tapi untuk "ambush game"...kitaorang seri 0-0..
dah masuk dah base lawan nak ambush dorg tapi
dah timeout..hmmm..rugi-rugi..hikhik


the whole team...masing2 dengan muka capek and keletihan..
tp puas hati..best banget.


Lastly utk misRiben..nahhh tgk la kita puas2..pakei mask tu..
wahahhaha...*wink*wink

bigfoot: Kawan aku kata umah aku ada penunggu..wahahaha..sejak bila la plak
aku hired penunggu neh..

46 ulasan:

Didiet berkata...

Pertama didit kasi komen,wuaa asiknya main paintball ikuut..Ikuut kok aku gk diajak se

*SiRibenMerah berkata...

yeahh.. semangat berjuang abes-abesan.. seb baik menang.. dah tuh, x ckp lak ade supporter dibelakang tabir.. muahahaha =P
penat kan g main perang2 neh.. smp dua hari penat tuh x ilang2.. kann?? haishhhhh..
amboii.. nak suh tgk mask je ke incik ensem?? haishhhhhh....
apesal lak ada mask tuh..
aiyakkk..*hati keciwa*
spoil..spoil...
tapi muka mmg penat.. muleh nampak..kecian..=P

BasH berkata...

dit,
wahahaha..bestnya tu main paintball..turun malaysia deh..hikhik..

BasH berkata...

misRiben,
wahhaha, best sangat main perang-perang, kan kan 2ari kepenatan lagi neh.
xnampak muka ek kalu pakai mask...hikhik..*wink*wink.

*SiRibenMerah berkata...

dushh..debushhh..
nampak ke muka kalo pakai mask??
lagi mau tanya tuh..

bgn kul bape neh??
kantoiii penat x abes lagi.. ahaks =P

lariiiiiii~

EpaL c0keLaT berkata...

Paintball game yg besh woo!
tp giler sakit kalo kene :|

BasH berkata...

misRiben,
oooo xnampak ke...senyum habis tu masa kena snap..wahahah..
dah awal bangun...pastu tido balik..bangun then tido balik..hikhik
sayanggg sgt ngn katil..muahh..

BasH berkata...

EpalCokelat,
yeah mmg game yang sangat best..
tambah2 tembak2 org nie..wahahha..

nads berkata...

wow...
g berperang yer...
mesti beshkan....
suke dengki cikriben yer...
hakhak...

Diamilikku berkata...

ohoooo..inilah incik ensemnya....
hurmm...ensem ensem.....
sorry ye kacau2 YM ari tu..jgn mare aaahh..nanti kena jual...

BasH berkata...

Nads,
hikhik, saja je melawak2 gitu kan..walauweii..


Diamilikku,
erk...ala kak mana da ensem pun..besa2 ja...xmarah aihh...xda menda pun..ok ja..

Aleeya berkata...

paintball besttttttttttt

BasH berkata...

Aleeya,
auk banar, mmg bestt..

imz berkata...

wahh..main paintbal..terror ke encik ensem...?

BasH berkata...

Imz,
terror tu xda la...tp mampu gak la menembak org..wahahah.

cendawanintim berkata...

ni kena terai jugak ler paintball, walaupon member cakap sakit..

IdaShah berkata...

tak penah cuba main paintball nih..

syiokk lah tgk korang main..

BasH berkata...

Cendawanintim,
ala xda la sakit mana pun..yg penting kita puas main..huhuh..

BasH berkata...

Idashah,
apa kata cuba main...best ooo..puas hati..hikhik...lepas tensen pun bleh.

Honeylemon berkata...

bestnyer men tembak2.... nk join bleh??? hehehe...

haja berkata...

ewah2...g brpaintball bagai yek...patotlah ada jiwa kacau...hehe...kt mane lokasi nye nih...terer nye..muahaha

BasH berkata...

Honeylemon,
best sgt main tembak2..bleh ja kalu nak join..pangge ramei2 kan..

BasH berkata...

