Khamis, 10 Julai 2008

Tanjung Puteri@Sri Hartamas

Hurmm hari rasa mcm pelik sket,
ntah la...apapun aku rasa mengantuk..mau tidur..hehe.
boss aku hari ini dia MC...food poisoning..
sbb smlm dia dah macam pucat semacam masa kami meeting.
boss balik awal..
dan juga
aku punya senior executive pun tak masuk office hari ni..
so apa lagi enjoy!!!
wahaaha..tapi still banyak juga kerja..
boss aku tak datang tapi boss Department Project Manager still
cari aku...
Then, untuk Project yang aku terlibat ni,
selamat la aku dapat Senior2 Programmer
tak da la banyak error dalam sistem,smooth jer..
macam kawan2 aku yang lain ada juga
yang dapat Junior Programmer
so serabut sket la kepala otak dorang.

Then, culture dalam office aku neh
masing2 suka sangat gi melancong..
merata dunia masing2 berjalan..
balik office je, mesti ada ole2 utk semua staff..bagus kan..heheh.
Untuk rekod tahun nie::
Awal tahun hari tu, boss aku gi New Zealand tempat kakak dia,
dia beli Fridge Magnet setiap sorang, n coklat..
lepas tu staff dari Design Department dia gi Hanoi,
share gambar je..hehe..ok la tu kan..
Lepas tu kawan aku sebelah meja ni, dia gi diving kat Pulau Tioman,
dia bg keychain setiap sorg.
Then Boss dr Department Designer, dia baru balik dari Austria gi tgk final Euro
bagi coklat..
semalam sorang Programmer ni baru balik dari Bandung..dia bawa balik
kuih apatah namanya, ada pisang dalam dia.
melancong melancong melancong..

NEXT!!!

Ini kalo korang takda tempat yang best nak makan2
aku suggest korang makan kat
Tanjung Puteri@Sri Hartamas.
lokasi: Kalo dari kawasan kedai-kedai Hartamas,
dari triffic light simpang empat tu just lurus je..

aku suka gak makan kat sini, suasana dia berbeza sangat
feel zaman2 Tri Sri P.Ramlee.
kalo time dekat2 raya, dorang akan
main lagu2 raya yang original, zaman P.Ramlee dulu...feel gila
Menu:
Choices of ala carte fried dishes,
or feast yourself to a wide selection of authentic Malay cuisine/ dishes,
with Nasi Lemak or Steamed Rice as your rice choice.
Traditional Malay desserts are also served,
along with variety of drink selections, cold and hot.
Favourite menu aku: Nasi Goreng Saloma.
Harga memang reasonable.

Foto-foto dibawah aku combine with
mine n from Flickr foto's owner, miss lea(yang ada watermark tu).


Di snap during day time..(Flickr: ms lea)


Buffet ada...diserikan dengan foto pelakon2 lagenda.(Flickr: ms lea)


Ini aku snap waktu malam..malam pun buffet still ada,
ala carte pun ada.


Aku snap secara keseluruhan tempat..
kalo korang datang timing yang betul,
dapat la nampak artis2 senior kita, mcm Jaafar Onn, Heida, Ramlah Ram..
ramai lagi...suka benar dorang lepak sini.


Haa ini foto Son of the cafe's owner..hehehe..Fariz..
anak tuan cafe..
pendek kata aku makan free la jawabnya kan..
wahahaha..

26 ulasan:

ita.itu berkata...

wah bos ko takde ek..harus ko ngulor...mcm best jek buffet kat sana ye

~ mizzAmy ~ berkata...

~ Tanjung Puteri? kedai belah mana? cuba bg specific skit tempatnya. leh pi ni nanti2. :) ~

BasH berkata...

ItaItu,
a'a hehe bos aku xda, xda la ngulor mana pun..best gak la situ, best makan nasi goreng saloma..heheh


MizzAmy,
kat sri hartamas, lokasi dia dengan simpang nak gi kawasan hartamas tu...dia seberang sana..kalu dari shopping complex sri hartamas just belok kanan n trus sahaja. sampai T junticon. dekat situ la kawasannya..

Shila berkata...

