Jumaat, 11 Julai 2008

Itu Rombongan Diraja la!!!!



Hurm aku sangat terkejut n sakit hati
kepada satu televisyen swasta ini,
sebabkan berita yang dipaparkan boleh
berbaur hasutan dan untuk menaikkan marah rakyat.
Bodoh punya TV3,
Direct ja aku sebut.
lain kali siasat la laporan tu dulu. Jangan dok buat ayat tergantung bagai.
Jangan nak tangkap muat masuk ja..
Bukan aku nak berpolitik..
sebab bukan motif aku berblog untuk berpolitik.

Petikan berita TV3 masa tu merakamkan
rombongan Menteri Besar Kedah menaiki pesawat dan
menyebut seolah-olah ia adalah rombongan
Menteri Besar Kedah semata-mata nak gi makan angin.
Nampak terang-terang payung kuning di hadapan.
Aku dengar pun kesal dengan laporan berita yang mengelirukan itu.
Pastu nanti kata pula pembaziran.Tambah2 kerajaan Pas pula yang memerintah.
Lagi la buat kacau.
Hello, itu rombongan Diraja Kedah...
Ini buat laporan berdasarkan andaian semata-mata tanpa meminta penjelasan
rasmi terlebih dulu. Itu la TV3. Konon berita untuk rakyat.
Kadang hampeh jugak.
Sebab bukan apa, ini membabitkan kepentingan istana.
Sultan negeri aku.

Pesawat sewa khas yang dinaiki Menteri Besar Kedah,
Ustaz Azizan Abdul Razak itu adalah bagi menyertai rombongan
Diraja Kedah ke Brunei
untuk menyembah titah mengundang
Sultan Brunei
ke majlis Sambutan Jubli Emas 50tahun Pemerintahan Sultan Kedah
pada Selasa ini.
15 Julai 2008 yang mana negeri Kedah cuti.


Rombongan Diraja ni diketuai Tunku Bendahara Kedah
yang disertai isterinya selain Ketua Istiadat Istana, Datuk Saad Endut
dan isteri selain Ustaz Azizan dan isteri dan beberapa lagi Ahli Mahkota Kedah.

Walaupun aku dok luar negeri Kedah, tapi aku tau juga perkembangan negeri aku.

Better kan TV3 rujuk balik dengan istana..
nanti takut kena haram terus tak leh masuk Kedah.
masa Sure Heboh dulu dah kena sekali...
wahahahah..opsss terlebih sudah..

Kat sini aku nak amik peluang mengucapkan tahniah kepada
Tuanku Sultan Kedah.

TUANKU ALHAJ ABDUL HALIM MU'ADZAM SHAH IBNI ALMARHUM SULTAN BADLISHAH

Ampun Tuanku beribu ribu ampun
sembah patik harap diampun, patik sebagai
rakyat negeri Kedah
berbangga berada dibawah pemerintahan tuanku.
Patik sentiasa
mendoakan kesejahteraan Tuanku
untuk terus memerintah di Negeri Kedah.


Daulat Tuanku!!

36 ulasan:

Kak Lady berkata...

Salam Bash...

Beruntung Negeri Kedah kerana ada rakyat yang setia dan cintakan negerinya seperti Bash...macam kak lady...

Memang bangga dengan negeri Melaka...tapi terkadang tu...bengang jugak pada pucuk pimpinan yang merosakkan nama negeri tersebut...

kadok berkata...

derang ni kadang2 bukan leh caya..teringat lagi satu berita pasal satu kematian di satu stesen radio popular tu...hehehe..lawak sungguh..salam blog..:)

BasH berkata...

Kaklady,
salam kembali kak...heheheh, mmg bangga gak..tak tahu la kenapa///tp mmg syang benar ngn negeri kedah neh..betul kak, kadang2 orang luar neh xtau apa berlaku, senang2 je wat citer macam2..


Kadok,
betui2...aku sokong sgt2...heheh pelik betui..suka hati ja wat laporan tanpa usul periksa. salam blog balik kadok..

*SiRibenMerah berkata...

owh hooo..
tgk yek berita tuh..
isk..iskkk..
pandai2 la diorg betulkan balik kesalahan tuh kan..
btw, selasa neh cuti.. ahaks =P

*holiday lagi nehhh.. nk g picnic la pulak..ada sape2 nk join?? owhhh, org kedah je cuti.. org luar kedah kne keje la..oopppssss..
muahahahahaha =P*

bluecrystaldude berkata...

Haha.. Betul2.. Sejak PAS memerintah nih, macam2 perkara masuk berita. Baguslah ada anak jati Kedah macam nih..

Aku tetap anak jati Johor. Hehe

~ mizzAmy ~ berkata...

~ Sayang tul si Bash nie ngan Kedah. betul2 anak jati kedah nie namanya. bagus la...

i nie jer yang hidup nomad. tak tau la sayang negeri mana. tapi more to Kelantan la kan since lahir kat sana and saudara mara ramai kat sana. hikhikhik.... ~

Razies berkata...

Walaupun aku tak tau sgt dgn negeri hang..tapi aku rasa hang betui no..kdg2 "org tv" ne mcm tak betui..they lyk..hentam saje..janji ada berita beb..hehe..

Anyway..tok marah2..k..kita celebrate sultan kita aje lagi bagus..hang celebrate sultan hang 50tahun pemerintahan..gua celebrate gua pnya sultan bufday..heheh..

"DAULAT TUANKU"
(amacam?..mcm politician aku tu..kn..hahahahaha...)

Malim berkata...

