Jumaat, 24 Oktober 2008

aku anti-sosial ker?

Aku bingung, adakah sebab aku tak minum carlsberg, heineken, tiger beer,
aku anti-sosial..
jawab wahai kawanku,
anda yang bangkitkan isu ini kepada ku..

14 ulasan:

Marissa berkata...

Tidak. Anda tak perlu minum segala air kenching setan tu untuk bersosial.

Saya juga berbosskan mereka2 yang minum segala itu. Juga berteman rapat dengan ramai dari kalangan mereka.

Saya masih juga bersosial. Tidak anti sedikit pun.

Kita masih kita. Walau apa jadi sekalipon. Agama jangan lupa. Adat jgn tinggal, ada batasan yg harus dijaga.

TINGGALKAN SAJA MELAYU ISLAM yang MUDAH LUPA asal diri dan agama. Mereka yang tidak tahu bersosial sebenarnya.

ryann berkata...

takpe kalau anti sosial, bukannya anti establishment. bash diri bash...sudah cukup baik

~ mizzAmy ~ berkata...

~ tak semestinya... janji tahu bawak diri di kalangan mereka2 yg minum. ~

CAHAYA berkata...

anti-sosial ke tu? Itu jaga kesihatan, jaga akidah namanya!

CAHAYA berkata...

anti-sosial ke tu? Itu jaga kesihatan, jaga akidah namanya!

Sa-Yu-Ri berkata...

hahahaha statement yg lawak sungguh. you're confused & isit bcoz u dont drink carlsberg etc...hahaha i like that witt statement :) sorry ya..am a random bloghopped :)

Razies berkata...

Toksah kesah lah mende tu bash..
Kalo dorg rasa nak sosial msti minum benda tuh..bukan lagi sosial namanye..so-sial tu meh..

Toksah di fikirin tu bash..apa org ckp kat hang..yg penting hang jgn hilang cool dan macho hang..jgn mudah terpengaruh dgn kwn2 mcm tuh..

Okeh bash..."selamat hari-hari"..(tak tau lagi nak ucap selamat mende...)...hehehe...Pish..

Assalamualaikum...

eedany berkata...

jgn minum arak dosa tau... sekadar peringatan untuk kebaikan kita bersama okeh!

:)

*SiRibenMerah berkata...

salam..
lama x jejak komen disini..

tak payah le buat semua tuh..
x suruh pon dalam Islam..
(rasanya awak lagi arif dari saya psl hukum hakam neh kann)

yang penting, kekuatan prinsip awak sendiri bersesuaian ngan hukum Islam..

Take Care =)

Tanpa Nama berkata...

tu namanya anti mabuk....bukan anti soaial...hehehe hehehe,..

Tanpa Nama berkata...

Pul , kitorang takkan paksa , actually kitorang akan halang ko kalau ko nak minum , kitorang minum sebab kitorang memang dah lama minum tapi kalau ko nak minum sebab sosial aku yang pertama sekali akan halang kau N tak minum tak bermaksud anti sosial, sapa yang cakap camtu makna dia nak minum sebab nak besosial n bermaksud dia sendiri yang tak ada pendirian . Stick with your principle and we'll respect that.

redSeptember berkata...

benda yang sama jadi pada REd. yang sedihnya, benda tu jadi pada hari pertama raya fitri tahun ni. beraya kat rumah orang kat singapore. masa tu dah nak malam dah, lepak2 la, jamu lauk raya. then, bila family dia dah ciao, dia buka la segala botol beer la, wine la, menda la. kononnya nak pelawa tetamu yang bukan islam. tapi, dia datang kat REd dia tanya, "you don't drink is it?" tetntula la tak kan!!!
apa gunanya berpuasa sebulan tu?

macam haram!

Mak Su berkata...

iya? saya pun golongan anti-sosial.

ciksue berkata...

huh.. mr mike pun cakap aku anti-sosial sebab aku tak minum arak... huh!! pejadahnyer kan.. aku muslim.. aku tak minum laa... jgn laa same kan aku ngan muslim yg minum... tak pakai tudung tak semestinya aku nih leh minum arak.. adeh laaa mr mike... ko jgn laa kater aku anti-sosial...

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...