Makan-makan ek? Menarik tu...

axim berkata...

tengok gambar pun aku dah rasa makanan kat situ cam sedap..camanor tuh??

fuzen hasin berkata...

wuahhh...best nye boss takde...ngularrrr la ape lg...hehehe

nk ole2 gakk...fau nk yg choc..
heeeee...

haaaa...mkn free itu yg best dgr...=p

BasH berkata...

Shila,
yups makan2...mmg menariks..hehe


Axim,
hahahaha, ko mmg handal bab2 makan kan..tgk gambar pun bleh tau dah...aku salute..hehe


Fau,
hehehe smua diatas amat setuju sekali..

Aleeya berkata...

bos tarak ..heaven rasanya kuikuikui

ooo mkn2 kat situ agak2 nampak tak kelibat p ramlee he he ..gurau aje lah, awk kan soka seram2 nehhh kan kan kan.., blom sampai lagi situ, nnt le tunggu damia besor sket nak mkn gak ler kat situ, teringin gak back to the future *wink2

Malim berkata...

wah jenjalan cari makan sungguh la... ni yang best dok msia

BasH berkata...

Aleeya,
hehehe rasa macam lapang la sket kan..
wahahahah selama makan situ, xda plak nampak kelibat p ramlee..hehe..
aleea try makan sini neh..sedap gak nasi goreng saloma dia..

BasH berkata...

Malim,
wehehehe, lebih kurang mcm tu la...tapi xda la mencari pun, dah tau tempat kan,,trus gi je...hehe

IdaShah berkata...

byk lah korang dpt buah tgn kan
camne rasa nasi goreng saloma??
pas mkn mesti pndi nyanyi hehehe

thafiexq berkata...

ive been there b4!!!

BasH berkata...

Idashah,
byk la juga..heheh..kalo ko nak tulun tambah bleh je..heheh..
nasi goreng salamo ek? hmmm rasa nasi goreng aa.hehehe

Tobeq,
yeker..silapla ko tak gi time aku ada..kalu tak makan free..wahahha..

KAKTINY berkata...

wallah.. makan free yek.. ok ok.. nanti kaktiny nak ajak hubby gi try kat sana..

Great G.U.R.U BaniHassim berkata...

Boss xde besh ye, bash???
Ish3...
Buatlaaa...jgn sampai kantoi sudehh...
Silap la kalau ade kaki report...
susah lak kang...

BasH berkata...

KakTiny,
hehehe kak, kalo ada sy n anak tuan kedai mgkin bleh la kot makan free..heheh..


GGBM,
arinie boss still xda, mc lagi...wahhah jangan risau cikgu..culture keja kat cni tak macam tu...smua satu kepala..wahahah..

arianna adrizal berkata...

ceh! mkn free.. patut la kata reasonable price. hahahhaha..

BasH berkata...

Arianna,
hehehe xda la free selalu kadang bayar la jugak, xkan la selalu free sian tuan cafe nak tampung..hehehe.. betul..price dia mmg reasonable.. tak caya..cuba la gi sana...heheheh..

*SiRibenMerah berkata...

disini??
mcm penah saya jejak saja restoran neh..jap nk igt balikk.. hurmmm, Zuwa.. ade kan kita g sini?? haishhhh..
hehehehe.. tapi g mkn kne bayar la.. x de la mkn free.. food dia memang shedapppp... =P

Mike.... berkata...

bro..kapan2 ajak2 makan ke tempat itu bro..he..he..

Lily.Lulu. berkata...

aku penah makan kat kedai nih ...
dekat ajo ngan opis aku
hehehe ..
nasi goreng saloma pun aku ada makan
:D

applepie berkata...

kdg2 layan oldies2 nih sgt best kan...tenang jer jhiwa..

BasH berkata...

MisRiben,
wahhh penah makan sini ek..sedapkan..heheh...kena bayar ek masa makan..hehehe..ala awak sy pun kadang2 je makan free...


Mike,
wahahaha, mike bila kamu turun Malaysia, nanti aku bawa kamu kesini.

BasH berkata...

Lilylulu,
wahhh dekat ngn opis ko yer...bagus2..hehe


Applepie,
hehehe yups true, mmg rasa kelainan dia.

Tanpa Nama berkata...

Sayang.......bagilah gps coordinates.....baru senang dan tepat orang cari.....almaklumlah kat situ kalau silap jalan termasuk hiway

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...