Sultan Kedah ni kan I rasa paling tua ni.. dah masuk ni hampr 2 kali jadi Agung ni.. kalau umur panjang next dia jadi agung kali ke 2 kan? really panjang umur.. sbb tuh org kata setiap jumaat kita doakan sultan2.. so sbb itu depa sema umur panjang2

BasH berkata...

MissRiben,
hehehe sy tgk...itu la pandai je dorg neh...itu la cuti la kan,
bab cuti sy tgk masa Tuanku Intan ngn Dato' SS kat tv9 masa tu..


BCD,
heheheh yeah...kita kena la jadi anak jati kan..hehe

BasH berkata...

MIzzAmy,
heehehh amat2 sayang oo...rasa kedah mcm sangat unik..hehehe..cepat awak pilih nak sayang yang mana...heheheh


Razy,
hahahhaahahha salute sama ko razy, betoi2.. kita sama2 celebrate Sultan kita,,jom kasi meriah...hehehe


Malim,
heheh betoi malim, kalo Sultan Kedah umur panjang mmg dia kan jadi agung untuk kali ke2..so far alhamdulillah tuanku still kuat lagi ooo..

Kasih berkata...

bagusnyaaa... inilah semangat Melayu yang perlu ada. daulat raja dijunjung. barulah Melayu tak hilang di bumi sendiri...

axim berkata...

aku benci TV3 nyer berita..memang selalu ada jer nak protes pembangkang...hisshhh memang da di peralatkan sebenarnya...budussss..

BasH berkata...

kakkasih,
=)...kalu bukan kita, orang melayu yang nak mendaulatkan raja kita...siapa lagi kan..hehe..


Axim,
yups betul tu...kadang2 ada je tak kena...geram betul..

Mike.... berkata...

waduh..lg kesel ma tv3 bro?
pdhl dulu di kalimantan tv3 itu totonan favoritku krn menayangkan spanish league..:)

ixora berkata...

cr diorg cr publisiti..'org2' skrgkn ske yg kotor2..hangat2 taik ayam punyer brite...cm bagussssss sgt.. nsb baik kt umh pemili angkt xora xde tv...kalo tak, sumpah seranah hari2...huhu...

Aleeya berkata...

haipppppppppp!ampun tuanku beribu ribu ampunnnnnnn..huishh bash gado ngan tv3 ko, sabo2, he he tengok gak berita semalam, mula2 heran gak ape motip nye dia siarkan video seorang amatur dlm berita tu.., tapi biasa la kan stesen tv, dia nak poplar mestila buat news yg sensasi gitu

zino berkata...

macam ni lah anak watan.. mempertahankan negeri walaupun berada di luar negeri .. syabas.. hehe

cendawanintim berkata...

TV3 SUKU!

eedany berkata...

wah betul2 bash sayang pada sultan kedah ni...bagus! apalagi kalau dah kahwin esok...mesti sayanggggg sangat kat isteri juga...tapi siapa yg tak sayang isteri kan?

;)

thafiexq berkata...

sabo bro sabo! hehe

applepie berkata...

biasa arr tuh bash...kalo dah tv pun under gomen...

axim berkata...

hangat isu nih..hhaaha

Syam berkata...

biasala TV. nak lariskan dan tarik penonton. buat la isu yang gempak sket. kalau tak gempak, kasi tambah racun biat nmpk bisanya


cheers,

syam @ http://aeropama.com

Shila berkata...

yup..setuju dgn syam...

IdaShah berkata...

iyo lah x prihatin langsung tv3. lain kali sisat dulu

EpaL c0keLaT berkata...

wooo...seb baek i x tgk tv, kalo x, mesti i ngutuk skali :|

BasH berkata...

Mike,
huhuhu..kadang2 mike...tv3 ada yang mengecewakan juga.


Ixora,
hehehhe..itu la orang skrg mmg suka dengar n tgk yang negatif ja..


Aleeya,
wahahahah hehe geram neh...yerla tak pasal2 nak popular mcm neh kan..hehehe

BasH berkata...

Zino,
hhehehe trima kasih. sentiasa bersemangat.


Cendawanintim,
kadang2 mereka mmg begitu bersuku2.
heheheh.


Eedany,
wahahahhah...wah2 masuk isu2 lain2 neh..

BasH berkata...

Tobeq,
heheheh nie ngah sabar neh..


Applepie,
itula tu...heran betul.


Axim,
heheheh mmg hangat weiii...

BasH berkata...

Syam,
betul tu kan...mcm2 isu dorang nak kasi laris berita dorang n nak kasi naik rating. ish ish ish.


Shila,
hehehe setuju aja.


Idashah,
itu la benar2 tak prihatin..bleh lak dorg sedar wat salah.trus crita bab lain plak.


EpalCokelat,
hehehe kan kan...

shahril aley berkata...

wahh sayang gile ko dgn kedah
skrg ko keja kat mana ye?

ala TV3 tu saluran kerajaan persekutuan so mesti la main taram je lelagi libatkan parti pembangkang.
mmg bodos & banggang tv & suratkhabar malesia ni...

takut kena ban lesen la tu

BasH berkata...

Shahril,
heheh sayang oo, aku keja kat Kelana Jaya a.

itu la pasal kan,,TV3 ni pun..

imz berkata...

daulat tuanku...aku org kedah..aku bangga jadi anak kedah...!!!tp aku mungkin takkan balik kedah..hanya kedah di hati...

BasH berkata...

Imz,
hehehe apapun kan Kedah tetap dihati.. tahniah buat imz..=)

nadia yuna berkata...

biasalah tv3

fuh!

mencik!

BasH berkata...

NadiaYuna,
a'a kan...tv3 neh mmg.

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...