Rabu, 18 Mac 2009

Aku di Dusun Pak Aku!!!

Sekarang aku lagi on leave.
bercuti rehatkan minda aku.
kuang kuang,
aku ikut abah aku gi dusun dia,
tgk2 berkembangan pokok2 buah kat situ.
meh aku perkenalkan dgn sebahagian pokok2 yang ada.
ini view dari atas dusun tu..tinggi oo.luas.



Di atas adalah buah pokok jering...


haa ini pulak..bunga manggis yang baru nak berputik..
syoknya ni time nak kait buah manggis..


dan ini pula bunga buah durian, king of fruit..wangi oo bau dia.
Yang sebelah itu buah yg masih baby..hehe.


yang ini pula bunga buah dukong..mercik orang kata bunga dia..


ini bunga buah limau nipis...bau dia pun harummm..wangi oo.


tetiba ada pulak tupai hutan..hihih dlm sangkar..
suka tupai ni curi2 makan dan
yang sebelah tu burung serendik@kenari..hihi...
suka makan curi2 jugak..

10 ulasan:

mie berkata...

buah dukong...
slalu je dgr nama buah tu...
tp xpenah tgk pun camna buah tu...
hehhehee

BasH berkata...

uihh hg mai mana nie...xkan la buah dukong xbesa makan kot...heheh

aie akaike berkata...

semua tgh baby lagi. bila ko nak payung makan ni??

Fauzan berkata...

Waaaaaaaaaahhh...
saya jadi ingat kampung halaman saya bash...mahu pulang...huhuhuhu

Jering tuh bau sangat...
manggis??Hmmmm...manis tuh...
Duriannye...waaaahhh..disini mahal sangat...very expensive...

PhataRazies berkata...

Sory lah Bash..lama dh aku tak masuk blog hang...hihi...
Wah..mcm sesi discovery Channel lah pulak ye...hehehe...
Boleh hantaq kan aku..kira2..dlm 5 bijik durian..bleh?...
hahaha...kirim pakai pos laju ye...hahaha..

CAHAYA berkata...

Bestnya ada dusun. Sker la manggis. Tak sangka plak bunga durian tak secantik buahnya. :P Berduri2 gitu.

Ohh, so dua2 haiwan itu dipenjara sebab mencuri la eh? Ops!

Dakjaat™ berkata...

ooo.. buah pokok jering ... ingatkan monyet belaan ko tadi .. wakakakakka! ;p oit! bash!! bile nak ajak aku pergi ke kebun pacikkkkk ko?????? ko ajak si riben jer ker?? cisss!

BasH berkata...

@aie,
hahah ok ja wei...ikut aku p aloq staq a nanti..

==================================

@fauzan
heheh cool, bila lagi mau pulang ke kalimantan zan?

==================================

@razy,
hahaha tula lama gila hang xmasuk mai blog aku neh..
hang igt pos laju mau ka trima buah maa..

=================================

@cahaya,
hahaha haiwan2 tu telah dijatuhkan hukuman..heehhe.

=================================

@yenn,
mana lak kebun pakcik aku ne..ini kebun pak aku laa..

zAck berkata...

best nya bila semua tue boleh di makan ...emmmmmmmmm

E-Tavasi berkata...

best lah ada kebun.. boleh selalu dapat makan buah-buahan kan :D

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...