Rabu, 23 Julai 2008

Moga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya..

Semalam terkedu aku mendapat sms mengatakan
seorang sahabat terlantar sakit di ICU
Hospital Queen Elizebeth.Kota Kinabalu
akibat kemalangan-paru-paru berdarah.

Dan hari ini, Allah terlalu sayangkan beliau.
Dan dia dipanggil mengadap Ilahi.



Aku disini tak dapat menziarahi beliau. dari jauh ku pohon doa
moga Allah meletakkannya disisiNya di kalangan orang yang beriman.

Ku cuba panggil sahabat2 yang rapat dengan beliau..berkali2,
tetapi telefon masing2 telah dimatikan. aku faham perasaan kalian.

Beliau yang berperwatakan pendiam,
baik hati, berbicara dengan teratur, suara yang lunak ketika bernasyid.
Dan terlalu taat pada tuntutan agama.
Masih igt pesanannya pada semua sahabat-sahabat,


kalo kita tak dapat bantu anak yatim dengn wang ringgit, mengusap kepala anak yatim pun pahala berlipat kali ganda.

maka benar la kalam Allah itu, di akhir zaman Dia akan mengangkat
al-Furqan itu ke atas langit. Bukan mengangkat dengan nyata tetapi dengan mematikan
ahli ilmuan pencinta agama.

25 ulasan:

j u z z u N m e berkata...

al fatihah utk beliau..semoga rohnya dicucuri rahmat

haJa*darLingZ berkata...

smoga roh nya dcucuri rahmat...

~ mizzAmy ~ berkata...

~ Al-Fatihah buat beliau dan agar rohnya dicucuri rahmat. amin.. ~

axim berkata...

tu lah hakikat sebuah kehidupan...yang hidup pasti akan mati jua akhirnya..

sesungguhnya peristiwa begini sememangnya sebagai ingatan untuk yang masih hidup ni untuk kembali ke asal mu....

Alfatihah untuk arwah..semoga beliau di tempatkan di kalangan para solihin...

Ameen..

*SiRibenMerah berkata...

takziah..
Al-Fatihah untuk arwah ~
semoga arwah ditempatkan dikalangan hamba yang dikasihi Allah dan diredhai slalu...
Aminnnnn~

Honeylemon berkata...

takziah utk kluarga arwah..

Malim berkata...

inalillah semoga rohnya dicucuri rahmat

KAKTINY berkata...

doa juga sedekah yang paling mulia.. takziah utk keluarganya..

bendul berkata...

innalillah.. semoga rohnya dicucuri rahmat..

Mike.... berkata...

turut berdukacita bro..

BasH berkata...

Terima kasih untuk semua..moga doa kalian didengar dan dimakbulkan Tuhan.Amin.

Shila berkata...

Saya percaya dengan ketentuan Tuhan yang lebih sayang padanya.Dan saya harap pemergian insan seperti itu tidak sia2 kerana teman2 yg mengenali beliau akan menjadikan etika beliau sebagai contoh di dalam kehidupan.Smoga Allah cucuri rahmat ke atas rohnya.Amin!

Kristina Dian Safitry berkata...

turut berdoa dari jauh...

Aleeya berkata...

kepadaNya kita dtg
kepadaNya jua kita kembali

al-fatihah

Razies berkata...

EEhhh??...tak silap..aku dh post comment tadi...

Takpe..lagi skali..hehehe..
Al-Fatihah...
Takpe bash..dari jauh kita mohon doa pn..bleh jugak kn..janji kita ikhlas..smoga rohnya di cucuri rahmat..Amin!...

Pish....

fiza berkata...

takziah...al fatihah...

bluecrystaldude berkata...

Takziah dan al-Fatihah untuk Allahyarham.. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan keberkatan..

nadia yuna berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nadia yuna berkata...

Al fatihah
moga ditempatkan bersama orang-orang yang beriman. amin.

Great G.U.R.U BaniHassim berkata...

Allah lebih menyayanginya...
Redhakan kepergiannnya...

Pasti ade hikmah...

Tokyo BLUE berkata...

takziah di ucapkan.. doaku untuk arwah dan keluarga.. be strong k

BasH berkata...

Amin, insyaallah moga dia kalian semua dimakbulkan Allah. Insyaallah.

Lily.Lulu. berkata...

Moga rohnya dicucuri rahmat
Al-Fatihah ..

Tanpa Nama berkata...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic

Tanpa Nama berkata...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...