Selasa, 8 Jun 2010

Runtuhkan bangunan lama..bangunkan yg cantik-cantik di Alor Setar

Sedang dok selongkar-selongkar foto-foto yang lama.. dan terjumpa pula dengan foto-foto ini.
Foto-foto ni aku captured sewaktu aku di Pekan Cina Alor Setar.

Pada pendapat aku la..bangunan-bangunan lama ne, kalau nak di kekalkan bagus di cat dengan warna yang cantik-cantik. atau robohkan sahaja.Bangunkan pula bangunan yang cantik-cantik dan indah-indah.

Tidak la orang memandang pun sakit mata. Harap-harap semoga Dewan Bandaraya Alor Setar akan lebih cergas lagi jangan la mandom sangat. Alasan kata tidak ada duit tu harus di jauhkan. Maka anjurkanlah  program yang boleh mendatangkan hasil. Sewa-sewa tapak, saman-saman parking kuat kuasakan dengan betul. Hutang-hutang tertunggak kutip.
Pasti alasan tiada duit tidak timbul.

6 ulasan:

ZaritH berkata...

from my point of view pulak kan.. ape kate at aje bg elok kan..cat kaler2 ke..baru lah ceria..miahahaha!

F A R Y N berkata...

pekan cina?
cikgu,pls explain..ahahaha
saya ni ngek geografi kedah..ahhaha

Fauzan berkata...

Bangunan lama harusnya dipertahankan bash, mungkin ada nilai history-nya tuh. tapi kalau sudah bahaya, baru diganti...

*SiRibenMerah berkata...

ehhh..
skang da cun la kawasan pekan cina tuh.. siap muleh g amek shoot outdoor lagi..
hurmm, tuh la.. lama sgt tgl kedah..
pe kata awak je balik jd YB sini..
buat yg terbaik utk tanah kelahiran sendiri..
lalalalalalala~

Mak Su berkata...

x sampai hati nak kutip kot...sian kat peniaga2 dan pengguna2.... huhuhu

aDda berkata...

Roboh?? mmg xpatut la....bangunan lama ada nilai estetik yg tersendiri tmbahn pulak bgunan kat pekan cina n pekan melayu ada perkaitan dgn nilai sejrah pmbukaan AS... so if bgunan ini dirobohkan dh xde lg sej pembukaan AS... building kat sini bo0leh diwrtakan as building conservation mcm kt singapore n penang... ap pelu buat? conserve la n revitalize spya lbeh interesting wit culture activity...

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...