Isnin, 29 Oktober 2007

1001 kenangan PLKN(Khidmat Negara 2004)

Tahun 2004,Program Latihan Khidmat Negara mula diperkenalkan, xda modul khusus,peraturan dan disiplin dalam percubaan, pendek kata semuanya masih dalam penilaian.Tikus makmal la budak2 tu semua...aku nie..terpilih jadi salah sorang fasilitator(fasi) diorg..kem Wawasan MOPLAT UMS..Kalu nak tau tugas fasi ni jadi isu suatu ketika dulu..takda tugas khas bagi setiap kem yg ditempatkan d IPT.BAgi aku..tugas kami d MOPLAT UMS sgai fasi amat jelas..jaga kebajikan dan disiplin diorg d kediaman.

Bincang punya bincang last2 membe2 fasi lantik aku jadi ketua.pikir2 ok aa..kerja tak susah pun... tau tau mak aii.. macam nak mampus tugas..tekanan ngan budak2nya...tekanan dari pihak atasan.. nak urus diri sendiri pun pening..kami nie 17orang fasi.. nak urus 200lebih pelatih.. mak aii..bukan semua fasi kerja serentak satu masa...satu masa hanya 5 org yg bertugas.. bayangkan.. mcam nak pecah kepala otak...aku sbgai ketua lagi la penin..laporan nak ari2..dengan budak sakitnya nak kena antar hospital...pastu nak tgk makan diorg... check plak blok kalu ada yg 'escape' kelas.

blok laki tu dah la 4blok 4 tingkat..jauh2 lak jarak dia..tough trus badan den haa..hihi..yg pompuan lum lagi..slamat la fasi laki tak leh masuk sembarang.. kalu tak mati lagi kena panjat tangga maut yg tinggi cam tangga batu caves tue..memang dasyat tul tugas kami..lepas semggu kami bersyukur sesgt coz ATM( Angkatan Tentera Malaysia) ditempatkan di setiap kem..seramai 12 org..tupun tak semua nya bertugas skali ikut shift.. mati jugak...itu baru citer diambang PLKN.. tak masuk tengah2 lagi..itu lagi best dan mencabat abis..N

Tiada ulasan:

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...