Sabtu, 3 Mei 2008

Film: 40 Hari Bangkitnya Pocong...

Semalam aku n kawan aku menghabiskan waktu petang kami pergi menonton wayang.
Sampai saja kat Cineleisure Damasara trus bergegas tempat wayang,
"check2" film apa yg menarik sekali

40 Hari Bangkitnya Pocong..


wow mmg amat menarik untuk ditonton sbb xda citer best dah..
so beli la kan..agak telat 10minit kami masuk..
masuk2..blum panas kerusi kami,
kawan aku n aku menjerit..wahahah
Dup dup jantung aku lepas tu..
lucu gak la...tak penah2 aku menjerit tgk filem horror..
aku amat benci yang berbungkus nie..
serammmm..
Starring citer ni Irwansyah, Raffi Ahmad, Sabai Morsek,
tak lupa juga bintang2 lama
Ullie Artha, Farida Pasha(jagoan filem horror 80-an), Connie Sutedja.
Actually filem ni kalu di Indonesia sudah 1 bulan lebih ditayangkan
di Malaysia cuma baru2 ni ja.
Aku kasi 5bintang..
lakonan yg paling aku salute, c Raffi Ahmad..mantap
Irwansyah lak biasa2 ja..
Mmg seram gila siut..
Hampir sepanjang filem, mata aku asyik tutup ja..
waahahah..serammm..
meremang bulu tengkuk aku
so korunk2 kalu ada kesempatan gi la tgk..

Translation:
Mabuhay friends..Salamat pok for dropping by here..
Yesterday, my friends and i were spending our ulit nang sabay.
Went to see if any new sine.
Checkout the list. then came accros this horror movie..

40 Hari Bangkitnya Pocong(40 Days Risen of The Dead)

is quite cool movie..a multo movie...wala takot na aku...
pero heheh sigaw mangkasama fren ko..
ok lang..enjoy watching this sine..
(Nagsisisi if traslation ko wala mabuti)

40 ulasan:

GadisHijau berkata...

IrwanSyah? earkkk..
bole caye ke ni kau tak pnh jerit tgk cite antu b4 ni bash?hurrmmmm

nads berkata...

uik...
tgk samil totop mate??
camne tuh??
hikhik...

BasH berkata...

Kepada yg berkenaan, aku xtau kenapa tetiba ulasan anda hilang...xpenah2 lak aku padam ulasan itu..maafin ya...adakah virus melanda?..tidakkk...

BasH berkata...

GadisHijau,
a'a irwansyah..weii serius aku xpenah jerit..kalu seram2 tu biasa, jerit2 xpenah...wahaha...skali terkantoi doo..tetiba lak smlm terkuar sora..gila pocong..meremang aku ckp ko..g la tgk...

BasH berkata...

Nads,
wahahha, mana, mata sebelah tutup n sebelah lagi buka...kadang tu suruh membe yg kat sblah yg tgkkan wat happen..wahahha..paling tidak suka pocong..tp stil nak tgk..pelik sy ni kan..

Honeylemon berkata...

eeerrr x berani la tgok ceta antu...takut...takut....

IdaShah berkata...

cam best jer citer tu.rasa cam nak tgk gak. bash tlg jaga khayra jap. aku nak pegi tgk wayang dgn hubby ehehhee

ayu berkata...

wew

di indo film2 horor merajalela
dan saya gasuka sama sekali! :D

Rezki berkata...

Tuing...waah jadi pengen lihat*kagum*wuahaha

Didiet berkata...

Film horor aku uda bosan,gk tau film indo monoton terus kalo gak horor kisah percintaan

BasH berkata...

honeylomen,
wahahha, cuba la try, mana tau 1 hari trus jadi fav crita horror kan...best banget deh..

BasH berkata...

ida,
meh meh...bleh ja nanny khayra kejap..huhuh...gi nonton wayang horror tau..

BasH berkata...

Ayu,
yeah itu yang best banget, byk pilihannya yg mau di nonton..hikhik..

BasH berkata...

Rezki,
pengen lihat ya..beli aja DVD bajakan ki...udah lepas kali tayangan di indo..hikhik..nanti trus tayangnya di klas ya..

Rezki berkata...

Gak dapet ah DVD nya.cari dimana djeng?*halah*

BasH berkata...

