Rabu, 15 April 2009

Hantu air aku begini!!!!

Waktu kecilku selalu dimomokkan dengan cerita2 hantu dan seram
oleh pengasuhku.waktu umur aku 9 tahun..berbelas tahun yang lalu.
sebelum ke sekolah waktu petang, pasti pengasuh ku akan bercerita
mengenai kampung dia.

pengasuh kami adik beradik ini orang melayu.
asal di kawasan kampung di kuala kedah nun jauh ke dalam.

aku rasa sebab selalu disuap dengan cerita-cerita begini kot
aku jadi fall in love dgn segala perkara mistik ini..
wahahaha..bangang.

yang masih fresh di kepala otak aku ne,
pasal hantu air....=P
hantu air rupa mcm mana la yer..aku pun tak tau..
dia kata remaja kampung dia selalu je lemas..
kalo nak cari kena pakai pukat n jaring sbb nak tarik
mayat naik..
asal jumpa je pasti mayat2 itu akan bengkak2..
seperti lebam kena tumbuk tu.

dia ada cerita juga,
waktu pak dia n dia pergi bersampan kat sungai,
tetiba sampan mereka lagi tenggelam..bukan bocor, tapi seakan ditarik
dari bawah..mcm kena suck tu..
pastu pak dia suruh dia kencing dlm sungai tu..
nahh lepas kencing je..sampan tu naik balik..
kuang kuang...ntah la aku dgr ja..kagum tu..
hantu air tarik katanya..
dalam kepala hotak aku ne
dok bayang la hantu air ni kepala dia mcm alien, telinga capang,
kaki n tangan dia mcm kaki itik..kehkehkeh..
kalo korang hantu air korang macam mana lak?

10 ulasan:

.fatin nabila. berkata...

haha, sampai fall in love ngn mende mistik tu.
nway, yg lebam tu ai aser sbb lebam duk lama lam air kot.
tp, ai pnah dgr sal antu air jgk.
atr pcaye n tak je.

mie berkata...

aiikkk!!!
hantu air suka air kencing ke...
hahahaa

zino berkata...

maca buaya lah kot.. pasal duduk dalam air.. hehe

CAHAYA berkata...

comel je hantu macam tu. :P

PhataRazies berkata...

Hang pernah nengok cite "Pulau Hantu"??...ah..mcm tu lah yg dpt aku imagine..hehehe.....
ataupun yg muka mcm hang..hahaha...js kiddin..hehe...

@xiM berkata...

walau ko suka citer hantu skali pun jangan sesekali ko tengok citer jangan tegur..hehe

BasH berkata...

@fatinNabila,
a'a mgkin lembab sbb lama sgt dlm air. hehe i pun rasa mcm tu skrg..dulu tak hehehe.

===================================

@mie,
bukan suka la,,tapi dia geli geliman..eheh..

===================================

@broZino,
ganaih sgt kalo mcm boya..hehe xleh nak jalan2 kot..

=================================

@cahaya,
heheh kan kan..comel sgt..wahahah.

================================

@razy,
uihhh xkan mcm aku kot..itu hensem sgt tu..wahahah.

===============================

@axim,
wahahaha aku dah tgk..so nak wat mcm mana ne? hehe

F A R Y N berkata...

hantu air ada yg hensem tak?

h a r i z, H berkata...

bayang muka dia macam air. air dalam air.eh, camne tu?

Tanpa Nama berkata...

Hahaha lawak ade le patut x patut x patut haha

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...