Haja,
ada org jiwa kaco ek...heheh betul2..merisau dia.. lokasi kat Mudtrekker,Kuang,Sg Buloh..
terer tu xda la..tembak je..

faisal berkata...

walaawayy bash, best giler main paintball ni..pernah main 2 kali je,hehe..tpai sampai skrg masih rase mata kena bola tu,hahahaha..:) ngah main2 ngengada bukak helmet sbb gatal mata..pastu ada budak bangang tembak,hihi..

BasH berkata...

wahaha best gila kena shot kat mata...aku gatal mata pun garu dalam mask okay..wahahha..selamat mata ko xda papakan..

Kristina Dian Safitry berkata...

masih capek ya???

BasH berkata...

Kristina,
ga lah sudah...energy already..huhuhuh...best banget deh main paintball..

Tony berkata...

seru tampaknya mainan ini...apalagi beramai-ramai..bisa hilang penat dan beban pikiran

BasH berkata...

Tony,
benar deh, best amat..enjoy dgn teman2...

arianna adrizal berkata...

uiii.. kalau dpt main paintball mmg bole release stress. but again, i think i'm too old la for dis kinda thing. lbh sesuai main msk2 kat umah je kot. muahahhahaha~ ;p

Diamilikku berkata...

jom kita lawan nanti nak...akak, abg ngan alesha satu team..encik ensem cari lah partner..muakakaka

BasH berkata...

Arianna,
yups mmg dapat release stress, ehh mana ada lak tahap2 umur nak main paintball..ini kitaorg smua 24tahun ke atas..yang 30-an pun ada..


Diamilikku,
nak lawan ke kak?, wahahaha team sy ganaz neh..

nadia yuna berkata...

mmg gelap sungguh!

but its cool!

black is my pebret colour!

hoho

hitam itu menawan..! (^.^)

BasH berkata...

NadiaYuna,
gelap ek? ada tu lilin 2batang kasi terang..hikhik..tq tq sudi singgah ya,,

Gudang Kambing berkata...

wuih kayaknya seru banget ya...

Back_to_Basic berkata...

salam...wah3,meriahnyer p maen paintball tu...salah satu xtvt yg nak p buat tp xwat2 lg sbb kekangan masa n teman...sket ke kene tembak tuh...hu3,ada rasa kene baling ngan kulit durian x...bez la p njoy2 weekend...hrp ujung mgu ni lg bez 4 u...

fiza berkata...

wah...giler best! hehehe... sygnya aku ini takut utk bermain ganaz2 begitu :P mesti release tensen abis...

adinda anne berkata...

cambest!

tapi takot ohh.
walaupon tak mati tapi kena tembak,tp kena tuh pon sakit kan?
hahahaha :D
selalu rase nak try.
tapi rase takot melebihi rasa nak try tuh.
ape bleh buat.

ngeh3.

Malim berkata...

eh sya suka jugak main paintball ni!

BasH berkata...

GudangKambing,
iya deh..amat2 seru...hikhik..


BackToBasic,
Salam kembali,
yeah mmg meriah sgt2, ntah xtau rasa mcm mana..sbb palet tak kena pun...cover baik punya...lawan la dok kena tembak je memanjang..hikhik..

BasH berkata...

Fiza,
wahahha,weii xda la ganaz mana pun..tembak2 je...


Anne,
ehh mana da sakit..sy xsempat rasa sbb satu palet pun xkena..sempat ngelak ooo...wahahha..kwn2 kata xsakit pun..hehheh dorg la kata..

axim berkata...

sakit woo kalau kena tembak ngan bola cat tuh..!!!

BasH berkata...

Malim,
ya ka main? bleh a wat team nie..acai join jom..

BasH berkata...

Axim,
yups.. bleh tahan la sakitnya..time nie aku cover baik punya...hikhik..

Farazila berkata...

bash..x sangka komen dekat 40..rajin betul membalas kan...
salam singgah..nk singgah kat shoutbox, xdpt coz kat opis kne block..so drop la comment...erm..besnye men paintball..pas ni lilo suggest men kat dlm hutan plak..gempak siot..

BasH berkata...

Farahzila,
rajin tu kena la jugak kan...tp penat nak jari menaip..ya sila2 singgah..
tula nanti plan main dlm utan lak..

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...