Selasa, 27 Mei 2008

Tagged: 7 Benda dalam Peti Sejuk Saya..

Tagged:
saja aku buhsan2 lalu membuat tagged ini..
so mari kita lihat apa yang ada dlm gw punya "frige".
peti sejuk orang bujang neh..

7 Benda dalam Peti Sejuk Saya..

Benda Pertama:
jengjengjeng...Kek Chocolate Indulgance..besar lak kek nie..
kawan aku tinggal n kasi aku makan..zalim betul..wahahaha


Benda Kedua:
Telur Ayam..heheh penting neh utk orang bujang...
paling kurang masak telur goreng..


Benda Ketiga:
walauweiii...Tepung..hikhik..tepung gandum n tepung jagung..
untuk aku buat cucur..hikhik...kadang masak kuah kasi pekat
aku letak ni gak..


Benda Keempat:
Strawberry Jam...aku check2...tarikh luput dah tamat...wahahaha


Benda Kelima:
Hurmmm, Coconut Milk UHT, aku mengamalkan pengambilan makanan
yang sihat..masak kari pakai ini...hikhik...Santan UHT ooo..


Benda Keenam:
Pure Ghee, jangan tak tahu pulak...ini minyak sapi...untuk aku masak
nasi tomato ke, nasi daging ke, dan lain2 nasi..aisehhh..


Benda Ketujuh:
Botol Sause..tomato n chille...simpan dlm "frige"..
nanti kang bersemut..


Itulah 7 benda dalam peti sejuk aku..so siapa2 yang mahu menjawab tag nih silakan...

bigfoot: Alamak ...EpalCokelat...nanti aku jawab tag ko ya...pelan2 neh..

20 ulasan:

imz berkata...

hee..fuh..ader kek coklat tu...sedap tu...menjeles ni..nk sikit..!!

*SiRibenMerah berkata...

isk.iskk.iskkkk...
anak bujang sape la neh..
haishhhhh..
elok dibuat menantu neh..
rajin memasak..
hikhikhikhik =P

BasH berkata...

Imz,
yeah kek yang amat besar..mcm mana nak bagi ya? hikhik

BasH berkata...

MisRiben,
wahahahha meh meh....
best oo memasak..
mcm2 idea bleh dapat masa tgh dok
masak tu..yum yum..

fiza berkata...

pakcik...gua jeles samu luk.. aduh... sedap dan nyaman banget dong kek itu. its nyummny...

fermentas berkata...

huwaaa,,aku kempunan kek tu. ada lagi tak?

BasH berkata...

Fiza,
hikhik..lu jeles ama gw,,jgn deh...rilexss..nanti lu pergi SecretRecipe dan beli..kan sama aja keknya..hikhik

BasH berkata...

Fermentas,
kek tu? ada lagi laa...besar ok..jenuh aku nak abiskan sorg2..

E-Tavasi berkata...

wah best nya icebox ko banyak isi dia... saya punya.. ice lemon tea saja :D

BasH berkata...

Etavasi,
hikhik...yalor byk2 gitu ja..lama2 kosong juga..

axim berkata...

wahhh aku suka tagged nih,nanti aku nak wat self-tagged...hehe

haja berkata...

alahai....bnyknye brg2 dlm fridge tuh..kalah umah org dh kawin nih..hehehe

eedany berkata...

Ya ampun mak bapak ku... esbok urang bujang banyak makanan oh. Especially itu cake...minta sikit dulu...hehehe.

Esbok di rumah ku ya ampun... fridge magnet jak yang mengasih lawa (Harap bash masih faham cakap sabah)

esbok = peti ais

:)

BasH berkata...

Axim,
wahahah sila2 jgn tak wat..sambung tagged aku tu k.


Haja,
hikhik...ala barang2 yang bukan bleh makan serta merta pun...

BasH berkata...

Eedany,
wahahha jgn kaw risau..masi juga ku paham cakap sabah.. hikhik.

uihh besa2 ja ba barang2 dalam esbok ku..

Lily.Lulu. berkata...

nak kek tuh
:D

BasH berkata...

Lily,
kek? mana2 ..heheh dah abis lorhh..

EpaL c0keLaT berkata...

Wahh...rajin anak teruna nih memasak :D

P/s: Tag tuh takpe...take ur time!!

nazreen berkata...

calon menantu yg perfect..
hik hik..
mesti nenek aku suka

BasH berkata...

EpalCokelat,
hikhik..jgn la kata mcm tu...segan a..hikhik


Nazreen,
wahhaha nenek ko suka ek...alhamdulillah...

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...