Dit,
sama saja di malaysia, tp horror di malaysia kureng amat.. horror indo dr dulu sampei skrg emang seram nya masih kekal deh..hikhik

BasH berkata...

Rezki,
Uikk baru lagi tu lepas tayangannya...tggu aja..pasti ada..

cendawanintim berkata...

harus dicari nanti citer nih....syiok layan memalam nih..

BasH berkata...

Cendawanintim,
yeah best nie kalu layan mlm2...sila2 truskan mencari...

Gudang Kambing berkata...

wah, saya aja yang orang Indonesia belum pernah liat.

Aleeya berkata...

citer antu lagik ker
sgt soka okayyy
lebih2 lagi pocong2 nehhh
saya dah tengok live tauuu

*wink*wink

BasH berkata...

GudangKambing,
Uihh...blum penah lihat? best ni critanya..cari nanti ya..

BasH berkata...

Aleeya,
Yeah crita antu, mmg best amat..
waaahh dah tgk live? itu lagi mantap...huhuhu..

Tony berkata...

Tidak sampai terbawa mimpi kah habis nonton acara hantu nih ? :)

BasH berkata...

tony,
tidak sampai la terbawa mimpi..wahaha..tp kadang2 tu terbyg2 la jugak..=)

imz berkata...

DGR TAJUK JE MCM SERAM...EEEEEE

BasH berkata...

imz,
a'a tajuk mmg seram...itu blum isi dalam dia..lagi syiokk..

*SiRibenMerah berkata...

amboi2..
seronok le tuh...huhuhu.. jln g puncak alam tuh pon seram bangat.. tau x?? segala jenis makhluk ada.. roh altantuya pon berlegar2 je di malam sepi.. huhuhuhu =P

terasa ape2 x??
muahahaha=P

faisal berkata...

perrghhh, bagi 5 bintang tu,huhu...:) nak kena tengok ni..:) ngan awek lagi best,wakakakakaka...

BasH berkata...

CikRibenManis,
wahaha, sronok tau...yeker...puncak alam? hahahha...

nak rasa apa yer..rindu ek..hikhik..
rasa2...byk2..

BasH berkata...

acai,
Weii tgk weii, syiokk ooo..bwk skali awek ko..wahahah.

*SiRibenMerah berkata...

hishhh..
rindu konon...
ada gak yg nk kne geget ngan hantu pocong kat sini nnt.. =P

to acai--->> nak itut muleh tak awak?? bwk le saya yek.. saya pon awek jugak kan?? hikssss =P

eedany berkata...

ya ampun bro... nda ku berani nonton cerita seram gini. Mati ku sakit jantung...

pernah tengok pocong II (indon). Huhuhu...berteriak saja! Hihihi.

tapi bash dah bagi 5bintang. Harus ditonton ini wayang...

:)

BasH berkata...

CikRibenManis,
wahahah, antu pocong xleh geget ooo..hikhik.

amboi2 nak g ngn acai lak dia,,dokleh2...

BasH berkata...

Eedany,
kalu kamu tgk wayang inikan..lagi la kamu berteriak..sampai ilang langsung suara..wahahah..
jgn suluh jalan pakai lampu nset, nanti nampak pocong...wahahah..

applepie berkata...

ermm..besh neh..arituh layan pocong 3 cam hampes giler..konpius..tu citer seram ke citer lawak...macam2 antu ader..antu rokok, antu kekurangan kasih syg..hahhaha

BasH berkata...

Applepie,
itu la..kalu mau tgk film horror kan kena tgk gak sapa starring dia..
sapa pelakon dia..baru tau lawak ke seram..
citer nie mmg seram..meremang..

*SiRibenMerah berkata...

hikss.. meremang ke?? memang penakut pocong pon kann??
ada sape2 rakam x part bash jerit tuh??

pelizzz.. tolong la taruk di blog.. nk tgk.. muahahahaha=P

BasH berkata...

MisRiben,
wahahah, ala seram2 manja, takut tu xtau a..sbb xpenah tgk live kan wahaha..

xda org rakam la awak...sy jerit pun sbb nak harmonikan jeritan yg lain..wahahaha

fiza berkata...

klu aku confirm tak tengok... penakot macam ape jer... kau menjerit? auch..huahahaha... (aku gelak dengan penuh kurang sopan...tiber jer)

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...