Sabtu, 7 Jun 2008

Sihir Yang Menyakitkan:Long Khong 2

Mencari ruang waktu
untuk bersama teman-teman,
apa lagi gi menonton wayang citer seram
wahahaha..


Long Khong 2
ini crita kesenambungan dari Long Khong pertama..
so siapa2 yang tidak menonton
filem yang pertama dulu
mungkin akan timbul pelbagai
seribu satu persoalan
dalam kepala hotak korang
hehe..
nak kasi paham gi cari
DVD Long Khong pertama dulu..
Lakonan mantap dari
Napakapar Nakaprasit n Namo Tongkumnerd
dan juga staring-staring lain..
ini.. dia "flashback" balik bagaimana "Ta" n famili
dibunuh dengan kejam secara sihir..
voodoo, katak,cicak,kalajengking,ular,jarum,pisau
semua permainan sihir ada..

saja tambah info..
cicak jadi beracun bila direbus
..cubala..wahahaha


untuk filem ni..aku bagi..
5 bintang
best sangat..puas hati aku tgk
sihir siam yang paling digeruni n ditakuti..
hmmm..
apalagi jom la ke wayang..
sbb tu jangan menyahut..
dikala nama kita dipanggil masa tgh tidur..
hehe....bahaya...


31 ulasan:

Aleeya berkata...

yessssssssss!!!cite antu, ai like, tapi tadi baru je tengok dvd ANAK. boleh la tapi tak ckup seram..lon kong blom tengok, agak2 setanding nang nak?he he

*SiRibenMerah berkata...

owhhh..
harus ada citer neh masa arituh kann??
barulah seram gitu.. hiksss =P
CD citer pe yek yg awak tunjuk kt saya tuh? lupe lak..

awak.. oooo awakkkk~

BasH berkata...

Aleeya,
hehe yes crita seram...tp crita nie seram tu xda la sangat..tp brutal ganaz tu emangnya terasa..
ANAK tu yang crita malaysia tu ke? hmmm

MisRiben,
hehehe itu la...kalu ada mmg tgk kann..
CD ek? hmmm rasa Ouija kot....filem filipins.. best sgt crita tagalog neh..

fiza berkata...

aku ada tgk cd long khong 1... geli dan seram... tpkan semua dh mati... ape plak smbgan ni ek. nak tengok takut... yang dulu tu pon sebab terpaksa, tu pon tgk kt tv di siang hari... 2 ari aku tak brapa lalu nk makan... :(

~ mizzAmy ~ berkata...

~ i watched the long khong2 beberapa hari yg lepas. even dah tgk yg long khong1,still blur2 nak ingat balik jln citer dier. hahaha...

sangat ngeri la citer long khong nie. geli pun ader gak tang ulat2 tu. ~

Hafifi berkata...

best gak tgk cie seram ni..tp klu p tgk sorang2, abeslah..

Lily.Lulu. berkata...

tak suke la citer seram ..
kang ada jugak tutup mata 24 jam ajo

hehe
:D

BasH berkata...

Fiza,
lorrr yeke...xkan la sampai xlalu nak makan...best ooo..2nd punya dia flashback balik mcm mana "Ta" tu mati.


MizzAmy,
erkk tak paham ke...hmmm pelik gak...senang je nak paham tu plot2 dia,,heheh...tp tang ngeri tu mmg xdpt sangkal laa..mmg benar..

BasH berkata...

Hafifi,
hikhik..xda apala kalu p tgk sorg2..lagi best jadi dia,,hehe..

Lilylulu,
alaa,citer nie xda la seram..dia cuma zalim sket je..hikhik..

Didiet berkata...

wah aku baca postingan mas bash aja uda serem apalagi kalo nontoh...menyeramkan deh

BasH berkata...

Dit,
wahahaha..critanya ngak seram cuma kejam aja..lagian di seksa sebelum dibunuh...

cendawanintim berkata...

mesti ske layan mende2 mistik nih....

long khong 2 best erk, wajib nih..

nads berkata...

takut maa...
tak suka tgk citer antu...
huhuhu...

fuzen hasin berkata...

wuahhhh...tak dpt nk tgk lg...
takpe2 after rabu dah leh tgkk..

fau ade exam..
pray for my luck bro..

Thanks

BasH berkata...

CendawanIntim,
yups..suka layan..best suka cari crita yang menakutkan diri sendiri..wahaha..


Nads,
Ini xda hantu nads, ini just sihir2 je..best gak melayan..

BasH berkata...

Fau,
sabar fau...nanti abis exam tgk ya.. no gud luck in ur exam k..

EpaL c0keLaT berkata...

Cter nih besh wooo...tp seram :-s

BasH berkata...

EpalCokelat,
kan kan...hehe best2..

arianna adrizal berkata...

nasib baik tak tgk. fuh~

IdaShah berkata...

long khong 1 aku dah tgk. yg ke-2 nih blom lg. ngeri kan...jahat tul main sihir lak

BasH berkata...

Arianna,
ehh kena la tgk...best la...

BasH berkata...

Idashah,
yeah..mmg jahat la citer dia..puas tgk..sihir tu zalim ohhh..

Nikli berkata...

hehe..
dah tgk jugakkk..

aku seram dengar time depa dok jampi serapah tuhh.. meremang bulu dada aku.. hahaha

BasH berkata...

Nikli,
haaa betui2...rasa mcm cool ja..wahahahaa...
dulu time skul rendah..p tuisyen sebelah tokong sayuq...so masa depa dok baca2 tu mcm serupa lak..

~x[ red ant ]x~ berkata...

kalu sahut ape jadi :S

BasH berkata...

redAnt,
kadangkala kan...kalau nama dipanggil masa tidur tu...itu salah satu kaedah sihir...tp kadang2 je la berlaku...

~x[ red ant ]x~ berkata...

haha...
selalunya...
nama akan dipanggil juga..
mase tido..
owh pattlah..
sye sudah tahu..
itu kaedah sihir...

tapi org itu adalah mak lah..
hehe...
rupa rupanya...
mak panggil name itu..
soh bangun..
sembhyg subuh~~

hehe :S

BasH berkata...

RedAnt,
hikhik...yeah..
itupan bukan sihir..tapi
itu suatu kuasa super power lain...hikhik..

nadia yuna berkata...

cite ni mmg best bangat!
walaupun saya menengok di celah2 tudung! hahah..

x berani sgt actually
tp. nak tengok jugak!
so..tengok celah2 tudung ngn jari la jawabnye!

=)

~x[ red ant ]x~ berkata...

haha owh boleh masuk iklan ini~
haha sebenarnya~
daku tidak takot untuk tgok..
tapi sangat ngeri~
kan~
cite tu x takot..
tapi mcm hampeh..
ye sye pasti
even x tgok pon..
laalalal~

BasH berkata...

NadiaYuna,
wahhhh...tgk juga ek..best kan citer dia..hikhik..


RedAnt,
waahahaha citer dia tak seram tp penuh kengerian..best sangat2,,hikhik..

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...