Isnin, 25 Januari 2010

Why I like it longer!!!!

Sambil mengira hari, melihat tarikh di atas kalender, 14 Februari semakin hampir.
Hari yang ditunggu oleh majoriti rakyat Malaysia, malah di seluruh dunia.
Iaitu hari kekasih...dalam kata lain Valentine Day.
Apa yang menarik sangat hari itu?
Ya hari yang orang kata pasangan kekasih meluahkan cinta,
pasangan suami isteri melahirkan sayang,
kaum famili merapatkan kasih.

Dan aku merenung ke luar jendela sambil berbaring di atas katilku..mula la berangan jauh, hehehe!!

Seronoknya kalau dapat 'Candle light dinner' dengan awek tersayang..lepas tu
bawa pula hadiah 'surprise' untuknya..

"Sayang, I ada bawa hadiah yang istimewa untuk Sayang".
Masa tu awek aku mula la tersengih.

"I bawa 'box of Chocolate' untuk You".
aku ingat awek aku gembira rupanya dia kata hadiah aku 'common' sangat. Dia kata lagi ingatkan hadiah rantai emas.Pergh!!

"Eh Sayang, ini bukan sebarang 'Chocolate' tau. Chocolate ni boleh
keluarkan bunyi lagu-lagu cinta.."
Sudah!! awek aku ingat aku sudah gila.

"Ya betul, kalau Sayang letakkan Chocolate ini dekat telinga, You boleh dengar suara I walaupun I berada jauh di Australia sana".
"Lagi kan Sayang, kalau You rindu dekat I, You snap sahaja gambar I dan simpan".
Awek aku mula pening. Dia mula tidak keruan memikirkan Chocolate apa dalam kotak yang aku pegang tu.

"Haa, Sayang mesti suka Chocolate ni lah, sebab dia ada 'free gift' AVATAR hehe. Your favourite movie.
Lepas tu kalau Sayang bosan, you boleh tengok movie, skrin dia besarrr-4 inchi...


Dan lagi, Sayang boleh layari Facebook pakai Chocolate ni juga tau..istimewa kan.."

Awek aku cuba memperkatakan sesuatu. Tapi aku dengan pantas meletakkan jari telunjuk aku ke bibir mulutnya..

"Shhhhsss, Sayang tak perlu kata apa-apa." Chewaahh..

"Hmmm..mana tau masa I dekat Australia kan, I email mesej dekat You, haaa Sayang pakai je Chocolate ni check email I tu...walaupun pegang lama-lama tidak akan cairlah..."

Muka awek aku mula bertukar jadi merah kerana memendam rasa geramnya.
Chocolate apa yang aku cuba beri kepada dia ni. Dengan rakus, dia rampas kotak Chocolate tu dan buka...terkasima dia...

LG Chocolate BL40!!!!! jeritnya...

"Iya. Hanya untuk Sayang hehe" kata aku...

Dia tanya kenapa seperti lain je LG Chocolate ni..
aku menjawab "Ya, LG Chocolate BL40 ni lebih panjang....hehe.."

"Ia lebih elegan dan pembuatannya lebih halus...hehe macam Sayang juga...sangat sesuai lah dengan You"

"Cara You pegang LG Chocolate ne dah sebijik seperti Runaway Model"

Awek aku dah terkinja-kinja melompat keseronokkan dari tempat duduknya..
Dia kata ini hadiah Hari Kekasih yang terbaik dia pernah dapat.

Aku menjawab
"Sudah pasti la Sayang...
Kenapa I suka LG Chocolate BL40 lebih panjang sebab I nak cinta You kepada I sepanjang LG Chocolate BL4o ni"


GEDEBUK!!!!!!
"Aduh!!!" jerit aku akibat terjatuh dari katil...
adoii..berangan sampai tertidur aku rupanya...
hehehe..
Awek pun tidak ada, apatah lagi LG Chocolate BL40 lagi la tidak tercapai akalku ..LOL
kedua-duanya aku tidak ada..heheh..
bermimpi la aku.

Apapun andaikata aku punya keduanya, sudah pasti..LIFE's GOOD
dan
"Kenapa I suka LG Chocolate BL40 lebih panjang sebab I nak cinta You kepada I sepanjang LG Chocolate BL4o ni...."


8 ulasan:

Nani berkata...

hahaha bongoks !
baru aku nak ingat kisah cinta sdg terjadi dlm hidup mu..ampeh~ haha

iki berkata...

waa...iklan pun ko leh jdkan jiwang

F A R Y N berkata...

phewwwit!

ryann berkata...

haha

Nadia Yuna berkata...

hehehe
sabar je la saiful ni =D

** uiks. senyap je sekarang. bila mahu berbual2 seperti selalu neh =) **

Nad'Nadia berkata...

hahahahahahahaha

sabar yek bash
ada laa tu nnti mimpi jd kenyataan
lalalalala

Program kasir berkata...

14 Februari menurut aku hari yang taak berarti sama sekali, sekali pun itu hari kata orang saat nya memberikan kasih sayang .
Tapi ksih sayang itu menurut aku tidak hanya tanggal dan bulan itu, sekarang pun bisa...

Sewa Mobil Bali berkata...

bener sekali,,,kasih sayang tidak datang pada tanggal n bulan tersebut tetapi sekarang pun bisa ya ga?

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...