Isnin, 25 Ogos 2008

Sepanjang Piala Malaysia. Kedah vs Selangor.

Ini kisah,
aku dah peram dekat 4hari..hehe
Sebelum nie tak sabar aku nak tnggu
final Piala Malaysia,
sudah ku agak team Kedah akan masuk final Piala Malaysia sekali lagi.
so hari yang ditunggu telah tiba,
match diadakan di Stadium Bukit Jalil,
nak masuk kena la pakai tiket,
tapi selamat aku ada kad jemputan itupun sbb aku ikut abah aku..
hehehe




bereh jer..kalo masuk pakai kad jemputan..hehe
bleh gak aku makan free skali..
Ini kerusi-kerusi VIP...aku dok cni a...so aku nak melompat-lompat
ketika goal pun kena sopan-sopan..wahahah. kadang-kadang tersasul gak.
aku duduk sebelah YB ADUN Yan n YB Parlimen Baling..nuu mai Kedah nuu..
hehehe..
Kedah kan Kerajaan Negeri dah lain..
hehe aku pun kena la sopan...gegege.
Ini aku mau tunjuk berbedaan antara 2 penyokong pasukan.
Sebelah kiri suppoter Red Giant(MerahKuning)
sebelah kanan supporter KENARI(HijauKuning)
so siapa lagi keren? hehehe
Tak puas hati lagi...lihat lagi skali supporter HijauKuning neh...
hehe bykkan kan...masa tu aku rasa mcm aku di Kedah je..wahaha.
ada jugak aku sempat bual ama kakak supporter RedGiant, dia kata masa dia
naik tren LRT Putra mau ke Stadium Bukit Jalil..macam kat Kedah..
penuh HijauKuning...heheheh..
Ini masa team Kedah udah selesai panaskan badan.
Ini masa Sultan Kedah n Raja Muda Selangor turun ke padang untuk
diperkenalkan dengan pemain-pemain.
Ini semasa selesai permainan Kedah menang 3-2 dan Piala Malaysia milik Kedah lagi.
sebab Sultan n Raja Muda bangun so kami hadirin pun kena la berdiri.
Alamak gambar Raja Muda Selangor agak kabur..
Maafya aku tak dapat snap gambar
semasa permainan berlangsung..iya kusyuk melihat permainan maaa..
Ini masing2 rebut mau snap gambar Sultan.
Dan akhirnya Sultan Kedah dan Raja Muda Selangor berangkat pulang.
Kiri Sultan Kedah n kanan Raja Muda Selangor.
Angkat sembah sambil snap pic..heheh
bigfoot: lappy aku tak sempat repair lagi...

17 ulasan:

Tony berkata...

pertamakah ?? :D seru abis sepertinya ya mas apalagi kalau hadir langsung disana

Kristina Dian Safitry berkata...

keduakah????seru bash..bertemu sama cewek cantik ndak bash,he..he...

BasH berkata...

Tony,
tahniah kamu yg pertama...hikhik,
yahh seru amat tony, liat langsung trus depan mata.


Dian,
nahh kamu kedua..hikhik seru amat dian, ga kelihatan deh cewek2 cantik..semuanya cowok..malahan di tempatku smuanya ibu2...hehe

Mak Su berkata...

abis tu, ada tak vip yang lompat-lompat dalam kesopanan? wah.. semua kontrol macho ek

*SiRibenMerah berkata...

yeahhh~
Kedah pantang kalah..
best....=P

*gambar piala x de ke??

~ mizzAmy ~ berkata...

~ cemana la gayanya duk melompat2 ala2 sopan ekh? hahahaha... apa2 pun, congrats buat Kedah... tengok gak match nih, tapi sambil tengok sambil blogging. boleh camtuh kan? ~

BasH berkata...

Maksu,
hahaha ramai tu vip2 yang lompat dalam kesopanan..hehehe
tapi vvip still maintain. control macho n ayu.

===================================

misRiben,
gambar piala xda...takgi tgk pun piala..sbb sama je piala nya wahaha..

==================================

Mizzamy,
ehhehe gayanya ek? rahsia. tgk tv sambil bloging boleh aja.

ita.itu berkata...

frust aku selangor x menang..hehe

Mike.... berkata...

woww..stadionnya baguss..penontonnya buanyakkk..kalo dsana pake rusuh ga bro?di indo kalo main suporternya beringas smua..he..he..
selamattt kedah menang lagii..

Shila berkata...

Hmmm...lelaki kalau pasal bola..hehe..melonjak2 dalam kesopanan eh? Tak pernah plak saya lihat aksi macam tu..hehe

BasH berkata...

ItaItu,
heheh nak wat mcm manakan..taun depan dorg kena la usaha lagi.

==================================

Mike,
iya mike, penontonnya banyak skali, ga la mike..tiada lagi rusuh, smuanya ok. hehe yeah kedah menang lagi.

==================================

Shila,
heheh itu la aksi rahsia lagi sulit wahahah...

Mohd Kamal berkata...

hehehe.. Pulun Kedah Pulun!!!

BasH berkata...

Kamal,
yeah bro, heheh pulun kedah pulun..

Nikli berkata...

milik kedah..
hahahaa

selamat berposa untuk hang..

Superb GURU BaniHassim berkata...

supporter sgor dah semakin kurengla skg...
last2 tgk kedah menang...
congratz kedah...

merasela ko jadik VIP ye?? :$

BasH berkata...

Nikli,
heheh yeah milik kedah maa..

met posa gak kat hang wei..

===================================

CikguBH,
hehe betui2 cikgu, supporter selangor dah makin kurg...yeah last kedah gak menang kan..hehe

a'a dapat gak ka aku merasa jadi VIP.hihik.

eryzal zainal berkata...

yg nih sy palem sokong...ilang sora pun takpa..btw..bkn s'pore.duk m'sia ja.tak pi mana aihh~!

thanks lawat² broo

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...