Isnin, 29 Oktober 2007

Jauhnya Ko Dtg 'Jin', Laut Merah lagi tu!!!

Stil pasal PLKN....Yang nie mmg pelik tp benar...aku dgr ngn telinga aku sendiri jin tu bercakap..hehe... Tiap pagi cam besa dak2 platih PLKN kena kawat kaki..jam6.30 pagi..uina..dasat tul dak2 ni kena..lepas subuh trus jer kawat..ngn sejuknya..uihh tak sanggup aku..tp tah camna pg tu aku ni terajin lak turun awal ke pejabat..n ada la 2 org lgi fasilitator gals yg awal..bagus diorg ni fasilitator laki cehh hampeh... harapkan aku jer...hehe.. Kami kemas2 la pejabat yg bersepah tu...tp tetiba lak ada dak2 gals usung sorg paltih gals ni, katanya dia pengsan.
Masa tu aku rasa mgkin dia letih bab tak sarapan lagi pastu kena kawat pepagi lak.....tak heran la sgt..so kami biar la dia baring atas lantai yg berlapikkan kain selimut sponsor..heheh.. tp tetiba lak dak ni mula meracau...laa kena rasuk ker... Actually kami 3org dlm pejabat tu,dah tak larat dah nak handle benda2 camni..byk sgt..dah naik borin...so kami biar la kejap dak tu meracau...jahat gila perancangan terkebil2 mata dak tu kami tgk hehe..tp bila tgk tgn dia dah nak kejang tu, aku suruh la fasilitator gals ni pegang dia..yela aku laki mana leh pegang pompuan sesuka ati..hehe..alim la kunun...
so aku cari la kain lapik tgn aku..nak pegang tgn dak gals..kena la berlapik...hehe... aku baca la apa2 ayat suci yg aku igt.. tp tak berkesan.. yela 'amatur' la katakan..so aku cal la member aku yg bertugas di pejabat pengurusan di atas..minta tulun dia.. dia ni mmg aku tabik spring ..kewarakan mmg tak dpt disangkal..sejuk ja sapa yg pandang dia..mmg aku serius ckp.. lepas jer dia sampai..dia lapik tgk dia utk pgang dak ni.. aku brada di sisi dia dikala dia memerlukan bantuan aku.. hehe.. 1st skali dia tanya 'Kamu ni Islam ker?'...dak ni angguk kepala dia...tp realitinya dak ni bukan Islam.. lepas tu kwn aku bg salam..dak ni tak jwb...kwn kata kat dak ni 'Kata Islam napa tak jwb salam saya?,Kamu jgn memain dgn saya!!"' , pastu baru dak ni jwb salam..tp sora lelaki kuar ,garau lak tu...kwn aku ni pegang kuat2 kepala dak ni..mmg aku nampak urat2 tgn dia naik..uih ganas kwn aku ni..jaga2 sket tu anak org tu.. pastu kwn aku tanya lagi 'Sapa nama kamu?' mmg dak ni jwb..tp tentu la bukan nama dlm IC.. ..sbb aku tak brapa dgr masa dia sbut nama dia..so nama jin tu mmg aku tak igt...better lebih baik la tak igt.. kwn aku tanya lagi 'Kamu asal dari mana ni?'..dak ni jwb 'LAUT MERAH'...mak aih jauhnya ko dtg..biar betul ko ni jin...tp bila aku pikir balik..logik juga..jin kan bergerak dgn angin..laju aa.. kawan aku kata kat jin ni..'Kamu nak kuar ke tidak??Atau kamu nak saya bakar kamu'...tak salah aku jin tu jwb dia nak kuar sbb dia silap org..Yela taun 2004 peristiwa ni..igt2 lupa aa.. Kawan aku tanya 'Kamu masuk camna?'...bleh jin tu buat muka bodo cam tak paham...hehe aku masa tu nak tergelak jer..hehe..kwn aku apalagi lagi kuat la dia pgang kepala dak tu..uihh menjerit siut...kawan aku ulang la soklan n jin tu jwb tangan., tangan..n skrg dia nak kuar..nak kuar.. kwn aku kata lepas dia abih baca alFatihah, jin tu mesti kuar..n Alhamdulillah mmg jin tu kuar..uihh pertama kali aku ikut berbual ngan jin.. So aku simpulkan kat sini jin tadi mmg berasal dari Laut Merah, mgkin 'khadam' kepada org yg nak buat khianat kat sorg dak PLKN ni tp silap org..Jin Laut Merah..uih jauh tu..paham ko bahasa melayu ek..mgkin educated jin..hehe

Tiada ulasan:

Travelling to Seoul: Bercuti ke Seoul dengan kami.

Annyeonghaseyo!! Hello guys.. Kami ada berita baik untuk you all semua Kini KDT @koreadreamtrip nak kasi Promo FLAT RATE PRICE...